07 / 05 / 2024

van yüzüncü yıl üniversitesi kız yurdu

van yüzüncü yıl üniversitesi kız yurdu

Eymir Kültür Vakfı'nın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne yaptığı kız öğrenci yurdunda odalar 3'er kişilik ve her odada banyo, tuvalet bulunuyor...

Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarım yeniden başrolde olacak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ilk kadın yönetim kurulu üyesi olan Işınsu Kestelli, tarımın yeniden yıldız olacağını belirterek, “Değişen dünya düzeni, artan nüfus ve talep Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarımı yeniden zirveye taşıyacak” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 10 adet işletmeyi kiraya verecek!

Mülkiyeti Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne ait olan 10 adet işletme için kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte detaylar...

Fuat Oktay: Van'da 26 bin 500 konutu bir yıl içerisinde yaptık!

Van depremini gece gündüz yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Van'da 26 bin 500 konutu sadece bir yıl içerisinde yaptık" dedi...

İzmir Teras Gökyüzü projesi 2017 yılında tamamlanacak!

1991 yılında kurulan, inşaat, sanayi, enerji ve dış ticaret alanlarında hizmet veren Uzunyayla Group, İzmir’deki üçüncü projesi Teras Gökyüzü ile yeni bir yaşam tarzı oluşturdu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde inşaat ne durumda?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 5 büyük projeye toplamda 90 milyon TL gibi bir harcamanın yapılacağını belirterek, bunların bitimi ile YYÜ’nün Türkiye’nin en güzel kampüsü olarak anılacağını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin kampüs binası hızla yükseliyor!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 5 büyük projeye toplamda 90 milyon TL gibi bir harcamanın yapılacağını belirterek, bunların bitimi ile YYÜ'nün Türkiye'nin en güzel kampüsü olarak anılacağını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ne durumda?

Van'da 2011'de meydana gelen depremde ağır hasar gördüğü için yıktırılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin eksikliği, fakültelerde oluşturulan modern kütüphanelerle aşılmaya çalışılıyor.

1998 yılında Kız Kulesi restore edilecek!

1998 yılında Kız Kulesi'ni işletmek üzere Kültür Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralayan Hamoğlu Holding, Kız Kulesi'ni 3 milyon dolara (754 milyar lira) restore ederek kuleyi turizme kazandıracakmış.

1998 yılında Türkiye'nin ilk marinalı sitesi Beylikdüzü'nde inşa edilecek!

1998 yılında Türkiye'nin ilk ve tek marinalı sitesi Beylikdüzü Yakuplu'da inşa edilecekmiş. Marin City ismi verilen proje, eski Angurya Çiftliği arazisinde, Tepe İnşaat ve Akfen ortaklığıyla inşa edilecekmiş.

Van Erciş'te yol çalışmaları bu yıl tamamlanacak!

Van Erciş'te 39 kilometrelik yayla yollarının stabilize çalışmalarının bu yıl tamamlanması hedefleniyor.Yolu olmayan yaylalarda yeni yollar açan ekipler, mevcut yolların genişletme, dolgu ve reglaj çalışmalarını da birlikte yürütüyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne kütüphane ve yemekhane inşa edilecek!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) kütüphane ve yemekhane binasının temeli törenle atıldı. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde verilen kokteyl ile program son buldu.

Aktaş 3.etap TOKİ konutları bu yıl teslim edilecek!

Altındağ Belediyesi Aktaş 3'üncü etap toplu konutlarını tamamladı. Altındağ'ın gelişen yüzünü yansıtan konutların bu yıl içinde sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

2002 yılında Üçüncü Boğaz Köprüsü'ne Sarıyer Belediyesi sahip çıkmış!

2002 yılında Arnavutköy-Kandilli arasında yapılması planlanan üçüncü köprü projesine Sarıyer Belediyesi sahip çıkmış. Belediye, köprünün Beykoz ile Sarıyer arasında yapılmasını ilgili bakanlıklara teklif ederek birçok kazanımlar elde edileceğini savunmuş.

van yüzüncü yıl üniversitesi kız yurdu Haberi

van yüzüncü yıl üniversitesi kız yurdu
ODTÜ mezunları tarafından kurulan Eymir Kültür Vakfı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin kampüsünde bir öğrenci kız yurdu açtı. 9 Kasım'da yurdun resmi açılışı yapıldı. 500 kişilik yurt 2 kattan oluşuyor ve odalar 3 kişilik,  her odada banyo ve tuvalet yer alıyor. Üniversitede 24 bin öğrenci bulunuyor. 14 bin öğrenciye yurt kazandırmak için çalıştıklarını belirten Rektör Peyami Battal, depremden önce 2 bin 800 öğrenci yurt kapasitelerinin var olduğunu fakat yakında 14 bin öğrencilik yurt kapasitesine yakında ulaşacaklarını belirtti. Eymir Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vasfiye İpekçi, ODTÜ Van'da projesinin yurdun tamamlanmasıyla sona ermeyeceğini söyledi. Eymir Kültür Vakfı çalışanları Van'a koli koli kıyafet...