29 / 04 / 2024

Van'daki selde yıkılan konutların yerine yenileri inşa edilecek!

Van'daki selde yıkılan konutların yerine yenileri inşa edilecek!

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Van'da deprem ve selin yaşandığı mahallelerde incelemeler yaptı. Sezer, "Evlerin yapılması için hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız." diye konuştu.



Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Van'da deprem ve selin yaşandığı mahallelerde incelemeler yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ilk olarak 31 Temmuz tarihinde sel felaketinin meydana geldiği Esenyamaç mahallesinde vatandaşlarla buluşan Sezer ve beraberindekiler, istenilen talepleri dinledi. 

Mahallede yaraların sarılması amacıyla devlet ve millet olarak ne gerekiyorsa onu yapmaya geldiklerine dikkat çeken Sezer, Valilik, DSİ ve AFAD olarak yapılacakları yerinde görmek için ziyaret ettiklerini belirtti. 

Van daki selde yıkılan konutların yerine yenileri inşa edilecek!

İnşaat çalışmaları ve yıkılan konutların yerine yenilerinin kısa sürede inşa edilmesi amacıyla çaba gösterdiklerine vurgu yapan Sezer, şunları kaydetti:

"Evlerin yapılması için hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız. Daha önce Kırıkkale valisiydim. Buradaki sel görüntülerini izlerken hepimiz çok üzüldük. Aynı coğrafyanın, aynı dinin, aynı düşüncenin insanıyız. Van'da deprem olduğunda İstanbul'un, İzmir'in kalbi sızlar. Biz birbirimizi seven bir milletiz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Devletsizlik çok zor bir durumdur. Bunu geçen hafta Suriye'yi ziyaret ettiğimizde gördük. Milyonlarca insan oralarda çok perişan, kamplarda, çadırlarda yaşıyorlar. Burada selin meydana geldiği ilk saatten itibaren devletin üst düzey yetkilileri geldiler, gerekli tüm adımları attılar. Allah'a çok şükür ne gerekiyorsa yapılacak. Devletimiz çok güçlüdür. Ben hepinize geçmiş olsun diyorum."

Van daki selde yıkılan konutların yerine yenileri inşa edilecek!

Heyet, sonrasında evleri yıkılan vatandaşların yaşamını devam ettirdiği konteyner kenti ziyaret etti. Sezer ve beraberindeki heyet, daha sonra 23 Şubat 2020 tarihinde İran'da yaşanan 5,9 şiddetindeki depremden etkilenen Özpınar mahallesine gitti ve depremzedeler için yapılan kalıcı konut inşaatlarında incelemeler yaptı. 

Sezer, evi bitirilen 81 yaşındaki Sinem Aslan ve mahalle muhtarlarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile cep telefonundan görüntülü konuşturdu. Aslan ve muhtarlar destekleri sebebiyle  Bakan Soylu'ya teşekkürlerini dile getirdi.

Van'da depremin ardından 17 bin 489 konut inşa edildi!


Geri Dön