15 / 05 / 2024

van sel konutları

van sel konutları

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Van'da deprem ve selin yaşandığı mahallelerde incelemeler yaptı. Sezer, "Evlerin yapılması için hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız." diye konuştu.

Bozkurt'ta sel felaketi sonrası yeni konutlar yapılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında  65 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi kayboldu. Kentsel dönüşümde yıkım kararı verilen ev ve dükkanların yerine, belirlenen bölgelerde yenileri yapılacak. 

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Van Tuşba TOKİ kura çekilişi 23 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Van Tuşba Bardakçı projesinde yer alan konutların kura çekilişi 23 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Van Tuşba projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Van Tuşba Bardakçı projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

Giresun Dereli'deki sel konutlarının kurası çekildi!

Giresun Dereli'de Ağustos 2020'de meydana gelen sel nedeniyle hasar gören ve sonrasında yeniden inşa edilen konut ve işyerleri için kura çekimi gerçekleşti. 

TOKİ Ardıçlı konutlarında son durum ne? 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile beraber Konya'da inşa edilen Ardıçlı Konutları'nda inceleme yaparak konut inşaatındaki son durum hakkında bilgi aldı. 

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

Sel bölgelerinde inşa edilmesi planlanan konutların akıbeti mecliste!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketi sonrasında inşa edilmesi planlanan konutları TBMM gündemine taşıdı. Baltacı, konuya ilişkin soru önergesi verdi.

Van'daki selde yıkılan konutların yerine yenileri inşa edilecek!

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Van'da deprem ve selin yaşandığı mahallelerde incelemeler yaptı. Sezer, "Evlerin yapılması için hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız." diye konuştu.

Van Başkale'deki deprem konutları kısa sürede tamamlanacak!

Van'ın Başkale ilçesinde depremzedeler için inşa edilen deprem konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Deprem konutları kısa süre içerisinde depremzedelere teslim edilecek. 

Giresun sel konutları yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Giresun'da inşa edilen sel konutlarına yönelik açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  sel konutlarının yıl sonu itibarıyla teslim edileceğini dile getirdi. 

Giresun Dereli'deki konutların yapımı tamamlandı!

Geçtiğimiz sene Giresun'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle kentte çok sayıda ev yıkılmış vatandaşlar evsiz kalmıştı. TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımı büyük oranda tamamlandı. 

Dere yatağındaki konutlar güvenli yerlere transfer edilmeli!

Son dönemde meydana gelen sel felaketleri, dere yataklarına yapılan konutların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Dere yatağında inşa edilen birçok konutun yer aldığı Türkiye'de yeni felaketlerin meydana gelmemesi için bu konutların güvenli bölgelere transfer edilmeli.  

van sel konutları Haberi

van sel konutları

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Van'da deprem ve selin yaşandığı mahallelerde incelemeler yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ilk olarak 31 Temmuz tarihinde sel felaketinin meydana geldiği Esenyamaç mahallesinde vatandaşlarla buluşan Sezer ve beraberindekiler, istenilen talepleri dinledi. 

Mahallede yaraların sarılması amacıyla devlet ve millet olarak ne gerekiyorsa onu yapmaya geldiklerine dikkat çeken Sezer, Valilik, DSİ ve AFAD olarak yapılacakları yerinde görmek için ziyaret ettiklerini belirtti. 

İnşaat çalışmaları ve yıkılan konutların yerine yenilerinin kısa sürede inşa edilmesi amacıyla çaba gösterdiklerine vurgu yapan Sezer, şunları kaydetti:

"Evlerin yapılması için hızlı bir şekilde adımlarımızı atacağız. Daha önce Kırıkkale valisiydim. Buradaki sel görüntülerini izlerken hepimiz çok üzüldük. Aynı coğrafyanın, aynı dinin, aynı düşüncenin insanıyız. Van'da deprem olduğunda İstanbul'un, İzmir'in kalbi...