05 / 05 / 2024

Varlık Fonuna aktarılan şirketler

Varlık Fonuna aktarılan şirketler

Türkiye’nin dev firmaları Varlık Fonu’na devredildi.5 Şubat 2017 tarihli Mükerrer Resmî Gazete yayınlanan iki Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile önemli bazı kamu iktisadi kuruluşları Türkiye Varlık Fonuna aktarıldı.Peki varlık fonu nedir?

Tülay Şalva hangi bankalarda çalıştı? Hangi görevlerde bulundu? Değer Varlık’ta hangi görevde yer alıyor?

Tülay Şalva kimdir? Ne zaman ve nerede doğdu? Nerede okudu? Bankacılık Kariyerine ne zaman başladı? Hangi bankalarda görev aldı? Değer Varlık’ta hangi görevde yer alıyor? İşte Tülay Şalva ile ilgili araştırılan tüm bilgiler...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Varlık Barışı başvuruları için son hafta! Sakın kaçırmayın!

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi tutulmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına başvurular 30 Haziran tarihinde sona eriyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ'ye aktarılan yurt dışı çıkış harcı gelirleri mecliste!

2007-2021 yılları arasında TOKİ'ye aktarılan yurt dışı çıkış harcı gelirleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 300 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 250 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 250 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 450 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 450 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 750 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 750 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'dan 400 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın 600 milyon TL'sine kadar artırılabilecek 400 milyon TL'ye kadar 119 gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurtiçinde ihracına ilişkin SPK'ya yapılan başvuru onaylandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan üç adet 300 milyon TL kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın üç adet 300 milyon TL nominal tutarında kira sertifikaları ihracı için SPK'ya yapılan başvuru onaylandı. 

Bereket Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın yatırımcılardan gelebilecek yatırım taleplerinin azami oranda karşılanması maksadıyla 73 milyon TL'ye kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya yapılan başvurusu Kurul tarafından onaylandı.

Varlık fonu satılıyor!

Varlık fonu, yapılan değişiklikle ‘yatırım fonlarına ilişkin esaslar tebliği' kapsamına alındı. Peki bu ne demek oluyor? Varlık fonu satılıyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Bereket Varlık Kiralama 420 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama tarafından azami 180 gün vadeli, planlanan tutar 300 milyon Türk Lirası olmak üzere, 420 milyon Türk Lirasına kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için yapılan başvuru onaylandı.

Emlak Varlık Kiralama'nın 1 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın yurt içinde 1 milyar TL ile sınırlı olarak, kira sertifikası ihraçlarına ilişkin Sermaye Piyasası Kuruluna yapılan ihraç tavanı başvurusu onaylandı.

Varlık Fonuna aktarılan şirketler Haberi

Varlık Fonuna aktarılan şirketler

Türkiye’nin devleri, Varlık Fonu’na devredildi. 400 milyar dolarlık hedef konulan Varlık Fonu’na aralarında Ziraat Bankası, PTT, BİST, BOTAŞ, Çaykur, Eti Maden, Türksat, THY ve Halkbank'ın yer aldığı dev şirketler girdi. Peki varlık fonu nedir, ne amaçla kullanılır? İşte bu sorunun yanıtı...


Ulusal Varlık Fonları, çeşitli finansal varlıklara yatırım yaparak gelirini artırmayı hedefleyen, devletin sahipliği ve yönetimi altında çalışan fonlardır. Bu fonun geliri genellikle bütçe fazlalarından oluşur.


FON NASIL ÇALIŞIR?


-Mevcut vergi yükünü düşürür.


-Bir varlık fonu kurarak bütçe fazlalarını buraya aktarır ve bu fonla ulusal ya da yabancı bazı finansal varlıkları satın alıp gelirlerini artırmaya çalışarak gelecek kuşaklara refahı aktarma yoluna gidebilir.


AMAÇ KAZANÇLI KULLANMAK


Bu tür fon yönetimlerinde temel hareket noktası varlıkları risk ve getiri dengesini gözeterek kazanç amaçlı kullanmaktır. Bu işlemleri, bütçe kısıtlamaları...