09 / 05 / 2024

Varna camileri

Varna camileri

Sabah saatlerinde çıkan yangın, bölgeye gelen 3 iftfaiye ekibinin müdahalesi sonucu kısa sürede söndürüldü ancak cami çatısının bir bölümü yangın nedeni ile ciddi hasar gördü...

İstanbul'un hangi camilerinde teravih namazı hatim ile kılınacak? Hatimle kılınacak 111 camı açıklandı!

İstanbul'da yaşayanlar Ramazan ayı yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri, hangi camilerde hatim ile teravih namazı kılınacağı oldu. Ramazan boyunca hatimle birlikte teravih namazı kılınacak İstanbul camileri belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ deprem konutları açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki deprem konutlarıyla ilgili olarak "Okulları, camileri ve parklarıyla vatandaşlarımıza mutlu bir yaşam alanı hazırlamak nasip oldu." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla Gaziantep'e 50 bin konut kazandırdık!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla şehrimize dükkanları, camileri, okulları, sağlık ocaklarıyla yaklaşık 20 bin konut kazandırdık" dedi.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Kerkük bir an önce imar edilsin!

Irak'ın Kerkük kentinde, bayram namazı için camileri dolduran vatandaşlar, ülkenin barış ve huzuru için dua etti. Vatandaşlar bir an önce evlerinin yeniden inşa edilmesini istediklerini dile getirdi.

Oscar ödüllü yönetmen Ridley Scott mimarlara seslendi!

Türk Hava Yolları'nın kısa filminin yönetmenliğini yapan Oscar ödüllü dünyaca ünlü yönetmen Ridley Scott, İstambul'daki tarihi camileri çok beğendi. 

Gaziantep Şahinbey'de her mahalleye bir cami!

Şahinbey'de yeni yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede hayata geçirilen camileri inceledi.

Diyanet ve Çevre ve Şehircilik camilere standart getirdi!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’deki tüm camilere “standart” getirme kararı aldı. Stratejik camiler, şehir merkez camileri ve yurtdışı cami projelerinin, kurulacak estetik kurulca onaylanması zorunlu olacak.

Ankara Altındağ'da mahalle camileri yükseliyor!

Altındağ'da "mahalle camileri" dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Altındağ Belediyesi tarafından 3 farklı bölgeye daha yapılan camiler hızla yükseliyor.

Altındağ'daki mahalle camileri sayısı 11'e yükselecek!

Altındağ’da “mahalle camileri” dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Altındağ Belediyesi tarafından 3 farklı bölgeye daha yapılan camiler hızla yükseliyor.

Taşyapı, Kadıköy'deki camileri icraya verdi!

Göztepe’deki Meteoroloji arsasına ayrıcalıklı imar kullanarak gökdelen yapan Taşyapı, Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için icra işlemi başlattı.

Denizli'nin nakışlı camileri restore edilecek!

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.

Mamak mahalle camileri için ilk kazma vuruldu!

Mamak Belediyesi tarafından bir süre önce projelendirilen mahalle camileri için çalışmalar başladı. Camiler; Hürel, Çağlayan, Kıbrıs ve Kartaltepe Mahallelerinde Selçuklu Mimarisi ile inşa ediliyor.

Varna camileri Haberi

Varna camileri

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, camiye karşı daha önce defalarca çeşitli saldırılarda bulunulduğunu belirtti.


Başmüftülük Genel Sekreteri Ahmed Ahmedov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte cami duvarlarına gamalı haç işaretleri çizildiğini, ırkçı yazılar yazıldığını, camların kırıldığını hatırlattı. Ahmedov, yerel polise yapılan suç duyurularına rağmen geçmişteki saldırılarla ilgili soruşturmalardan hiç bir sonuç çıkmadığını vurguladı.


Geçmişteki olaylara karışmaktan zanlı tek bir kişinin bile bulunamadığına işaret eden Ahmedov, “Polis araştırmasını yaparken, biz de Başmüftülük ve Varna Bölge Müftülüğü olarak kendi araştırmalarımızı yapacağız” dedi.


Bu arada Bulgaristan’a gelen Arap ve Afrikalı sığınmacıların taleplerini siyasi malzeme olarak kullanan milliyetçi ve ırkçı partilerin, son dönemde yerli ve yabancı Müslümanlara karşı saldırgan eylemlerini artırdıklarına dikkat...