02 / 05 / 2024

varlık fonuna geçen projeler

varlık fonuna geçen projeler

Türkiye Varlık Fonu, yönetiminin de belirlenmesinin ardından yerli ve yabancı yatırımcıya kendini daha iyi anlatabilmek için internet sitesi hazırladı. Sitede en çok dikkati ise kamu ve özel sektörün önümüzdeki 15 yılda altyapı yatırımlarının 1 trilyon dolara ulaşacağı belirtildi.

Ocak 2024'te İstanbul'da en çok köprü geçiş ücreti arttı!

İTO tarafından açıklanan rakamlara göre, İstanbul’da Ocak 2024'te fiyatı en çok artan köprü geçiş ücreti oldu. Ocak'ta  giyim harcamaları erkek giyim alt grubunda yer alan gömlek fiyatı yüzde 13,92 düşüş göstererek fiyatı en çok gerileyen ürün oldu. İşte o rakamlar...

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

KİT'ler geçen seneye oranla yatırımlarını yüzde 179 yükseltti

Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) geçen yıl sonu itibarı ile yatırımlarını bir önceki seneye göre yüzde 179 yükselterek 109 milyar 300 milyon liraya çıkarttı. İşte ayrıntılar...

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Geçen sene 46 bin TL olan kurbanlık bu sene bakın ne kadar oldu? Kurbanlık fiyatları yüzde 150 arttı!

Kurban Bayramı'na bir aydan fazla zaman kalırken kurbanlık fiyatları merak ediliyor. Kurbanlık fiyatlarında yüzde 150 artış olurken, geçen sene 46 bin TL olan kurbanlık bu sene bakın ne kadar oldu? 

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 96 milyar 798 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 96 milyar 798 milyon TL arttı ve 9 trilyon 67 milyar 851 milyon TL'ye yükseldi.

Sağlık çalışanları dikkat! 120 saati geçen icap nöbetlerinde son dakika gelişmesi! Ücret verilecek mi? 

Sağlık çalışanlarının 120 saati geçen icap nöbetleri ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Anayasa Mahkemesi, yeni alınan bir kararı paylaştı. 

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 10 milyar 248 milyon lira arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 10 milyar 248 milyon Türk Lirası artış göstererek, 7 trilyon 886 milyar 922 milyon TL'ye yükseldi.

Yabancılar geçen hafta 68 milyon dolarlık hisse satın aldı!

Borsada geçen hafta yabancılardan önemli miktarda alım gerçekleştirildi. Yurt dışında yerleşik  bulunan kişiler, toplamda geçen hafta boyunca 67,6 milyon dolarlık hisse senedi alımı yaptı.

Euro'da resmen büyük deprem! 20 TL'yi geçen Euro nereye gidiyor? İşte 25 Aralık 2022 Euro kuru!

Euro'da resmen büyük deprem yaşanıyor. 20 TL'yi geçen Euro nereye gidiyor? İşte 25 Aralık 2022 Euro kuru...

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 6 trilyon 910 milyar TL'ye yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 21 milyar 914 milyon lira arttı ve 6 trilyon 909 milyar 540 milyon TL'ye yükseldi.

Dünyanın en büyük fonu Norveç Varlık Fonu dev zararı açıkladı!

Dünyanın en büyük fonu olan Norveç Varlık Fonu 2022 yılının ilk yarısında 174 milyar dolar zarar açıkladı.

Kiralık ev fiyatlarındaki artış tam gaz! Kira fiyatları geçen yıla göre 3 katına çıktı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde konut kiralarını kaleme aldı. Par, "Yeni kiraya verilen daireler bugün geçen yılın 2.5- 3 katından ilana sunuluyor" açıklamasında bulundu.

varlık fonuna geçen projeler Haberi

varlık fonuna geçen projeler

AKTİF büyüklüğü 160 milyar dolara ulaşan Türkiye Varlık Fonu (TVF)  için internet sitesi kuruldu. Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan’ın mesajının da yer aldığı sitede, fonun amaçları, “Önemli kamu varlıklarında değer artışı sağlayarak ekonomik büyümeye katkıda bulunmak, sermaye piyasalarının araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, stratejik önem arz eden sektörlerin gelişmesine ve büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek amacıyla Türkiye Varlık Fonu’nu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek” olarak özetlendi. Türkiye’nin 2030 yılına kadar yılda 70 milyar dolarlık planlanmış altyapı yatırımı olduğuna dikkat çekilen Varlık Fonu’nun sitesinde, kamu ve özel sektörünün 15 yılda toplam 1 trilyon dolarlık yatırım yapacağına yer verildi.


Varlık Fonu’nun www.turkiyevarlikfonu.com.tr adresinde, Fon hakkında bilgiler, yönetim kurulu üyeleri, ilkeler başlıkları adı altında tanıtıcı bilgilere...