29 / 04 / 2024

Validebağ korusunda son durum ne

Validebağ korusunda son durum ne

Validebağ'a mahkemeden durdurma kararı geldi. Validebağ sakinlerinin avukatı Gülsün Özdemir, İdare Mahkemesi'nin Validebağ Korusu yanında bulunan arazide başlayan cami inşaatı için "yürütmeyi durdurma" kararı verdiğini açıkladı.

Validebağ Korusu'nda son durum ne?

Validebağ Gönüllüleri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un pazartesi günü çalışmaların başlayacağını duyurmasından sonra nöbet alanda nöbet tutuyor. Vatandaşlar koruda millet bahçesi inşa edilerek, yapılaşmaya açılacağını dile getirdi.

Validebağ Konakları’nda yüzde 10 KDV indirimi için son günler!

DAP Yapı, 2019’u önemli bir fırsat kampanyası ile uğurlamaya hazırlanıyor. Validebağ Konakları’ndan ev sahibi olmak isteyenler için başlatılan özel kampanyadan yıl sonunda tamamlanacak yüzde 10 KDV avantajına ek olarak, yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

Validebağ Konakları'nda 84 ay 0 faizde son gün!

Validebağ Konakları'nda 84 ay 0 faizde son gün.. Faiz kampanyası bugün sona eren Validebağ Konakları'nda satışlar devam ediyor. 

Validebağ Konakları Dap Yapı fırsatları için son gün 30 Kasım!

Dap Yapı tarafından hayata geçirilen Validebağ Konakları projesinde yüzde 5 peşinatla ev sahibi olunabiliyor. Projede vade farksız senetle ödeme imkanı bulunuyor...

Validebağ Korusu'nun yapılaşmasında son karar!

Validebağ Korusu'nun 1/1000 ölçekli planlar atlatılarak 1/5000'lik Nazım İmar Planı kapsamına alınmasının iptaline karşı açılan temyiz davasında belediyenin itirazını redderek mahkeme kararını onadı.

Validebağ Korusu'nda son durum!

ÜSKÜDAR’da bitişiğindeki arsaya yapılan camiyle gündeme gelen ve protestolara sahne olan Validebağ Korusu’nu ilgilendiren önemli bir karar çıktı. Verilen iptal kararına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Bakanlığı’nın itirazını reddetti.

Validebağ Korusu'nun yapılaşmaya açılmasıyla ilgili son karar verildi!

Danıştay, Validebağ Korusu’nun 1/1000 ölçekli planlar atlatılarak 1/5000’lik Nazım İmar Planı kapsamına alarak yapılaşmaya açmasının iptaline karşı açılan temyiz davasında belediyenin itirazını reddetmiş oldu.

Validebağ'daki caminin inşaatı devam ediyor!

Validebağ Korusu' nun yanında, başta mahalle sakinleri ve çevrecilerin tepkilerine neden olan ' hukuksuz cami inşaatı 'nın son görüntüleri ortaya çıktı.

Nişantaşı Residence'ta 260 bin Euro'ya! Hemen teslim son konut!

15 konuttan meydana gelen Nişantaşı Residence'ta kalan son konut 260 bin Euro'ya satılıyor

Son sel felaketi Büyükçekmece'ye çeki düzen veriyor

DSİ'nin aldığı son karar Büyükçekmece'de bomba etkisi yaptı. Göl çevresindeki lüks tesislere yıkım tebligatı gönderildi

 

Avrupa Konutları TEM'de son 210 konut! 185 bin 700 TL'ye!

Avrupa Konutları TEM'de 3 bin 100 adet konuttan satışı süren son 210 konut kaldı...

Beypalas'ta 105 bin TL'ye! Hemen teslim son 20 konut!

200 ev ofisten meydana gelen Beypalas'ta son 20 konutun satışı devam ediyor

Yılın son 7 kampanyası!

Emlakta Aralık kampanyaları, projelerde kalan son dairelerin satışına odaklandı

Validebağ korusunda son durum ne Haberi

Validebağ korusunda son durum ne


Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki boş alana yapılmak istenen cami inşaatına İdare Mahkemesi'nden durdurma kararı geldi


 Validebağ sakinlerinin avukatı Gülsün Özdemir, İdare Mahkemesi'nin cami inşaatı için yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.


Validebağ sakinlerinin avukatı Gülsün Özdemir, İdare Mahkemesi'nin Validebağ Korusu yanında bulunan arazide başlayan cami inşaatı için "yürütmeyi durdurma" kararı verdiğini açıkladı. Özdemir, karar yazısını alır almaz inşaatın durdurulması için belediyeye başvuracaklarını söyledi.


İnşaatın durdurulması için Validebağ sakinlerinin 6 ayrı dava açtığı; İstanbul 7. İdare Mahkemesi'nin 2 davayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiği öğrenildi.


Polisten müdahale


Öte yandan Validebağ Korusu yanında bulunan arazi üzerine inşaat yapılmasına tepki gösteren gruba polis akşam saatlerinde müdahale etti.


Polis, grubu önce kalkanla uzaklaştırmaya çalıştı; ardından da eylemcilere biber gazıyla müdahale etti. 


Grup, inşaata tepki göstermek için basın açıklaması yapmak üzereyken, zabıta ekipleri...