30 / 04 / 2024

İnşaat atıkları Validebağ Korusu'ndaki dereye mi atılıyor?

İnşaat atıkları Validebağ Korusu'ndaki dereye mi atılıyor?

İSTANBUL Üsküdar-Ümraniye-Sarıgazi metro inşaatının Altunizade kısmındaki inşaatı ile çevrede yapılan diğer inşaatların atıklarının Validebağ Korusu içinden geçen dereye atıldığı belirlendi..



Doğal SİT Alanı olan alanda 40’ı aşkın farklı ağaç türü bulunuyor. Koruda çeşitli bitki ve 100’ü aşkın kuş türü ile böcek, sürüngen, sincap gibi bir çok canlıyı barınıyor. Korunun içerisinde yer alan dereden pis kokular yayıldığı ve bu durumun Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ne bildirildiği de belirtildi. Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi şikayetler üzerine dere suyundan numune alarak  bir rapor yayınladı. Raporda “Dereye, atık suların hiçbir önlem alınmadan deşarj edildiği gibi çimento ve inşaat atıklarının atıldığı tespit edilmiştir. Dereye karışan bu çimento ve agrega atıkları derede ve kanalette çökmelere ve geri dönüşümü olmayan bir duruma götürmektedir. Derede hissedilen kokuda sudaki oksijenin azalmasının belirtisidir” denildi.

Raporda  “Dereyi içme suyu kaynağı olarak kullanan canlılar yok olacak. Ekolojik yaşam alanlarının, sermayenin keyfi davranışlarına bırakılması kabul edilemez” analizi yer aldı


Aydınlık


Geri Dön