03 / 05 / 2024

Gaziantep'teki imar revizyonları protesto edilecek!

Gaziantep'teki imar revizyonları protesto edilecek!

CHP’nin yeni il yönetimi muhalefet stratejisini de değiştirdi. CHP yönetimi belediyelerin özellikle imar revizyonu kararlarını yerinde eylem yaparak protesto edecekler.



CHP’nin yeni il yönetimi muhalefet stratejisini de değiştirdi. CHP yönetimi belediyelerin özellikle imar revizyonu kararlarını yerinde eylem yaparak protesto edecekler.


CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, İl Başkanı Nesrin Tuncel ve İl yöneticileri TELGRAF’ı ziyaret etti. Nesrin Tuncel ana muhalefet partisi olarak hem Türkiye genelinde hem de Gaziantep’te kendilerine büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade ederek CHP’den başka muhalefet yapacak parti olmadığını kaydetti.HDP’nin illegal bir görüntü çizdiğini, MHP ve HDP’nin milletvekillerinin Gaziantep’le ilgilerinin olmadığını savunan Tuncel CHP’yi de seçimden seçime kapılarını açan bir parti olmaktan çıkardıklarını söyledi.


Belediyelerin özellikle imar revizyonu kararlarına davalar açacaklarını belirten Tuncel, söz konusu imar revizyonlarını sivil toplum örgütleri ile birlikte yerinde protesto edeceklerini söyledi. Tuncel ufukta bir erken seçim gördüklerini de kaydetti. Ülke olarak Cumhuriyet tarihinin en zor dönemi denilecek günlerden geçtiğimizi vurgulayan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici de ‘’ Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri bölünmeyle ilgili, Kürt sorunuyla ilgili, halklar arası çatışmayla ilgili bu kadar ciddi bir dönem yaşamamıştı’ ’dedi.


ERKEN SEÇİM BEKLİYORUZ


2019’a kadar seçim olmayacağı görüşüne katılmadıklarını belirten Tuncel, ‘’Ekonomi sürdürülebilir olmaktan çıkmış durumda. Yakın bir zamanda ekonomik dibe vuruş sebebiyle bir erken seçim bekliyoruz. Sanki bir seçim varmışçasına çalışıyoruz. Örgütlerimizi yeniledik, CHP’ye il kongresi sonrası yeni yüzler kazandırdık. Sivil toplum örgütleriyle yakın bir ilişki kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. Sivil toplum örgütleri, odalar, ekonomiye ilişkin GSO, GTO ve esnaf sanatkarlar olsun hepsiyle iyi bir ilişki kurma çabasındayız. Sadece seçimden seçime değil her anlamda onların sesi olan ve sorunlarını çözmeye çalışan bir parti olacağız’’ dedi.


EYLEMLER YAPACAĞIZ


Belediyelerin gayrimenkul satarak gelir elde etme haklarının bulunmadığını söyleyen Tuncel, itirazlarda bulunup dava açacaklarını aktardı. Tuncel, ’’Gaziantep’te plana aykırı olan bir revizyonlar yapılıyor. Yasal olmayan imar planına aykırı olan çevre düzenlemelerine itirazda bulunacağız. Bütün sivil toplum örgütlerini ve halkı yanımıza alarak revizyon görmüş alanlarda eylemler yapacağız. Metronun arkasında bulunan 21 hektarlık yeşil alanda bir revizyon yapıldı. Özel konut ve ticari alana dönüştürüldü. Revizyon düzenlemesi yapılarken gerekçe olarak mülk sahipleriyle ihtilafın giderilememesi gösterildi. Mülk sahipleriyle ihtilaf, kamulaştırma yapılarak giderilebilirdi. Belediyelerin böyle bir yetkisi olmamalı. Sosyal donatı alanlar ve yeşil alanlar yok edilerek bir yol izlenmemesi lazım. Bu alanları özel konut ve ticari alanlara dönüştürmesi kent halkının, orada yaşayan insanların haklarına tecavüz oluşturuyor. Belediyelerin gayrimenkul satışlarına ilişkin itirazda bulunup davalar açacağız. Belediyelerin gayrimenkul satarak gelir elde etme hakkı bulunmuyor. Bu yasaya aykırı bir durumdur. Bu dönemden sonra il yönetimi ve milletvekillerimiz ile birlikte belediyelerin arsa satışı ile gelir etmesine ilişkin mücadelemizi sürdüreceğiz’’ şeklinde konuştu.


