15 / 05 / 2024

van kadın parkı

van kadın parkı

Van'ın Edremit belediyesi tarafından bölgenin en büyük kadın parkının yapımına başlandı. Edremit Belediyesi'nin 2013 yılı çalışma sezonu kapsamında hazırladığı projelerinin en kapsamlısı olan 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek...

Özel Van İstanbul Kadın Doğum Hastanesi, devlet hastanesi oldu!

VAN'da FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığı'na devredilen Özel Van İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binası olarak hizmete açıldı.

Adana Çukurova'ya Kadın Sohbet evi inşa edildi!

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye'de bir ilk olan 'Kadın Sohbet Evi'nin tamamlandığını belirtti. Çetin, Hasan Balıkçı Parkı ile Can Çocuk Parkı'nın yenilenme çalışmalarının da son aşamaya geldiği söyledi.

Ataşehir’de 8 Mart Kadın Eli Parkı açıldı!

Ataşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, 81 ilden gelen kadınlarla birlikte 8 Mart Kadın Eli Parkı’nı açtı. Kadınlar, illerinden getirdikleri meyve fidelerini dikerek park içinde bir meyve bahçesi oluşturdu.

Bakırköy Kent Savunması Kadın Doğum Hastanesi'nin satışını protesto etti!

Bakırköy Kent Savunması üyelerinden hastane eylemi SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arazi ihalesi, Bakırköy Kent Savunması üyesi grup tarafından protesto edildi.

Bakırköy Kadın Doğumevi Hastanesi'nin satışı protesto edildi!

Bakırköy Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu 5250 metrekarelik arazi için düzenlenen ihalenin ilk oturumu dün yapıldı. İstanbullular hastanelerine sahip çıkmak için eylem yaptı.

Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi eski Tıp Fakültesi binasına taşınacak!

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin eski Tıp Fakültesi binasında hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Edirne Kaleiçi'ndeki tarihi konak kadın merkezine dönüştürülecek!

Edirne Valiliği’nin önceki dönemlerde kullandığı Kaleiçi’ndeki tarihi konak, Edirne Belediyesi tarafından ’Kadın Merkezi’ olarak düzenleniyor. ’Kadın merkezi’ olarak düzenlenen konağın bahçesinde belediye ekipleri tarafından çalışmalara başlandı.

Şanlıurfa Eyyübiye'de kadın destek ve yaşam merkezleri yapılıyor!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin talimatlarıyla, ilçe sınırları içerisinde bulunan 36 mahalleye Kadın Destek ve Spor Yaşam Merkezleri yapılıyor.

Gaziantep'te Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği hizmete açıldı!

Kıtalararası Doktorlar Derneği ve Sınır Tanımayan Doktorlar, Gaziantep’teki Suriyeli kadın ve çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti vermek amacıyla Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği açtı.

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binası taşınıyor!

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binasının yeni yerine taşınmasıyla ilgili sürecin başladığını kaydetti.

Buca’daki geçici kadın sığınma evi gençlik merkezine mi dönüştürülecek?

Yasal zorunluluğa rağmen İzmir’in 5 ilçesinde kadın sığınma evi yok. Buca’daki geçici kadın sığınma evi ise gençlik merkezi yapmak için kapatıldı!

Ankara Altındağ'da Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi yapıldı!

Bu zamana kadar çeşitli mahallelerde 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 16 Gençlik Merkezi hizmete açan Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 1 Gençlik Merkezi'ni daha Altındağ'a kazandırdı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda 100 kadın çalışıyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazın açılacağı müjdesini verdiği, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde yaklaşık 100 kadın çalışan var.

van kadın parkı Haberi

van kadın parkı

Van'ın Edremit belediyesi tarafından bölgenin en büyük kadın parkının yapımına başlandı. Edremit Belediyesi'nin 2013 yılı çalışma sezonu kapsamında hazırladığı projelerinin en kapsamlısı olan 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan kadın parkının yapımına başlandı. 


Eski TOKİ konutları bölgesinde yapımına başlanan ve tüm Van'ı kuşbakışıyla görebilecek alanda inşa edilen parkta incelemelerde bulunan Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ve belediye meclis üyeleri, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Abdulkerim Sayan; demokratik, katılımcı, cinsiyet özgürlükçü ve ekolojik belediyecilik anlayışıyla Edremit'i yeniden inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti. 


Hayatın her alanında kadının rengini hakim kılmaya çalıştıklarını ve bunun içinde kadın parkını inşa etmeye başladıklarını söyleyen Başkan Sayan, yapımına başlanan parkın tüm kadınlara hayırlı olması dileğinde bulundu. 


Tünaydın...