03 / 05 / 2024

van da kentsel dönüşüm

van da kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ikinci yılını dolduran Van depremine ilişkin bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Bayraktar, TOKİ'nin Van'da 3 milyar lira tutarında konut yaptığını belirtti...

Van'da depremin izleri kentsel dönüşümle silindi!

Van'da 2 yıl önce meydana gelen deprem sonrasında başlatılan kentsel dönüşüm programı kapsamında, güvensiz binaların yıkılıp, depreme dayanıklı binalar inşa edildi.

Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Van'da DAP, DAKA ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi...

Van'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Türkiye genelinde uygulamaya geçilen kentsel dönüşüm projesi Van'da da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tüm hızıyla devam ederken, bu kapsamda şu ana kadar riskli olduğu tespit edilen 260 bina yıktırıldı.

Van'da Toki kuraları hak sahiplerine teslim edildi!

Van'da TOKİ tarafından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında satışa sunulan 226 konut, kura ile hak sahiplerine teslim edildi.

Van'da TOKİ evlerinin sahipleri kurayla belirlendi!

Van'da TOKİ tarafından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında satışa sunulan 226 konut, bugün yapılan kura ile hak sahiplerine teslim edildi. Kuraya katılan aileler büyük heyecan yaşadı.

Van'da kentsel dönüşüm toplantısı düzenlendi!

DenizBank, ‘Kentsel Dönüşüm’ adı altında düzenlediği toplantıda deprem sonrası hasar gören ve tehlike arz eden binaların dönüşümü konusunda hayata geçirdiği yeni çalışmaları Vanlı depremzedelerle paylaştı.

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı!

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı. Van depreminin ardından gündeme gelen 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde. Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı.

Sincan'da kentsel yenileme için görüşmeler başladı!

Başkent Ankara Sincan'da kentsel yenileme için hak sahipleriyle görüşmeler başladı. Grup grup görüşmelere çağrılacak olan hak sahipleri, hangi grupta yer aldıklarını da internet sitesinden öğrenebilecek.

İstanbul'da Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı 22 Ekim'de!

İstanbul'da Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı 22 Ekim 2014 Çarşamba günü Marriot Hotel Kozyatağı'nda gerçekleşecek. Kentsel Dönüşümün Geleceği ve Fikirtepe Çözüm Çalıştayı'nda konutlar, binalar ve şehirler için fikirler sunulacak.

İstanbul'da kentsel dönüşüme 128,6 milyon TL ayrıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da kentsel dönüşüme 4 yılda 128,6 milyon TL, yeşil alanların yaygınlaştırılmasına 5,1 milyar TL, raylı sistemlere ise 21,5 milyar TL harcayacak.

Ceyhan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Ceyhan'da yapılacak olan kentsel dönüşüm alanlarını inceledi. Ceyhan'da kentsel dönüşüm başlıyor...

İdris Güllüce: Bursa'da kentsel dönüşümde geri vites yok!

Bursa'da kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan Şehircilik Bakanı Güllüce,"Bu işin geri vitesi yok. Kentsel dönüşümü de sanki arkamızdan birileri bizi kovalıyor gibi bir an evvel yapmamız gerekli" dedi.

Van'da hafif şiddette deprem korkuttu!

Van'da bu akşam saat 20.30'da merkez üssü Kelle Mahallesi olan 3,9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Hafif şiddetli deprem, bölgede kısa süreli panik yarattı.

van da kentsel dönüşüm Haberi

van da kentsel dönüşüm


TOKİ’nin Van’da 3 milyar lira tutarında 24 bin 134 konut yaptığını belirten Bayraktar, bu konutların 17 bin 722’nin afet konutları olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar Van’da 149 hektarlık bir alanın Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli alan ilan edildiğini belirten Bakan Bayraktar, “Burada 14 bin 500 nüfus bulunuyor. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Kanunu Kapsamında buradaki hak sahipleri ve kiracılar kanunun getirdiklerinden faydalanabilecek. Kira yardımı,  proje  yardımı gibi kanun kapsamında ne gerekiyorsa biz Van’a bunu yapacağız” dedi.  


KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ BAŞLADI 


149 hektarlık alanın 44 hektarının proje ve çalışmalar için Bakanlık tarafından TOKİ’ye yetki devri yapıldığını belirten Bayraktar, kentsel dönüşüm uygulamasına yönelik projelendirme sürecinin de başladığını dile getirdi. Bayraktar, binaların yıkımı, alt yapı bağlantı projelerin yapımı ve uygulanması, yıkılan...