04 / 05 / 2024

valilerin denetlemesi

valilerin denetlemesi

İlde Devletin ve Hükumetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanan valilerin denetim yetkisi de bulunuyor. Peki valiler neyi denetler?

Şeker fabrikalarına zam denetlemesi!

Son günlerde şeker fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmüyor. Yapılan son zamların ardından şeker fiyatları 800 TL'ye kadar yükseldi. Ticaret Bakanlığı'ndan şeker açıklaması geldi ve harekete geçildiği bildirildi...

Deniz GYO 2021 yılı için DRT Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Deniz GYO'nun 2021 yılı hesap dönemine ilişkin finansal raporların denetlemesi ve ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya oldu!

9'u kaymakamlık görevlerinden olmak üzere 20 il için yeni valilerin atamaları yapıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya oldu..

‘AVM’ler pazar günü kapanabilir’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, valilerin alışveriş merkezlerini (AVM) pazar günü kapatma yetkisinin olacağını ifade etti. Türkiye genelini ilgilendiren durumlarda ise Bakanlık karar verecek...

Hangi valiler merkeze alındı?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince, birçok valinin yeri değişti. Peki 2014/6780 sayılı Kararnameye göre hangi valilerin yeri değişti? Hangi valiler merkeze alındı?

Hangi valilerin yeri değişti?

16 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de vali atama kararı yayımlandı. 15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince, birçok valinin yeri değişti. Peki, hangi valilerin yeri değişti?

Valilerin merkeze alınması ne demek?

İçişleri Bakanlığının önerisi, Bakanlar Kurulunun kararı, Cumhurbaşkanının onayı ile atanan valiler, merkezde de görevlendirilebiliyor. Peki, bu şekilde valilerin merkeze alınması ne demek? İşte merkez valiliği..

Valilerin denetim yetkisi!

İlde Devletin ve Hükumetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanan valilerin denetim yetkisi de bulunuyor. Peki valiler neyi denetler?

Emlak sektörü kaçak emlak ofislerinden şikayetçi!

"Yaptığımız domates almaya benzemez" diyen emlakçılar yetkilileri göreve çağırdı: Maliyenin vergi kaçıran emlak ofislerini ve bu tür işleri ayaküstü yapanları kontrol altına alması ve denetlemesi lazım..

Vali yetki ve görevleri nelerdir?

İllerde, valilerin tayin ve tespit ettiği işlerde yardımcılığını ve valinin bulunmadığı zamanlarda vekilliğini yapmak üzere vali muavinleri bulunur. Peki, vali yetki ve görevleri nelerdir? İşte valinin yetkileri..

Işık Gökkaya: TOKİ değişmeli, arsa fiyatı geriye gitmeli!

Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, TOKİ'nin artık fonksiyonlarını değiştirmesi için zamanın geldiğini söyledi. Kurumun koordinatör pozisyonuna geçerek sadece arsa üretmesi ve yatırımcıları denetlemesi gerektiğini belirtti

İmar denetiminde valilerin yetkileri neler?

Cumhuriyet gazetesinden Oktay Ekinci bugünkü köşesinde "İmar denetiminde valiler ve yetkileri" başlıklı yazı kaleme aldı

valilerin denetlemesi Haberi

valilerin denetlemesi

Valilerin denetim yetkisi!

Vali, ilde Devletin ve Hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanıyor.


Valiler, ilin genel idaresinden her Bakana karşı ayrı ayrı sorumlu oluyor. Bakanlar, Bakanlıklarına ait işleri için valilere re'sen emir ve talimat veririyor. 


Bakanlıklar ve tüzelkişiliği haiz genel müdürlükler, il genel idare teşkilatına ait bütün işleri doğrudan doğruya valiliklere yazarlar. 


Valilikler de illere ait işler için ilgili Bakanlık veya tüzelkişiliği haiz genel müdürlüklerle doğrudan doğruya muhaberede bulunurlar. Ancak valiler hesabata ve teknik hususlara ait işlerde idare şube başkanlarına vali adına imza yetkisi verebilirler. 


Vali, kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevli oluyor. Valilerin yetkileri arasında teftiş ve denetleme yetkiside...