SOSYAL AKTİVİTELERİMİZLE TOPLUMU BİRLEŞTİRECEĞİZ


CHP olarak kültür ve sanat etkinleri ile toplumu birleştireceklerini ifade eden Tuncel, eğitim açısından yeni çalışmalarının olacaklarını söyleyerek, ‘’Kurduğumuz tiyatro kulübü, 8 Mart Emekçi Dünya Kadınlar Günü’nde bir oyun sahneleyecek. Çocuk gelinlere ve kadın cinayetlerine vurgu yapacağız. Kültür sanat etkinleri üzerinden toplumu birleştirmek için bir arada tutacağız. Çocuk kurulları, gençlik kurulları, halk oyunu ekipleri CHP’nin sosyal etkinleri içerisinde olacak. 24 Ocak’ta Uğur Mumcu’nun katledişinin yıl dönümünde bir etkinlik düzenlemeye çalışacağız. CHP olarak eğitim açısından yeni çalışmalarımız olacak. Partimizle uzaktan yakından ilgisi olmayan, partimizin önünden bile geçmeyen kadınlara yönelik toplantılar düzenleyip, partimize kazandırmaya çalışacağız. Sadece partililere yönelik değil, partiyle ilgisi olmayanlara da çalışmalarımız hız kazanacak. CHP kırsaldaki, köylerdeki ve tüm kenti birleştiren bir bağ kuracak’’ dedi.


CUMHURİYET TARİHİNİN EN ZOR DÖNEMİ


Ülke olarak cumhuriyet tarihinin en zor dönemi denilecek günlerden geçtiğimizi iddia eden CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici de ‘’Hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri bölünmeyle ilgili, Kürt sorunuyla ilgili, halklar arası çatışmayla ilgili bu kadar ciddi bir dönem yaşamamıştı’ ’dedi. Emperyalist ülkelerinin Türkiye üzerinde büyük amaçları olduğunu belirten Ekici, ‘’Bu amaçların gerçekleşmeye bu kadar yaklaştığı bir dönem hiçbir zaman yaşamamıştık. Geçen 2015 yılını seçimler yılı olarak geçirdik. Ekonomi olarak da ciddi bir durağan dönem geçirdik. Büyüme geriledi, ihracat alanlarımız geriledi, kişi başına düşen milli gelir rakamları TÜİK tarafından gerçek olamayan rakamlar aktarıldı. Halkımız yokluk içerisinde bir dönem yaşadı. 2016’da biraz daha umutlu başlarız dedik ama ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bir tarafımızda 500 km ötemizde savaş durumu yaşanıyor. Bunlar neden bu duruma geldi iyi tahlil etmek lazım. Olayları bu duruma getirmiş Ak Parti, 7 Haziran’da %40 iken, 1 Kasım’da %49’u bulabildi. Bunda bizimde hatamız var. Belki de halka iyi anlatamadık. Eksiğimiz ve hatalarımız ne ise bunları çözebilmek için halka daha çok ulaşmaya çalışıyoruz’ ’diye konuştu.


KARIŞIK BİR DÖNEM İÇERESİNDEYİZ


İktidarın Başkanlık sistemi için ülkeyi bu hale getirdiğini aktaran Ekici, ‘’Diyarbakır, Mardin, Şırnak silah deposu haline dönüştürüldü. Bu silahlar oralara nasıl getirildi bunların hepsini halk görüyor. Bir tarafımızda Suriye ile ilgili savaş pozisyonu var biz o pozisyon içeresindeyiz. Rusya ile problem yaşar hale geldik. Irak gibi daha oturmamış bir devlet bize ültimatom veriyor. Bunları bu hale getiren Recep Tayyip Erdoğan. Sadece başkanlık sistemi hevesi ile ülkeyi bu hale getirdi. Karışık bir dönem içeresindeyiz. Gaziantep’te bu karışık dönemin merkezinde bir şehir. Sınırlarımız son 3-4 ay öncesine kadar açık haldeydi. Giren çıkanın belli olmadığı bir sınır haline gelmişti. Dünyada terörist uzamanlar ve terör olarak kötü eylemlerde bulunmuş insanlar bizim ülkemize çok rahat girip çıkabiliyordu. Gaziantep’in böyle anılması biz çok üzüyor‘’ dedi.


