03 / 05 / 2024

Siirt'te depremden zarar gören öğrenci yurdu TBMM gündeminde!

Siirt'te depremden zarar gören öğrenci yurdu TBMM gündeminde!

Siirt'te Elazığ depreminde zarar gören bir öğrenci yurduna meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Siirt'te Elazığ depreminde zarar gören bir öğrenci yurduna ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1- Siirt Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdunda'da Elazığ Sivrice merkezli 6.8 şiddetindeki deprem sonrası duvralarında derin çatlaklar oluştuğu ve sıva ile kaptılmaya çalışıldığı iddiaları doğru mudur?
2- İddialar doğru ise duvardaki derin çatlaklara karşın hiçbir önlem olmayacağı bilinmesine rağmen sıva ile kapatılmaya çalışılmasının gerekçesi nedir?
3- Siirt Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda kaç öğrenci kalmaktadır?
4- Öğrencilerin artçı depremler devam ederken can güvenliklerinin tehlikeye atılarak binadan tahliye edilmesinin izahı nedir?
5- Sıvaların devam etmesi gerekçesi ile yurtta kalma zorunluluğu bulunan öğrencilerin durumundan şikayetçi oldukları takdirde yurttan atılmakta tehdit edildiği iddiaları doğru mudur?
6- İddialar doğru ise öğrencilerin yurttan atılmakla tehdit edilmesi talimatı kim ya da kimler tarafından verilmiştir?
7- Bahse konu depremden etkilenen illerde zarar gören üniversite ve KYK yurttları hangileridir?
8- Bahse konu depremden etkilenen illerde zarar gören üniversitelerde eğitim ve sınav haftaları devam etmekte midir?
9- Etmekte ise artçı depremlerin devam etmesi ve kurumların zarar göremesi gerekçesi ile geceyi sokakta geçiren öğrenciler için eğitime ve sınav haftalarına ara verilmesinin izahı nedir?
 


Geri Dön