06 / 05 / 2024

Varlık ve haklara ilişkin değer tespiti yaptırma zorunluluğu

Varlık ve haklara ilişkin değer tespiti yaptırma zorunluluğu

7 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28670 sayılı, Kira Sertifikaları Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

IOSCO'dan kripto varlık düzenlemesi!

Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü (IOSCO), kripto varlık ve pazarlarının düzenlenmesine ilişkin ilk küresel yaklaşımı 18 tavsiye kuralıyla açıkladı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Ermut, finansman maliyetleri ve diğer bazı konular çözüldüğünde gelecek yıllarda karlılığın görüleceğini kaydetti.

Proje Varlık Gayrimenkul Danışmanlık Eğitim Ve Teknoloji Anonim Şirketi kuruldu!

Proje Varlık Gayrimenkul Danışmanlık Eğitim Ve Teknoloji Anonim Şirketi Ataşehir'de Gökhan Akdoğan ve İlhan Sarhan ortaklığında kuruldu.

Bereket Varlık Kiralama'nın 150 milyon TL'lik kira sertifikasının itfa ve getiri ödemesi tamam! 

Bereket Varlık Kiralama'nın 150 milyon TL nominal tutarlı, 46 gün vadeli, TRDBRKT321A9 ISIN kodlu kira sertifikalarının ana para ve getiri ödemesi gerçekleştirildi. 

Varlık Turizm Ticaret Ve İnşaat Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Varlık Turizm Ticaret Ve İnşaat Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Kadıköy'de 6 milyon 700 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 227 milyon TL'lik kira sertifikasının itfa ve getiri ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK22133 ISIN kodlu, 227 milyon TL tutarlı, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı. 

Bereket Varlık Kiralama'nın 250 milyon TL kira sertifikasının ana para ve getiri ödemesi tamam!

Bereket Varlık Kiralama'nın 250 milyon TL nominal tutarlı 195 gün vadeli, TRDBRKT12130 ISIN kodlu kira sertifikalarının ana para ve getiri ödemesi gerçekleştirildi.

Bereket Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL kira sertifikasının ana para ve 5. Dönem getiri ödemesi tamam!

Bereket Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL nominal tutarlı 210 gün vadeli TRDBRKT12122 ISIN kodlu kira sertifikasının ana para ve 5. Dönem getiri ödemesi gerçekleştirildi.

TF Varlık Kiralama'nın 500 milyon TL kira sertifikalarının getiri ödemesi ve itfası tamam!

TF Varlık Kiralama'nın 500 milyon TL nominal tutarlı, 73 gün vadeli, TRDTFVKA2020 ISIN kodlu kira sertifikalarının getiri ödemesi ve itfası gerçekleştirildi.

Yatırım Varlık Kiralama'nın 80 milyon TL'lik ana para ve getiri ödemesi tamam!

Yatırım Varlık Kiralama'nın 120 gün vadeli, 80 milyon TL tutarındaki Yönetim Sözleşmesine Dayalı kira sertifikalarının ana para ve getiri ödemesi gerçekleştirildi. 

Bereket Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik ana para ve getiri ödemesi tamam!

Bereket Varlık Kiralama'nın ihraç ettiği 200 milyon TL nominal tutarlı, 78 gün vadeli, TRDBRKTE2026 ISIN kodlu kira sertifikalarının ana para ve getiri ödemesi tamam...

Bereket Varlık Kiralama'nın 175 milyon TL'lik ana para ve getiri ödemesi tamam!

Bereket Varlık Kiralama'nın ihraç ettiği 175 milyon TL nominal tutarlı, 97 gün vadeli, TRDBRKTE2018 ISIN kodlu kira sertifikalarının ana para ve getiri ödemesi tamam. 

Varlık ve haklara ilişkin değer tespiti yaptırma zorunluluğu Haberi

Varlık ve haklara ilişkin değer tespiti yaptırma zorunluluğu

Sermaye Piyasası Kurulundan:

Kira Sertifikaları Tebliği!


Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, kira sertifikalarının niteliklerinin belirlenmesi ve ihracında uyulması gereken esaslar ile varlık kiralama şirketlerinin kuruluş, esas sözleşme, devralabilecekleri varlık ve hakların tür ve nitelikleri, faaliyet, yönetim, belge ve kayıt düzeni ile tasfiyelerine ilişkin esasları düzenlemektir.

(2) 28/3/2002 tarihli ve 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 7/A maddesi kapsamında ihraç edilen kira sertifikaları ile bu kapsamda kurulan varlık kiralama şirketleri bu Tebliğ hükümlerine tabi değildir.


Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 61 inci maddesi ile 130 uncu maddesinin üçüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanım ve kısaltmalar

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğin uygulamasında;

a) Banka: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu...