06 / 05 / 2024

Vartaş arsa acele kamulaştırma kararı

Vartaş arsa acele kamulaştırma kararı

Vartaş'ın kentsel dönüşüm projesinde 36 ay anlaşmaya yanaşmayan iki hak sahibine yargı 'dur' dedi. Maliklerin arsaları kamulaştırıldı..

Kentsel dönüşümde 'ilk acele' kamulaştırma kararı!

Fikirtepe'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. Müteahhit şirket Vartaş'ın Renovia İstanbul projesinde, 36 ay boyunca anlaşmaya yanaşmayan iki kişinin elindeki arsa Çevre Bakanlığı tarafından mahkeme kararıyla satın alındı.

Fikirtepe'de Vartaş'ın proje alanı için acele kamulaştırma kararı!

Fikirtepe’de anlaşma imzalamayan hak sahipleri için ilk acele kamulaştırma kararı Vartaş’ın proje alanına çıktı. Şua İnşaat, Selka NSK, Mutlu Turizm ve Maritaş’ın adalarında da acele kamulaştırma işlemleri başlatıldı..

Kentsel dönüşümün ilk acele kamulaştırması Vartaş'tan!

Vartaş'ın kentsel dönüşüm projesinde 36 ay anlaşmaya yanaşmayan iki hak sahibine yargı 'dur' dedi. Maliklerin arsaları kamulaştırıldı..

Fikirtepe'de acele kamulaştırma işlemleri başlatıldı!

Fikirtepe’de anlaşma imzalamayan hak sahipleri için ilk acele kamulaştırma kararı Vartaş’ın proje alanına çıktı. Şua İnşaat, Selka NSK, Mutlu Turizm ve Maritaş’ın adalarında da acele kamulaştırma işlemleri başlatıldı

Fikirtepe'de ilk acele kamulaştırma!

Fikirtepe’de anlaşma imzalamayan hak sahipleri için ilk acele kamulaştırma kararı Vartaş’ın alanına çıktı. Şua İnşaat, Selka NSK, Mutlu Turizm ve Maritaş’ın adalarında da işlemleri başlatıldı.

1950 yılında İstinye'de 30 dönüm arsa acele satılacakmış!

Reşat Altın'ın 39 liraya satıldığı 1950 yılında İstinye'de 30 dönüm, inşaatçılara yarayacak olan arsa acele satılacakmış. Florya'da 3 dönüm arsa 93 adet altın parasına, 3 bin 600 liraya satılacakmış.

1950 yılında Bostancı'da 12.000 metrekare arsa metrekaresi 3 liradan satılacakmış!

Osmanlı döneminde İstanbul'un doğu sınırı olan Bostancı'da 1950 yılında 12 bin metrekare arsayı, metrekaresi 3 liraya almak mümkünmüş. Suadiye'de ise bin 195 metrekare deniz manzaralı arsa acele satılacakmış.

1948 yılında Beylerbeyi'nde 8.000 metrekare, rıhtımlı arsa acele satılacakmış!

1948 yılında Beylerbeyi'nde 8 bin metrekare, rıhtımlı arsa toptan veya ifraz suretiyle parça parça satılacakmış. Aynı semtte fevkalade manzarası olan korulu bir köşk acele satılacakmış.

Edirne Belediyesi 2 arsa satacak

Edirne Keşan Belediyesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde 2 adet arsa kapalı teklif ile satılacak

Arsa yatırımının 10 püf noktası

Türkiye'nin 1 numaralı emlak uzmanı Tebernüş Kireçci arsa yatırımcıları için kaleme aldı.

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

Vartaş arsa acele kamulaştırma kararı Haberi

Vartaş arsa acele kamulaştırma kararı

Kentsel dönüşümün sembol bölgesi Fikirtepe'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. Müteahhit şirket Vartaş'ın Renovia İstanbul projesinde, 36 ay boyunca anlaşmaya yanaşmayan iki kişinin elindeki arsa Çevre Bakanlığı tarafından mahkeme kararıyla satın alındı. Mahkemenin, kararı itiraz yolu kapalı olarak uygulanıyor. Biri 257 metrekare, diğeri ise 3.20 metrekarelik arsaya sahip iki kişi, 36 ay boyunca Vartaş'la anlaşmaya yanaşmadı. Bu nedenle de şirket, çalışmalarını durdurdu. Anlaşma yapan hak sahiplerine de ayda 1 milyon 70 bin lira kira yardımı yaptı. Bu arada arsa sahipleriyle yapılan görüşmelerde, "Anlaşmak için bize 130 metrekarelik 8 daire vereceksin" gibi teklifler geldi. 


METRE KARESİ 9 BİN TL 

Vartaş'ın patronu Ömer Faruk Barata, "Bu kişiler, 36 ay boyunca anlaşmaya yanaşmayarak, hakkından fazlasını istedi. Biz vermedik. Anlaşma bir türlü olmayınca mahkeme kararıyla Çevre...