09 / 01 / 2025

varlık fonunun amacı nedir

varlık fonunun amacı nedir

Halkbank, THY, Ziraat Bankası, PTT, BİST, BOTAŞ, Çaykur, Eti Maden, Türksat gibi şirketler Varlık Fonu'na katıldı. Peki Varlık Fonu nedir? Varlık Fonu nasıl çalışır? İşte tüm detaylar...

TF Varlık Kiralama 500 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

TF Varlık Kiralama'nın 500 milyon TL tutarındaki 58 gün vadeli, kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kuruluna başvuruldu. 

TF Varlık Kiralama 300 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

TF Varlık Kiralama tarafından 300 milyon Türk Lirası tutarındaki 70 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvuruldu.

TF Varlık Kiralama'dan 500 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

TF Varlık Kiralama tarafından 500 milyon Türk Lirası tutarındaki 84 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

TF Varlık Kiralama 600 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama, 600 milyon TL tutarındaki 77 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı. 

Vakıf Varlık Kiralama'dan 100 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama, 100 milyon TL tutarında, azami 375 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

Vakıf Varlık Kiralama'dan 350 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama, 350 milyon TL tutarında, azami 375 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

Vakıf Varlık Kiralama'dan 90 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama, 90 milyon TL tutarında, azami 375 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

Vakıf Varlık Kiralama'dan 850 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama, 850 milyon TL tutarında, azami 375 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

TF Varlık Kiralama 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama 300 milyon TL tutarındaki 77 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

Vakıf Varlık Kiralama 375 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Vakıf Varlık Kiralama, halka arz edilmeksizin tahsisli şekilde satışa sunulmak üzere, 375 milyon TL tutarında, 130 gün vadeli, kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

Vakıf Varlık Kiralama 250 milyon TL'lik kira setifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Vakıf Varlık Kiralama, halka arz edilmeksizin tahsisli şekilde satışa sunulmak üzere, 250 milyon TL tutarında, 130 gün vadeli, kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

Vakıf Varlık Kiralama 180 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Vakıf Varlık Kiralama, halka arz edilmeksizin tahsisli şekilde satışa sunulmak üzere, 180 milyon TL tutarında, 130 gün vadeli, kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

Vakıf Varlık Kiralama 75 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Vakıf Varlık Kiralama, 75 milyon TL tutarında, azami 130 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

varlık fonunun amacı nedir Haberi

varlık fonunun amacı nedir

Türkiye Varlık Fonu'na özelleştirme kapsamında bulunan bazı şirketler ile Hazine sorumluluğunda yer alan birçok önemli kamu sermayeli şirketlerin hisseleri de katıldı.


10 soruda Varlık Fonu!


VARLIK FONU'NA HANGİ ŞİRKETLER KATILDI?

İlk olarak Resmi Gazete'de 7 Ocak'ta yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbi̇rler Alınması Hakkındaki 680 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile at yarışları ve şans oyunlarına ilişkin lisans haklarının 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonuna katılmasına karar verildi.


Bakanlar Kurulunun dünkü kararıyla da Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT), Borsa İstanbul AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin (TÜRKSAT) sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı,Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel...