17 / 05 / 2024

validebağ korusu inşaat atık

validebağ korusu inşaat atık

İSTANBUL Üsküdar-Ümraniye-Sarıgazi metro inşaatının Altunizade kısmındaki inşaatı ile çevrede yapılan diğer inşaatların atıklarının Validebağ Korusu içinden geçen dereye atıldığı belirlendi..

Validebağ Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Validebağ Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cebrail Çetinkaya ve Zeynep Özen ortaklığında kuruldu.

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. Mahkeme proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Validebağ Korusu'nda yapılacak proje için tepkiler büyüyor!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan ve birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olarak tescillenmiş Validebağ Korusu’nda hayata geçirilmesi planlanan projeyi istemeyen ve yapılmaması için nöbet başlatan vatandaşlar konuya tepki göstermeyi sürdürüyor.

Validebağ Korusu imar planları hazır!

Mega kent İstanbul’un senelerdir yapılaşma tehdidi altında olan Üsküdar Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planları askıya çıkarıldı. 

Validebağ Korusu'nun Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edilmesine tepki!

Validebağ Korusu’nun Üsküdar Belediyesine tahsis edilmesine tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, korunun temizliği için tahsise gerek olmadığını, bunun alanı ranta açmanın ilk adımları olduğunu ifade etti...

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki inşaat mühürlendi!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselindeki inşaat, bölge sakinlerinin tepki göstermesi üzerine durduruldu. Mahkeme, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan inşaatın telafisi güç zararlar oluşabileceğini belirtti...

Validebağ Korusu'ndaki millet bahçesi projesi durduruldu!

Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nu millet bahçesi yapmak için İBB tarafından hazırlanan proje tahsis sorunundan kaynaklı olarak 'şimdilik' durduruldu.

Validebağ Korusu millet bahçesi oluyor!

Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nu “millet bahçesi” yapmak için ilk adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1.derece doğal sit koruması altında olan koruda “peyzaj projesi” yapmak için koruma kuruluna başvurdu.

Validebağ Korusu'nda yine inşaat krizi!

İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu için yine tehlike çanları çalıyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü, 1. derece doğal sit alanı olan 354 bin metrekarelik koru için plan değişikliği teklifi hazırladı.

Üsküdar Validebağ'daki sosyal tesis inşaatı durduruldu!

Üsküdar Validebağ'da tekrar inşaat çalışmaları girişimi tepkilere yol açtı. Validebağ Gönüllüleri girişimi inşaatı durdurdu .

Validebağ Korusu'ndaki inşaat protesto edildi!

Validebağ Korusu, bir yıl aradan sonra yine yeşil alan tartışmasına sahne oluyor. Mahkeme kararlarına rağmen korudaki inşaat malzemelerinin kaldırılmadığını söyleyen gönüllüler, koruda nöbet tutmaya başladı.

Validebağ Korusu’na komşu arsaya 810 milyon TL’lik proje!

Emlak Konut GYO’nun Validebağ Korusu’na komşu arsası için düzenlediği ihaleyi Dap Holding şirketi Eltes İnşaat kazandı. Şirket projenin satış geliri olarak 810 milyon lira önerdi.

validebağ korusu inşaat atık Haberi

validebağ korusu inşaat atık

Doğal SİT Alanı olan alanda 40’ı aşkın farklı ağaç türü bulunuyor. Koruda çeşitli bitki ve 100’ü aşkın kuş türü ile böcek, sürüngen, sincap gibi bir çok canlıyı barınıyor. Korunun içerisinde yer alan dereden pis kokular yayıldığı ve bu durumun Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ne bildirildiği de belirtildi. Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi şikayetler üzerine dere suyundan numune alarak  bir rapor yayınladı. Raporda “Dereye, atık suların hiçbir önlem alınmadan deşarj edildiği gibi çimento ve inşaat atıklarının atıldığı tespit edilmiştir. Dereye karışan bu çimento ve agrega atıkları derede ve kanalette çökmelere ve geri dönüşümü olmayan bir duruma götürmektedir. Derede hissedilen kokuda sudaki oksijenin azalmasının belirtisidir” denildi.

Raporda  “Dereyi içme suyu kaynağı olarak kullanan canlılar yok olacak. Ekolojik yaşam alanlarının, sermayenin keyfi davranışlarına...