27 / 05 / 2024

Validebağ protesto

Validebağ protesto

Validebağ Savunması'na bağlı bir grup dün, Validebağ Korusu'nun içinde yapılması planlanan izci evini protesto etti. Koşuyolu'nda toplanan grup, "Validebağ korudur, koru kalacak", "Sermaye elini yeşilimden çek" sloganları attı.

Validebağ protestolarına devam ediliyor!

VALIDEBAĞ Korusu'nun bitişiğine yapılmak istenen cami inşaatına karşı çıkan mahalle sakinleri ve sivil toplum örgütleri, dün protesto yürüyüşü yaptı. 1000 kişi slogan atarak inşaat alanına kadar yürüdü...

Derince Limanı genişletme projesi protesto edildi!

CHP'liler, Derince Limanı'na yapılması planlanan dolgu ve genişletme projesini protesto etmek adına bir basın açıklaması yaptı. Tahsin Tarhan, "İlla bu projeyi yapacağız diyorsanız referanduma giderek bunu Derince halkına sormalısınız" dedi.

Bakırköy Kent Savunması Kadın Doğum Hastanesi'nin satışını protesto etti!

Bakırköy Kent Savunması üyelerinden hastane eylemi SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arazi ihalesi, Bakırköy Kent Savunması üyesi grup tarafından protesto edildi.

Meram'da kentsel dönüşüm protesto edildi!

Meram'da kentsel dönüşüm eylemleri devam ediyor. Meram Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrunnisa mahallelerinde başlatılan “Kentsel Dönüşüm ve İmar Uygulaması Projesi” bölge sakinleri tarafından ikinci kez protesto edildi

Urla Balıkova'daki yıkım Balgat'ta protesto edildi!

İzmir'in Urla ilçesinden gelen aileler, CHP'li belediye tarafından mahkeme kararı olmadan evlerinin yıkıldığı iddiasıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde protesto gösterisi yaptı.

Anka Yapı Fikirtepe'de protesto edildi!

Fikirtepe'de faaliyet gösteren Anka Yapı ile kat karşılığı sözleşme yapanlar inşaat çalışmalarının başlamamasını ve kira bedellerinin ödenmemesini protesto etti. Vatandaşlar, bakanlığı göreve çağırdı. İşte ayrıntılar...

Acıbadem sakinleri yapılaşmayı protesto etti!

Acıbadem sakinleri, Üsküdar Belediyesi'nin mahallede kalan son yeşil alan üzerindeki planlarını dün protesto etti. Eyleme katılan grup sık sık "Yık yık nereye kadar, bitti buraya kadar" sloganları attı.

Evim Kadıköy projesinin arsa sahiplerinden protesto!

Fikirtepe'de bazı arsa sahipleri, binalarını yıkıp yeniden yapmadığı iddiasıyla anlaşma yaptıkları inşaat firmasını protesto etti. Avukat Songül Aybirdi Güler de arsa maliklerinden bir kısmının sözleşmelerini feshettiğini aktardı.

Gaziantep'teki imar revizyonları protesto edilecek!

CHP’nin yeni il yönetimi muhalefet stratejisini de değiştirdi. CHP yönetimi belediyelerin özellikle imar revizyonu kararlarını yerinde eylem yaparak protesto edecekler.

ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları protesto edildi!

Burdur'da bir grup, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti. "Peygamber'in izinde bir gençlik" yazılı pankart açan gruptakiler, Türk bayrakları taşıdı.

Validebağ Korusu'ndaki inşaat protesto edildi!

Validebağ Korusu, bir yıl aradan sonra yine yeşil alan tartışmasına sahne oluyor. Mahkeme kararlarına rağmen korudaki inşaat malzemelerinin kaldırılmadığını söyleyen gönüllüler, koruda nöbet tutmaya başladı.

Ağaoğlu Maslak 1453 projesi protesto edildi!

Kuzey Ormanları Savunması, Ağaoğlu'nun Maslak 1453 Projesi'nde inşaat çalışmalarının yürütmeyi durdurma kararına rağmen sürmesini protesto etti. İşçiler ve eylemciler arasında çıkan arbedeyi, inşaatta çalışan işçiler cep telefonları ile görüntüledi.

Bahçeşehir Göleti'nin satışına 2. protesto!

Başakşehir Kaymakamlığı'nın tebliği üzerine dün saat 13.00'te Gölet Tören Alanı'na gelen yüzlerce Bahçeşehir sakini gerçekleşen tören sonrasında gölet çevresindeki tel örgülere kurdele takarak göletin satışını protesto etti...

İğneada'ya yapılması planlanan nükleer santral protesto edildi!

Demirköy Doğayı ve Kültürel Değerleri Koruma Derneği (DEKAD) ve TEMA üyesi bir grup, İğneada'ya kurulması planlanan nükleer santrali protesto etti.

Validebağ protesto Haberi

Validebağ protesto

Validebağ Savunması'na bağlı bir grup dün, Validebağ Korusu'nun içinde yapılması planlanan izci evini protesto etti. Koşuyolu'nda toplanan grup, "Validebağ korudur, koru kalacak", "Sermaye elini yeşilimden çek" sloganları atarak önce Validebağ Öğretmenevi önünde kısa bir açıklama yaptı. Daha sonra koru içine yürüyen grup 'izci Evi1 inşaatı için yapılan kazı alanında da bir basm açıklaması yaptı. Grup adma konuşan Figen Küçüksezer, "İzcilik evde yapılmaz. İzcinin evi değü çadırı olur. İzcilik faaliyeti şehrin ortasındaki koruda değil, ormanda yapılır. Korunun içine izci evi yaptınız ve etrafındaki yeni yapılaşmalarla talana ve korunun doğallığı ve eko sistemini bozmaya devam ediyorsunuz" açıklamasını yaptı. Grup daha soma akordeon eşliğinde İzci Evi inşaatı için kazüan zemini taş ve toprakla doldurdu. Küreklerle çukurlara toprak dolduran eylemciler, şarkılar söyleyerek eylemlerine...