15 / 05 / 2024

van sel 2021

van sel 2021

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Van'da deprem ve selin yaşandığı mahallelerde incelemeler yaptı. Sezer, "Evlerin yapılması için hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız." diye konuştu.

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Van YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

2022 Renault Express Van fiyat listesi! İşte Renault’un 2021 ve 2022 model Express Van fiyatları…

Renault, 2021 ve 2022 model Express Van modelleri için fiyat listesini paylaştı. Özellikle ticari amaçla kullanılan Renault'un yeni Express Van modeli, fiyatıyla bir hayli dikkat çekiyor. En ucuz otomobiller sınıfında yer alan Renault Express Van'ın 2021 en boş Joy modeli bulunuyor. 

Sinop Ayancık'ta sel sonrası yeni ev ve iş yerleri inşa ediliyor!

Sinop Ayancık'ta 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedelerin yaraları sarılıyor...

TOKİ Van Tuşba kura sonuçları 23 Aralık 2021!

TOKİ Van Tuşba kura sonuçları 23 Aralık 2021 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Van Tuşba kura sonuçları 23 Aralık 2021 ve proje detayları...

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Van Tuşba TOKİ kura sonucu 23.12.2021!

Van Tuşba TOKİ kura sonucu 23.12.2021 haberimizde yer alıyor. İşte Van Tuşba TOKİ kura sonucu 23.12.2021 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Van Tuşba TOKİ kura çekilişi 23 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Van Tuşba Bardakçı projesinde yer alan konutların kura çekilişi 23 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sel bölgelerinde inşa edilmesi planlanan konutların akıbeti mecliste!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketi sonrasında inşa edilmesi planlanan konutları TBMM gündemine taşıdı. Baltacı, konuya ilişkin soru önergesi verdi.

Van Başkale halkı yeni evlerine kavuşmayı bekliyor!

Sel felaketinin yaşandığı ve 11 evin yıkıldığı Van Başkale'de evlerini kaybeden vatandaşlar yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyor.

Van'da sel sonrası 6 ev yıkıldı!

Van'ın Başkale ilçesinde sağanak yağışlar sonrası yaşanan sel nedeniyle  6 ev yıkılırken 30 evde hasar meydana geldi.

Selçuklu Belediyesi emlak vergisi sorgulama 2021!

Milyonlarca kişi her yıl iki taksit şeklinde emlak vergisi ödüyor. Peki Selçuklu Belediyesi emlak vergisi sorgulama 2021 işlemleri nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler....

Bakan Selçuk açıkladı! 1 Eylül'e kadar geçerli!

Süreli engelli raporlarının 1 Eylül 2021'e kadar devam ettiğini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, evde bakım yardımı ve engelli aylıklarının rapor süresinin uzatılmasına gerek kalmadan bu tarihe kadar alınabileceğini açıkladı.

Van Edremit Millet Bahçesi 21 Mayıs'ta ihaleye çıkıyor!

Van İli, Edremit İlçesi, Erdemkent Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 21 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

van sel 2021 Haberi

van sel 2021

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Van'da deprem ve selin yaşandığı mahallelerde incelemeler yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ilk olarak 31 Temmuz tarihinde sel felaketinin meydana geldiği Esenyamaç mahallesinde vatandaşlarla buluşan Sezer ve beraberindekiler, istenilen talepleri dinledi. 

Mahallede yaraların sarılması amacıyla devlet ve millet olarak ne gerekiyorsa onu yapmaya geldiklerine dikkat çeken Sezer, Valilik, DSİ ve AFAD olarak yapılacakları yerinde görmek için ziyaret ettiklerini belirtti. 

İnşaat çalışmaları ve yıkılan konutların yerine yenilerinin kısa sürede inşa edilmesi amacıyla çaba gösterdiklerine vurgu yapan Sezer, şunları kaydetti:

"Evlerin yapılması için hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız. Daha önce Kırıkkale valisiydim. Buradaki sel görüntülerini izlerken hepimiz çok üzüldük. Aynı coğrafyanın, aynı dinin, aynı düşüncenin insanıyız. Van'da deprem olduğunda İstanbul'un, İzmir'in kalbi...