29 / 04 / 2024

Depremden zarar gören iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı

Depremden zarar gören iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı

Kahramanmaraş depreminden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen illerde yapılacak olan yatırımlar cazibe merkezi programı kapsamında en üst teşviklerden yararlanabilecek.



Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonucu bölgede 50 binden fazla insanımız can verirken geride kalanlar için yaraların sarılması adına çalışmalar devam ediyor. Bölgenin kalkınması ve yeniden yatırımların gelmesi için de adımlar atılıyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen Hatay, Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Sivas'ın depremden hasar gören ilçelerinde yapılacak en az 1 milyon 500 bin liralık yatırımlar, 6. Bölge teşviklerinden faydalanabilecek. Böylece bu iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alınmış oldu.

Depremden zarar gören iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı

Dunya.Com’da yer alan habere göre bu kararla birlikte, deprem bölgesinde yeniden inşa edilen fabrika için 10 yıl boyunca sigorta prim muafiyeti sağlanacak. Ayrıca, enerji giderlerinin yüzde 30’u da toplam 10 milyon lirayı geçmemek üzere 3 yıl boyunca desteklenecek.

Afet bölgesinde yer alan bu illerde yapılacak yatırımlar için verilecek faiz ve kar payı destekleri 30 milyon lirayı geçmeyecek ve sabit yatırım miktarının yüzde 10’u ile sınırlı olacak. Bu kararın yürürlük tarihinden önce kullanılan faiz ve kar payı desteğinden yararlanan krediler için, belirlenen sınırları aşmamak kaydıyla, destek süresi sonuna kadar uygulama devam edecek.

Verilen desteklerden, deprem nedeniyle hasar gören yatırımların yenilenmesi amacıyla yapılacak yatırımlar ile tamamlama vizesi yapılmamış ve yatırım süresi devam eden yatırım teşvik belgeleri kapsamındaki yatırımlar da yararlanabilecek.

 


 


 


Geri Dön