05 / 05 / 2024

Van cazibe merkezleri

Van cazibe merkezleri

Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefleniyor. İki firma, projeleri hayata geçirmek için gerekli çalışmalara başladı.

Depremden zarar gören iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı

Kahramanmaraş depreminden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen illerde yapılacak olan yatırımlar cazibe merkezi programı kapsamında en üst teşviklerden yararlanabilecek.

Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesinde!

Orta Doğu'nun cazibe merkezleri arasında yer alan Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesine ulaştı...

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Van'da 32 fabrikanın inşaatı tamamlandı!

 Van'da Cazibe Merkezleri'ni Destekleme Programı kapsamındaki 'Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde 32 fabrika binası ve sosyal tesislerle birlikte 54 bin metrekare kapalı alanın inşası tamamlandı.

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Mustafa Varank: Küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacağız!

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projelerinin küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacaklarını anlattı.

Van'da 50 yeni fabrika kurulacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van'da 50 yeni fabrika kurulacak. 

Ordu Boztepe'nin marka değeri artacak!

Ordu’nun en önemli turizm ve cazibe merkezleri arasında yer alan Boztepe'nin marka değeri yapılan yatırımlarla artacak.

Anadolu Yakası'na Atatürk Kültür Merkezi yapılacak!

Beyoğlu'nda ihracatçılarla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası'nda. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" dedi.

Kırsalda cazibe merkezleri oluşturulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi" başlattıklarını söyleyerek, projeyle 30 bin haneye ulaşılmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Cazibe merkezleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlandı!

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile cazibe merkezleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlandı...

Cazibe Merkezleri Programı desteğinin detayları belli oldu!

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında 2018/11201 Sayılı Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ile desteğin detayları belli oldu..

Cazibe merkezlerinin şartları değişti!

Az gelişmiş illerdeki yatırım ortamını canlandırmayı amaçlayan Cazibe Merkezleri Programının içeriği değişti. Uygulamanın kapsamı biraz daraltıldı. Bu tür desteklerin sürdürülmesi bölgesel kalkınma için büyük önem taşıyor...

Van cazibe merkezleri Haberi

Van cazibe merkezleri

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van'da 50 milyon avroluk yatırım yapma kararı alan iki firma, projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladı.


Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı "Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı" Van'da meyvesini vermeye başladı.


Türkiye'de 65 ilde yatırımı bulunan WILCO Group ile İran'da yatırımları bulunan AIDA Group, cazibe merkezleri programı kapsamında daha önce 50 milyon avroluk ortak yatırım yapma kararı aldıkları Van'da, projelerini hayata geçirmek için kolları sıvadı.


Van Organize ve Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 100 bin metrekarelik yer tahsisi gerçekleştiren firmalar, 63 bin metrekare kapalı alan şeklinde inşa edilecek fabrikada üretilecek ahşap ürünlerini yurt içi ve yurt dışına pazarlamayı hedefliyor.


500 kişinin istihdam edileceği fabrikanın hem kent ekonomisine hem de istihdama önemli katkı sağlaması...