28 / 04 / 2024

Van'da sel sonrası 6 ev yıkıldı!

Van'da sel sonrası 6 ev yıkıldı!

Van'ın Başkale ilçesinde sağanak yağışlar sonrası yaşanan sel nedeniyle  6 ev yıkılırken 30 evde hasar meydana geldi.



Van'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle Başkale'de 6 adet ev yıkıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ilçeye 60 kilometre uzaklıktaki Esenyamaç Mahallesi'ne gitti.

Van da sel sonrası 6 ev yıkıldı!

Bölgede meydana gelen hasarı inceleyen Bilmez şu açıklamalarda bulundu:

"Meteoroloji, birkaç gün daha bölgede yağışın etkili olacağını bildirdi. Biz de mahallelilerimizi uyardık. Bugün öğlen saatlerinde Esenyamaç Mahallemizde ciddi bir selin meydana geldiğini öğrendik. Evlere zarar verdiğini öğrenir öğrenmez, birçok kurumumuzdan araçlar bölgeye sevk edildi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile AFAD ekipleri inceleme yaptı. Bazı evlerin kullanılmayacak halde bazılarının da hasarlı olduğunu tespit etti. Yarın ekipler detaylı bir hasar tespiti yapacak."

Başkale'de selin meydana getirdiği hasarları kısa sürede ortadan kaldıracağını söyleyen Bilmez, "Evi zarar görenler için barınma yeri ayarlandı. Bakanlıklarımız da ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Biz de bütün ekiplerimizle buradayız. Bir vatandaşımız sele kapılmış. İlk müdahaleyi muhtarımız yapmış. Hastanede şu anda ve sağlık durumu iyi. Yağışlar sürecek, dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle hayvanlarımızı dere yataklarında otlatmayalım." ifadelerini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili Gülaçar da selin ardından bütün ekiplerin bölgeye sevk edildiğini ve gerekli çalışmaların başlatıldığını dile getirdi. n Gülaçar, "2 saatten fazladır yoldayız. Yeni ulaşabildik. Şimdi manzarayı gördük. Biraz ağır bir manzara. Hasar gören ve yıkılan evlerimiz var." dedi.

6 ev yıkıldı

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak da sel ihbarını aldıktan sonra belediye ve jandarma ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini belirtti.

Ardından Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve DSİ ekiplerinin iş makineleriyle yolu açma ve köyün içini temizlemek için çalışmalara başladığını dile getiren Solak, "Yapılan ilk belirlemelere göre Esenyamaç Mahallesi'nde 5, Onikidere mezrasında 1 evin yıkıldığını, 30 evde de hasar olduğunu tespit ettik. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. 18 hayvanın da telef olduğu bilgisi var." diye konuştu.

Rize'de sel sonrası 47 bina yıkıldı!


 


Geri Dön