30 / 04 / 2024

Van'ın ilk imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Van'ın ilk imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin birçok şehrinde bulunmayan kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayacak, Van’ın ilk imar yönetmeliğinin üzerinde çalışmalarda bulunuyor.



Van’ın daha estetik bir görünüme kavuşması amacıyla Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçeyi kapsayacak yeni bir imar yönetmeliği üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan ve ilgili bürokratların katılımıyla Büyükşehir Belediyesi'nde bir toplantı gerçekleşti.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Doç. Dr. Mucip Tapan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Sinan Özdemir ve Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliğine bağlı oda başkanları da katılım gösterdi. Taslağı hazırlanıp görüşmeleri başlayan yeni imar yönetmeliğiyle beraber kaçak yapıların tamamen önüne geçilmesi amaçlanırken, yine aynı çalışmada kent estetik kurulunun da kurulması kararlaştırıldı.

Van Büyükşehir'de yer alan habere göre; bölgede ilk kez bir imar yönetmeliğinin hazırlandığından bahseden Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan, imar çalışmalarının bölge için umut verdiğini, kentin daha modern ve estetik anlamda geleceğinin tasarlanması için bir plan oluşturma zorunluluğu getireceğini anlattı.

Bu süre zarfında ilgili oda temsilcileriyle istişare durumunda olacaklarından bahseden Özvan, çalışmaların titizlikle devam edeceğini kaydetti.


Geri Dön