15 / 05 / 2024

Varda Köprüsü turizmi

Varda Köprüsü turizmi

James Bond filminin son serisi "Skyfall"in aksiyon sahnelerinin çekildiği Adana'da, Almanlar tarafından 1912 yılında yapılan 99 metre yüksekliğindeki Varda Köprüsü yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı oldu...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

Adana'daki Varda Köprüsü Projesi onayladı!

Adana'nın tarihi Varda Köprüsü için hazırlanan proje, ÇKA'dan destek almaya hak kazandı. Köprü çevresine seyir tepesi, 2 köprü ve yol yapılacak

Adana Varda Köprüsü ışıklandırılıyor!

Adana'da "James Bond" filminin son serisi "Skyfall"un aksiyon sahnelerinin çekildiği Varda Köprüsü ışıklandırılması için proje hazırlandı.

Türkiye’nin 3. büyük köprüsünde sona gelindi!

Adıyaman’ın Kahta ilçesi ile Siverek ve Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak olan Türkiye’nin 3. büyük köprüsü tamamlanıyor. Yörenin tarih ve kültür turizmi açısından büyük öneme sahip olan köprü, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak.

Varda Köprüsü turizme açılıyor!

Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Karaisalı ilçe sınırları içerisinde yer alan Varda köprüsünde kır gazinosu, seyir terasları ve çevre düzenlemesini sağlayacak ihale çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Varda Köprüsü Piknik Mesire Yeri Kır Gazinosu yapım ihalesi 10 Ekim'e ertelendi!

Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü; Varda Köprüsü Piknik Mesire Yeri Kır Gazinosu yapım işini 23 Eylül 'de açık ihaleye çıkarıyordu. İhale 10 Ekim 2014 tarihine ertelendi.

Varda Köprüsü piknik alanına kır gazinosu yapılacak!

Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü; Varda Köprüsü Piknik Mesire Yeri Kır Gazinosu yapım işini 23 Eylül 2014 tarihinde saat 11.00'de ihaleye çıkarıyor. İhale açık ihale usulü ile yapılacak.

James Bond'un son filminin çekildiği Varda Köprüsü'ne turist ilgisi!

Adana' daki 102 yıllık köprüye turist ilgisi… James Bond serisinin son film Skyfall’ un bazı sahnelerinin çekildiği Adana’ daki Varda Köprüsü, ziyaretçilerin uğrak mekânı oldu.

Varda Köprüsü turizm mekanı oldu!

James Bond filminin son serisi "Skyfall"in aksiyon sahnelerinin çekildiği Adana'da, Almanlar tarafından 1912 yılında yapılan 99 metre yüksekliğindeki Varda Köprüsü yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı oldu...

Clandras Köprüsü aslına uygun olarak restore ediliyor!

Uşak Ören yeri ve Clandras Köprüsü'nün aslına uygun olarak restore edilmesine başlandı. Sinan Aslan, "Sosyal yaşam olanaklarını artırıcı ve kırsal turizmi geliştirici altyapılarla Clandras Bölgesi'ni geliştirme projesi hazırladık" dedi

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayama Deresi bakım çalışmaları bugün başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayama Deresi bakım çalışmaları bugün başlayıp, 17 Eylül tarihinde tamamlanacak

TUSKON, Rusya ve Ukrayna inşaat firmalarıyla Dünya Ticaret Köprüsü'nde buluşturdu!

TUSKON'un düzenlediği “Dünya Ticaret Köprüsü 2012” programında 3 bin işadamı ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi

3.Köprü'yü Normandiya Köprüsü'nün tasarımcısı Michel Virlogeux yapacak!

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. Köprü'nün yapımını da içeren 'Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü dahil) Kesimi'nin ihalesini İçtaş-Astaldi ortaklığı kazandı

Varda Köprüsü turizmi Haberi

Varda Köprüsü turizmi

Merkez Karaisalı ilçesi Hacıkırı (Kıralan) köyünde bulunan, yöre halkı tarafından "Koca Köprü" diye anılan köprü, Almanlar tarafından inşa edildiği için Alman köprüsü olarak da biliniyor. Çelik kafes taş örme tekniğiyle yapılan köprü, 1888 yılında Osmanlı Hükümdarı 2. Abdulhamit ile Alman İmparatoru Kaiser Willhem tarafından imzalanan sözleşmeyle İstanbul-Bağdat-Hicaz Demiryolu hattını tamamlamak üzere inşa edildi.


Köprü, "James Bond" filminin son serisi olan "Skyfall"in aksiyon sahnelerinin çekilmesinin ardından tarihinin en hareketli günlerini yaşıyor. Skyfall filminde James Bond'u canlandıran aktör Daniel Craig'in düştüğü sahneyle hafızalarda yer edinen köprü, doğa, tarih ve fotoğraf meraklısı çok sayıda ziyaretçinin uğrak mekanı haline geldi. 


Adana'dan sabah saatlerinde trene binen gruplar, Hacıkırı İstasyonu'nda inip köprüyü ve çevresini gezdikten sonra, tekrar trenle şehre dönüyor.


- Köylüler için gelir kapısı oldu 


Ziyaretçi saysının artmasıyla...