04 / 05 / 2024

valiler neyi denetler

valiler neyi denetler

İlde Devletin ve Hükumetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanan valilerin denetim yetkisi de bulunuyor. Peki valiler neyi denetler?

Ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Çözüm önerisi geldi!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki tahliye davalarının uzaması sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Dava süresini kısaltacak öneri geldi. 

BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik detay!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber bireysel emeklilik sistemi kesintisinde de ücretler güncellendi. Peki BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik açıklama...

Kiracı neyi öder? İşte detaylar!

Kiracılar, ev sahiplerine, her ayın belirli yani kira sözleşmesinde belirtilen günde kira bedelini ödemekle yükümlüdür. Peki “Kiracı neyi öder?” İşte detaylar!

Takbis neyi ifade eder? Takbis ne demek?

Takbis neyi ifade eder? Takbis ne demek? soruları pek çok vatandaş tarafından araştırılmaktadır. İşte araştırılan yanıtlara dair detaylar!

Esenler'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Esenler ilçesi, Tem Otoyolu Güneyi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu Değişikliği 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa'daki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa ilçesi, Merkez Tem Otoyolu Güneyi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu Değişikliği 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar'ın 8 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, 1/5000 ölçekli Merkez, Örnek, Esatpaşa, Fetih, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu Mahalleleri ile Ünalan Mahallesi ve Güneyi Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 15.10.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Pirinç krizine adım adım! Pirinç krizi mi başlıyor? Pirinç fiyatları artacak mı?

Pirinç fiyatlarına dair araştırmalar hız kazandı. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkileri gıda piyasasında hala etkisini gösteriyor. Pirinç fiyatlarındaki son artışlar neyi gösteriyor? Pirinç fiyatları artacak mı? İşte detaylar!

Yatırımcılara kritik uyarı! Altın ve gümüş neden alınmalı? İşte cevabı...

Yatırımcılar ellerinde bulunan bir miktar parayı yatırım amaçlı altın ve gümüşe yatırıyor. Peki insanlar altın ve gümüş alırken neyi amaçlarlar? Neden altın ve gümüş alınmalı? İşte cevabı...

Lagos Gayrimenkul Turizm Madencilik Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih Şb. açıldı!

Lagos Gayrimenkul Turizm Madencilik Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih Şb. bugün Fatih'te Onur Neyiş tarafından açıldı.

Necati Şaşmaz'dan tekzip! 

Necati Şaşmaz, "Türkiye'deki ünlüler emlak zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış..." başlığı ile yer verilen yazı ile ilgili tekzip yayınladı...

Lagos Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Lagos Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Avcılar'da 40 bin TL sermaye bedeli ile Onut Neyiş tarafından kuruldu.

Türkiye'deki ünlüler emlak zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler en güvenilir yatırımlar arasında yer alan gayrimenkule yatırım yapmaya devam ediyor. Peki Türkiye'de hangi ünlünün kaç evi var? İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

valiler neyi denetler Haberi

valiler neyi denetler

Valilerin denetim yetkisi!

Vali, ilde Devletin ve Hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanıyor.


Valiler, ilin genel idaresinden her Bakana karşı ayrı ayrı sorumlu oluyor. Bakanlar, Bakanlıklarına ait işleri için valilere re'sen emir ve talimat veririyor. 


Bakanlıklar ve tüzelkişiliği haiz genel müdürlükler, il genel idare teşkilatına ait bütün işleri doğrudan doğruya valiliklere yazarlar. 


Valilikler de illere ait işler için ilgili Bakanlık veya tüzelkişiliği haiz genel müdürlüklerle doğrudan doğruya muhaberede bulunurlar. Ancak valiler hesabata ve teknik hususlara ait işlerde idare şube başkanlarına vali adına imza yetkisi verebilirler. 


Vali, kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevli oluyor. Valilerin yetkileri arasında teftiş ve denetleme yetkiside...