26 / 07 / 2024

van kent haberleri

van kent haberleri

Doğu'nun çekim merkezi Van, teknoloji ve kapasite olarak Türkiye'nin en büyük feribotlarını inşa ediyor. Vanlı mühendislerin tasarladığı 50 vagonluk yeni araçlar, göl üzerindeki ticareti 5'e katlayacak...

Van'da konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor!

Van sakinleri kent genelindeki konut sıkıntısı nedeniyle dert yanıyor. Bölge sakinleri imar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söylüyor. 

Van için 'zemin sıvılaşması' uyarısı!

İnşaat Mühendisleri Odası Van Şube Başkanı Fırat Durmaz,  kent için “Deprem sırasında salınımlardan kaynaklı zeminin sıvılaşma riskinin yüksek olduğu bölgeler var" uyarısında bulundu. 

Van'ın ilk imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin birçok şehrinde bulunmayan kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayacak, Van’ın ilk imar yönetmeliğinin üzerinde çalışmalarda bulunuyor.

Van'da deprem bölgesine konteyner kent kurulmalı! 

Van Başkale'de depremin vurduğu mahallelerde incelemelerde bulunan TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü İsmet Bilmez, mevsim koşullarına dikkati çekerek, bölgeye konteyner gönderilmesi gerektiğini söyledi...

Hamdullah Şevli'den Van'a Deprem Parkı yapılsın önerisi!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli yaptığı açıklamada, "Millet Bahçesi perspektifinde bir Deprem Parkı'nın yapılması kent için büyük önem taşıyor" dedi.

Van Kent Parkı hizmete açıldı!

İpekyolu Belediyesi tarafından Van'da hayata geçirilen "Kent Parkı" hizmete açıldı. 4 milyon lira harcanarak yapılan park 8 bin 200 metrekarelik alan üzerine kuruluyor.

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Van'da 154 metruk yapı yıkıldı!

Van Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini bozan ve tehlike arz eden yapılarla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Yapılan Çalışmalar ile şuana kadar 154 yapı yıktırılarak enkazları kaldırıldı.

Van'da 80 milyon lira bütçeli sosyal projede ilk kazma vuruldu!

Van Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 80 milyon liralık vizyon projesi ile atıl durumda bulunan 25 bin metrekarelik alanın kent meydanına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Van'a 80 milyonluk kent meydanı geliyor!

Van Büyükşehir Belediyesi 25 bin metrekarelik atıl alanı 80 milyon dolarlık projeyle kent meydanına çeviriyor...

Van Kent Meydanı projesi onaylandı!

Van Büyükşehir Belediyesinin ‘Kent Meydanı’ projesiyle ilgili Bakanlar Kurulu'ndan onay kararı çıktı. 

Van 6 yılda yeniden inşa edildi!

23 Ekim 2011 tarihinde 7,2 büyüklüğündeki depremle büyük yıkım yaşanan Van, 6 yılda modern bir kent görünümüne kavuşturuldu.

İpekyolu Belediyesi'nin kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Van merkez İpekyolu Belediyesi Başkanlığının asfalt çalışmaları Cevdet Paşa Mahallesindeki sokaklarda kent yenileme çalışmaları sürüyor.

van kent haberleri Haberi

van kent haberleri

Doğu'nun çekim merkezi Van, teknoloji ve kapasite olarak Türkiye'nin en büyük feribotlarını inşa ediyor. Vanlı mühendislerin tasarladığı 50 vagonluk yeni araçlar, göl üzerindeki ticareti 5'e katlayacak.


Van ekonomisi, istihdam ve ekonomik değer alanında bölge ekonomisinin parlayan yıldızı olmayı başardı. Şehrin en önemli gelişim noktaları arasında uzun yıllar süren sınır ticareti, turizm ve sanayi önemli bir etken oluşturdu. Ancak Van son dönemde farklı alanlarda da önemli atılımlar gerçekleştiriyor. Özellikle tersane ve lojistik yatırımlarıyla öne çıkan şehirde, bu iki sektörde 3 yıl içinde 950 milyon TL'lik yatırım gerçekleşti. Bu kapsamda Van Gölü kenarına 221 milyon liralık özel bir tersane kuruldu. 


TİCARET 5'E KATLANACAK 

Burada her biri 50 vagon taşıyan iki feribot inşa ediliyor. Feribotlar kapasite ve teknoloji açısından Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğine sahip....