01 / 05 / 2024

Superonline'ın Gaziantep'teki fiber ağ uzunluğu 885 kilometreye ulaştı!

Superonline'ın Gaziantep'teki fiber ağ uzunluğu 885 kilometreye ulaştı!

Turkcell Superonline, Güneydoğu'nun sanayi ve ticaret merkezi Gaziantep'te bir basın toplantısı düzenledi. Turkcell Superonline'ın 490 kilometresi şehir merkezinde olmak üzere Gaziantep'teki fiber ağ uzunluğu 885 kilometreye ulaştı.




Turkcell Superonline, Güneydoğu'nun sanayi ve ticaret merkezi Gaziantep'te bir basın toplantısı düzenledi. Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 2008 yılında Türkiye'yi geleceğin teknolojisi ile donatmak üzere fiber optik yatırımlarına başladıklarını ve ışık hızında interneti 14 ilde 1.8 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar getirdiklerini belirtti. "2013 yılında pazar payını artıran tek operatör olduk" diyen Erkan, "Şimdi bu başarımızı yeni ürün ve hizmetlerle sürdürürken müşterilerimize eşsiz internet deneyimi yaşatmaya odaklandık" şeklinde konuştu. Akıllı şehircilik uygulamaları konusundaki çalışmalara verdikleri önemin de altım çizen Erkan, şu bilgileri paylaştı: "Bu akıllı şehirleri şimdiden inşa etmek için hem dünyada hem ülkemizde önemli çalışmalar yapılıyor. Gaziantep de bölgesinde hızla büyüyen, sanayi ve ticarete yön veren bir şehir olarak, bu konuda öncü rol üstlenme potansiyeline sahip. Biz de bu doğrultuda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 30 hizmet binası arasında en hızlı iletişimi sağlayacak altyapıyı sunuyoruz." Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata ise, Gaziantep! 490 kilometresi şehir merkezinde olmak üzere toplam 885 kilometre fiber ağla donattıklarını belirterek, "4 yıl önce başladığımız yatırımların ardından bugün İbrahimli, Karataş, Güvenevler semtlerinin yanı sıra Merveşehir, Seyrantepe ve Beykent'teki  TOKİ  konutlarında 88 bin ev ve işyerinin kapısına kadar 1000 Mbps hızında fiber internet hizmetini ulaştırdık. Halihazırda 27 bin fiber müşterimiz, 14 bin ses müşterimiz bulunuyor" dedi. 

Gaziantep'te 160 aktif kurumsal müşteriye toplam telekom çözümleri sunduklarını söyleyen Özata, organize sanayi bölgesinde de 450 firmaya ulaşan 52 kilometrelik fiber altyapıya sahip olduklarını belirtti. 


Dünya




Geri Dön