EKONOMİDE DURAĞANLIK VAR


Ekonomide çok ciddi bir durağanlığın olduğunu dile getiren Ekici, organizede çok ciddi işten çıkarmaların olduğunu belirterek, ’’Kapanan tesisler var, iyiye gitmeyen durumlar oluşmaya başladı. Güven ortamı olmadığı sürece ne yeni yatırımlar olur ne de mevcut yatırımlar düzgün bir şekilde yürür. 2 milyon nüfuslu Gaziantep bu gün 700 bin artı Suriyeli ile yaşıyor. Eskiden gelen çok önemli sorunlar da devam edince yaşanamaz bir şehir olmaya doğru gidiyor. Eğitim sorunu da Gaziantep için kanayan bir yara. Şuanda 10 bin eksik dersliğin olduğu söyleniyor. Her yılda 450 derslik ihtiyacı doğan bir şehirde yaşıyoruz. Vali bey ile görüşmemizde 3 bin derslik için Mart ayında ihaleye çıkılacağını söyledi. Bu sevindirici bir haber ama sadece bunlarla eğitimdeki sorunlar çözülmüyor. Ayrıca da 10 bin dersliği hazırlamakla da sorunlar çözülmüyor. 4+4+4 sistemi son derece sağlıksız ve yetersiz bir eğitim sistemi. Bu gün öğrencilerimiz fizik, matematik, coğrafya öğrenmeden okul bitiriyor. Kaç tane göl, kaç tane nehir olduğunu söyleyemeyecek bir nesil yetişiyor. Özellikle de son 6 yıldaki AKP iktidarı eğitimde ülkeyi geride bırakmakla ilgili sanki kasıtlı hareketler içinde. Eğitimsiz, kültürsüz, hakkını arayamayan bir toplum yetiştirmek istiyor. Buda şunu gösteriyor; millet değil, ümmet toplum. Ümmet toplum isteği ile ilgili bir cumhurbaşkanımız var. Sorgulamayan, talep etmeyen, hakkına razı olan, kanaatkâr. Bizim toplumuzda bu yapıya uygun zaten. Böyle bir yapı Türkiye’de oturtturmak isteniyor. Bu da bizim Ortadoğu bataklığına doğru gidişimizi gösteriyor’’ ifadelerini kullandı.


ÇOK TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA


Diyanet İşleri Başkanının yaptığı açıklamanın çok talihsiz ve şansız olduğunu belirten Ekici, ‘’Ortadoğu’da emperyalist ülkelerin yaratmak istediği Şii - Sünni çatışmasını körükleyen bir emperyalist olumu var. Bu körüklenen ateş içerisinde bizim Diyanet İşleri Başkanımızda çıkıp diyor ki; ‘’Cem evleri dini ibadet yerleri sayılmaz.’’ Devlet din işlerinin dışında durması lazım. İbadetini Cem evlerinde gerçekleştiren %20’lik bir toplum var. Siz nasıl bunu yok sayabilirsiniz’’ dedi.


TOPLUMDA KANIKSAMA VAR


Ekici şöyle devam etti; ‘’Ülke iyiye doğru götürülmüyor. Toplumda da bir kanıksama var. Bir gündemi iki gün itiraz ediyoruz üçüncü günü kabul ediyoruz. Cumhurbaşkanı damadını getirip, bakan yapıyor. Yarın bir gün oğlunu başbakan yapacak olsa bu toplum onu da kabul edecek. Üzülerek söylüyorum biz bunları kabul edecek bir toplum değiliz. Cumhurbaşkanı ‘’Parlamenter sistemi buzdolabına koydum, barış sürecini durdurdum’’ diyor. Bunlar Kanuni Sultan Süleyman’ın, Fatih Sultan Mehmet’in döneminde bile tek başına söyleyememeği şeyler.’’


BARIŞIN ÖNCÜSÜ CHP OLACAK


Ekonomik daralmayla bir yere varılmayacağını belirten Ekici, ‘’Ben inanıyorum ki milletimiz bu zor durumların üstesinden gelecek. Ekonomik daralmayla ve gerileme ile bir yere varılamaz. Bir yerde halk durup ‘’ne oluyor’’ diyecek. Bunun öncüsü de biz olacağız. Toplumda herkes Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir şey bekliyor. Herkes CHP’nin bir öncülük yapıp, barış ortamını sağlamakla ilgili, dış siyasetteki çöküşü tekrar canlandırmakla ilgi bir şey bekliyor. Bizde CHP olarak elimizi taşın altına koymayı bırakın, gövdemizle taşın altına girip bu işleri çözeceğiz’’ şeklinde konuştu.


Gaziantep Telgraf


Geri Dön