04 / 05 / 2024

Van AFAD Lojistik Merkezi

Van AFAD Lojistik Merkezi

TOKİ tarafından inşa edilen Van AFAD Lojistik Merkezi 29 bin 895 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Türkiye’de 15 bölgede yaptırılan 27 lojistik merkezinden biri olan bina bölgeye hizmet verecek.

Van 4 şiddetinde yine sallandı! SON DAKİKA: AFAD duyurdu! 

AFAD tarafından yapılan bir son dakika açıklamasında Van'ın Başkale ilçesine 77 kilometre mesafede deprem olduğu bildirildi. Van yine sallandı. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Van'da 4 büyüklüğünde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi olarak açıklanan son dakika verilerine göre, Van'ın Tuşba ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu deprem çevre illerde de hissedildi.

Van'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD'dan yapılan açıklamada son dakika deprem haberi geldi. Van'ın Tuşba ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Van'daki selde yıkılan konutların yerine yenileri inşa edilecek!

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Van'da deprem ve selin yaşandığı mahallelerde incelemeler yaptı. Sezer, "Evlerin yapılması için hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız." diye konuştu.

AFAD'dan Van uyarısı: Evlere girmeyin!

İran'da yaşanan 5.9'luk deprem Van'da can aldı. Köylerde büyük hasara yol açan depremle ilgili uyarılar yapan AFAD, "Vatandaşlarımızın, Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır" ifadelerini kullandı.

AFAD'dan Van depremi infografiği!

AFAD, Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremin ardından yürütülen çalışmaları infografik yaptı

Van AFAD Lojistik Merkezi bölgeye hizmet verecek!

TOKİ tarafından inşa edilen Van AFAD Lojistik Merkezi 29 bin 895 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Türkiye’de 15 bölgede yaptırılan 27 lojistik merkezinden biri olan bina bölgeye hizmet verecek.

Van'da ağır hasarlı 11 bin 300 konut yıkılacak!

Van'da ağır hasarlı 11 bin 300 bina yıkım bekliyor.Van AFAD Müdürü Uçar,"Ağır hasarlı binaların yıkımına ilişkin ihale yapılacağı bakanlığımızca tarafımıza bildirilmiştir"dedi.

Van'da çelik konstrüksiyonlu yapılara ilgi arttı!

Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İl Müdürü Osman Uçar, Van'da iki büyük depremin ardından çelik konstrüksiyonlu yapılara ilginin arttığını söyledi.

Van'da 4,5 büyüklüğünde deprem!

AFAD : Saat 09.53'te merkez üssü Van Bahçesaray olan 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre;

Van'da deprem sonrası 25 bin 186 konut inşa edildi!

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin 4. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi. AFAD Başkanı Fuat Oktay: "Van'da bugün itibariyle tamamlanan konut sayısı 25 bin 186" dedi.

AFAD, TOKİ Konutları'nın sözleşme imzalama süresinin uzattı!

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Van ve Erciş ilçesinde kiracı, mülkiyet sorunlu ve depremde 1. derecede yakınlarını kaybedenlere verilen TOKİ konutlarının sözleşme imzalama süresinin uzatıldığını açıkladı.

Afad ekibi Van'daki çalışmaları tamamladı!

Van’da 2011 yılında yaşanan depremde ağır hasar gören binaların tespiti ve yıkımı için Afad Başkanlığı’ndan görevlendirilen ekip çalışmalarını tamamladı.

Van AFAD Lojistik Merkezi Haberi

Van AFAD Lojistik Merkezi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Türkiye’de 15 bölgede yaptırılan 27 lojistik merkezinden biri olan Van AFAD Lojistik Merkezi, olası afetlerde bölgeye hizmet vermek üzere hazır bekletiliyor. Çanakkale’de yaşanan depremlerden sonra gündeme gelen AFAD Lojistik Merkezleri, 7 gün 24 saat hazır bekletiliyor. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Uçar, Erciş yolu üzerinde bulunan ve 29 bin 895 metrekarelik alan üzerine kurulan Van AFAD Lojistik Merkezinin olası deprem ve afet durumunda Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Siirt ve Ağrı illerine hizmet vermek için hazır bekletildiğini söyledi. Olası afet ve acil durumlarda bölgedeki ihtiyacı karşılamak üzere 48’lik lojistik depolarının Doğu ve Güneydoğu bölgelerine hizmet vermek üzere kurulduğunu ifade eden Uçar, “Burada 48 adet yardım konteynerimiz...