23 / 11 / 2024
fuzul

varlık barışı 2016

varlık barışı 2016

31 Aralık tarihine kadar varlık barışından yararlanıp yurtiçi veya yurtdışındaki varlıklarını beyan edenler için durum ne? Varlık barışı gayrimenkulleri de kapsıyor mu?

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

Yeni Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı!

Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında yer alan ancak kayıtlı olmayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına yönelik olan Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı.

Varlık Barışı'nda yeni karar! Vergi oranı sıfırlanıyor

Yeni 'Varlık Barışı' düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak kapsama girmeyen taşınmazlar gibi varlıkların da 31 Mart 2023’e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye’ye getirilmesine imkan sağlanacak. 

Yurt dışında gayrimenkulü olanlar da Varlık Barışı'ndan faydalanacak! Başvurular alınmaya başlanacak

Hükünetin gündemine aldığı yeni Varlık Barışı düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak yasa kapsama girmeyen taşınmazlar 31 Mart 2023'e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye'ye getirilebilecek.

Varlık Barışı uygulaması değişti! 30 Eylüle kadar bildirene teşvik verilecek

Varlık Barışına ilişkin yeni düzenleme geçtiğimiz Cuma akşamı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Torba Kanun Teklifine eklendi. Aslında eski varlık barışı düzenlemesi daha yeni, 30 Haziran gecesi sona ermişti. Peki yeni Varlık Barışı düzenlemesinde neler var? İşte detaylar...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Varlık Barışı başvuruları için son hafta! Sakın kaçırmayın!

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi tutulmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına başvurular 30 Haziran tarihinde sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Varlık barışından yararlanma süresi 30 Haziran'da sona eriyor!

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emre Özerçen, mükelleflere herhangi bir mali yükümlülük getirmeden işletmelerinin mali yapısını düzenleme imkanı sağlayan varlık barışı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte o açıklamalar...

'Varlık barışı'nın uygulanmasına ilişkin kurallar belirlendi!

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 30 Haziran 2021'e kadar Türkiye’deki banka veya aracı kurumlara bildiren gerçek ve tüzel kişiler söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrıda bulunduğu 'varlık barışı'nda sıfır vergi fırsatı!

Yeni varlık barışı uygulamasında diğerlerinden farklı olarak varlıklarını yurt dışından getirenlerin, bunlar nedeniyle herhangi bir vergi ödemesi gerekmeyecek.

Varlık barışında büyük avantaj! Vergi ödemesi yok!

Meclis’e sunulan torba yasada yer alan ‘varlık barışı’ düzenlemesiyle yurtdışındaki ve yurtiçindeki kayıt dışı varlıkların kayıtlı hale getirilerek ekonomiye katılması sağlanacak. Yeni yasa teklifinde varlık barışından yararlanacakların herhangi bir vergi ödemesi gerekmiyor.

Varlık barışından yararlanmak için son 10 güne girilecek!

Yurt dışındaki para, altın, döviz ve menkul kıymetlerin Türkiye'ye getirilmesine imkan sağlayan varlık barışı uygulamasından yararlanmak için tanınan süre 30 Haziran'da dolacak.

Bendevi Palandöken: İmar barışı en kısa zamanda hayata geçirilmeli!

Bendevi Palandöken, "Yurt dışında elde edilen gelirlerin yurt içine getirilmesi için varlık barışı, vergi barışı, imar barışı ve birikmiş borçların yapılandırılması gibi düzenlemeler en kısa zamanda hayata geçirilmeli" dedi...

varlık barışı 2016 Haberi

varlık barışı 2016

“BANKADAKİ paramı nereden buldun diye Maliye sorar mı?” Varlık barışı gündeme gelince şimdi daha da çok işitiyoruz bu soruyu... Varlık barışından bağımsız olarak verelim öncelikle sorunun cevabını: ‘Nereden buldun’ diye bilinen yasa 2003’den beri yok. (4783 Sayılı Yasa ile kaldırıldı.) Yani varlık barışı yasası olmasaydı da vergilendirme açısından ‘nereden buldun’ diye sorulamıyor. Peki, varlık barışından yararlanıp yurtiçi veya yurtdışındaki varlıklarını beyan edenler için durum ne? Yalnızca varlık beyanı yaptı diye “hiç bir şekilde vergi incelemesi, araştırma, inceleme, soruşturma veya kovuşturma yapılamayacak” ve “Vergi cezası ve idari para cezaları kesilemeyecek.” (6736 Sayılı Yasa, Madde: 7) Yasa metninde “başkaca bir neden ile gerekli olması hâli saklı kalmak üzere” söz konusu inceleme ve soruşturmaların yapılmayacağı, cezaların kesilemeyeceği de öncelikle belirtilmekte.


YURTDIŞINDAN GETİRİLECEK VARLIKLAR

Yurtdışında...