17 / 05 / 2024

validebağ korusu atık

validebağ korusu atık

İSTANBUL Üsküdar-Ümraniye-Sarıgazi metro inşaatının Altunizade kısmındaki inşaatı ile çevrede yapılan diğer inşaatların atıklarının Validebağ Korusu içinden geçen dereye atıldığı belirlendi..

Üsküdar Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına tepki!

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar'ın Altunizade Mahallesi’nde yer alan Validebağ Korusu'na Üsküdar Belediyesi tarafından 500 araçlık otopark yapılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Validebağ Korusu imar planları hazır!

Mega kent İstanbul’un senelerdir yapılaşma tehdidi altında olan Üsküdar Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planları askıya çıkarıldı. 

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Validebağ Korusu millet bahçesi oluyor!

Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nu “millet bahçesi” yapmak için ilk adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1.derece doğal sit koruması altında olan koruda “peyzaj projesi” yapmak için koruma kuruluna başvurdu.

Validebağ Korusu'nda yine inşaat krizi!

İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu için yine tehlike çanları çalıyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü, 1. derece doğal sit alanı olan 354 bin metrekarelik koru için plan değişikliği teklifi hazırladı.

İnşaat atıkları Validebağ Korusu'ndaki dereye mi atılıyor?

İSTANBUL Üsküdar-Ümraniye-Sarıgazi metro inşaatının Altunizade kısmındaki inşaatı ile çevrede yapılan diğer inşaatların atıklarının Validebağ Korusu içinden geçen dereye atıldığı belirlendi..

Validebağ Korusu imar planı danıştaydan döndü!

Validebağ Korusu'nun Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/ 1000 ölçekli planlar atlatılarak 1/ 5000'lik plan kapsamına alınması Danıştay'dan döndü. Danıştay, plan iptali kararına itirazı kabul etmedi...

Validebağ Korusu'nda son durum!

ÜSKÜDAR’da bitişiğindeki arsaya yapılan camiyle gündeme gelen ve protestolara sahne olan Validebağ Korusu’nu ilgilendiren önemli bir karar çıktı. Verilen iptal kararına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Bakanlığı’nın itirazını reddetti.

Kadir Topbaş'tan, Validebağ Korusu ve İGDAŞ açıklaması!

Kadir Topbaş'tan, Validebağ Korusu ve İGDAŞ açıklaması geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gündeme dair açıklamalar yaparak Validebağ Korusu, İgdaş'ın özelleştirilmesi ve Karaman'daki olaya değindi.

Kadir Topbaş, Validebağ Korusu için ne dedi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Validebağ Korusu'nda yapılmak istenen cami projesi için ne dedi? Kadir Topbaş Validebağ Korusu cami inşaatı için ne dedi? İşte Kadir Topbaş'ın Validebağ Korusu açıklamaları..

Redhack, Validebağ Korusu için İBB'nin sitesini hackledi!

Redhack, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün internet sitesini Validebağ Korusu'na destek için hack'ledi. Redhack, "Validebağ Korusu sadece İstanbul, sadece Türkiye için değil, insanlık için önemlidir" notunu bıraktı.

Hilmi Türkmen: Validebağ Korusu'nda ağaçları eylemciler kırdı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile dün Validebağ'daki eylemde gözaltına alınan Avukat Can Atalay arasında Validebağ Korusu'ndaki olaylar üzerine tartışma çıktı. CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu programa CHP'li İhsan Özkes de telefonla bağlandı.

İBB'den Validebağ Korusu açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: "Bu alanın imar ve yapılaşmaya açılması kesinlikle söz konusu değildir. Emirgan Korusu ve Hidiv Korusu gibi alanlardaki hassasiyet Validebağ Korusu için de geçerlidir"

validebağ korusu atık Haberi

validebağ korusu atık

Doğal SİT Alanı olan alanda 40’ı aşkın farklı ağaç türü bulunuyor. Koruda çeşitli bitki ve 100’ü aşkın kuş türü ile böcek, sürüngen, sincap gibi bir çok canlıyı barınıyor. Korunun içerisinde yer alan dereden pis kokular yayıldığı ve bu durumun Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ne bildirildiği de belirtildi. Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi şikayetler üzerine dere suyundan numune alarak  bir rapor yayınladı. Raporda “Dereye, atık suların hiçbir önlem alınmadan deşarj edildiği gibi çimento ve inşaat atıklarının atıldığı tespit edilmiştir. Dereye karışan bu çimento ve agrega atıkları derede ve kanalette çökmelere ve geri dönüşümü olmayan bir duruma götürmektedir. Derede hissedilen kokuda sudaki oksijenin azalmasının belirtisidir” denildi.

Raporda  “Dereyi içme suyu kaynağı olarak kullanan canlılar yok olacak. Ekolojik yaşam alanlarının, sermayenin keyfi davranışlarına...