01 / 05 / 2024

vana konut inşa edilecek mi

vana konut inşa edilecek mi

TOKİ’nin 2 yıl gibi bir sürede 20 bin konut inşa etmesi ve bunu ev sahiplerine teslim etmesini ise takdir etmek gerekiyor. Bunlar bardağın dolu tarafında gördüklerimiz. Ancak CNN Türk’teki o haber bize bardağın bir de boş tarafı olduğunu hatırlattı.

Derince-Körfez'de 1300 konut inşa edilecek!

Kocaeli'de "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Derince-Körfez kentsel dönüşüm alanında 1300 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Kahramanmaraş Göksun'da 376 konut inşa ediliyor! 

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Göksun’da temeli atılan sosyal konutların inşasına başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçen projede 376 konut inşa edilecek. 

Kahramanmaraş Tekke'ye 551 yeni konut inşa edilecek!

Kahramanmaraş Tekke'ye bağlı Yusuflar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında 551 konut inşa edilecek. Konutların inşası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak.

TOKİ, Konya Beyşehir'de 494 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Beyşehir'e bağlı üç mahallesinde 494 yeni konut inşa edecek.

Rusya’dan İsrail’in Doğu Kudüs’te yeni konut inşa etme planına kınama!

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, İsrail’in Doğu Kudüs’te binden fazla konut inşa etme planlarından endişe duyduklarını dile getirdi.

TOKİ 17 yılda 980 bin 990 konut inşa etti!

TOKİ, 2003 yılından bu zamana kadar 81 ilde ve 4 bin 82 şantiyede 980 bin 990 konut inşa etti ve bu binaların 819 bin 930'u sosyal konut niteliğinde üretildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malatya'da 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Malatya'da 1555 tanesi ahırlı köy evi olmak üzere toplam 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladık" dedi.

İsrail Batı Şeria'da 2 binden fazla konut inşa edecek! 

İsrail'de yetkili makamlar, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için 2 binden fazla yeni konut inşa edilmesine onay verdi.

Konya'da 6 bin 435 sosyal konut inşa ediliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Harmancık Kapalı Pazar Alanı'nda düzenlenen AK Parti Meram 7. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı açıklamada, Konya'da 6 bin 435 sosyal konut inşa edildiğini açıkladı.

Filistin'den İsrail'in Batı Şeria'da Yahudiler için konut inşa etme planına tepki!

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun işgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 5 binden fazla yeni konut inşa edilmesini onaylamasına tepki gösterdi.

Filistin İsrail'in Batı Şeria'da Yahudiler için binlerce yeni konut inşa etme planını kınadı!

Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 5 binden fazla yeni konut inşa edilmesini onaylamasını kınadığını duyurdu.

İdlib'de ve diğer yerlerde onbinlerce briket konut inşa ediyoruz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "İdlib'de ve diğer yerlerde onbinlerce briket konut inşa ediyoruz" dedi.

Kazakistan'da bu yıl 150 bin konut inşa edilecek!

ANKASAM Avrasya Masası Başkanı Dr. Dinmuhammed Ametbek, Kazakistan'da konut inşaat sürecinin hızlandırılacağını belirtti ve bu yıl 15 milyon metrekarede (150 bin daire) konut inşa edileceğini açıkladı...

vana konut inşa edilecek mi Haberi

vana konut inşa edilecek mi


Ev sahipleri yeni evine taşındı ama Van’da 25 bin kiracının sadece binine kura ile ev verildi. 1 yıllığına ödenen kira yardımı içinse fert başına kazancın 243 lira 42 kuruştan daha az olması şart. Konteyner kentten giden kiracı da kalan da dram yaşıyor.


TÜRKİYE’nin kasvetli gündeminde gözden kaçırdığımız öyle olaylar var ki bazen bir tokat gibi çarpıveriyor yüzümüze. Önceki akşam Rıdvan Akar’ın CNN Türk’teki Habere Dair programını izlerken de aynı duyguya kapıldım. Ezgi Cankurtaran’ın hazırladığı haber Van depreminin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen tüm yaraların sarılmadığını hala 25 bin kişinin ‘evsizlik korkusu’ ile yaşadığını ortaya koyuyordu.


Devletin ve vatandaşların Van depreminde hiçbir şey yapmadığını söylemek mümkün değil. Vatandaşların yardımlaşma iç güdüsüyle depolar dolusu yaptığı yardımlar da hala gözümüzün önünde. Özel şirketlerin başta...