06 / 05 / 2024

Vartaş Yeni Sahra

Vartaş Yeni Sahra

Babasının vefatından sonra 11 yaşındayken çalışma hayatıyla tanışan Vartaş’ın patronu Ömer Faruk Barata, Fikitepe’nin ardından Yeni Sahra’yı da dönüştürmek üzere kolları sıvadı. Barata, yeni projede 2 bin konut yapacak.

Ataşehir Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Yeni Sahra mahalleleri 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Yeni Sahra, ve Yakın Çevresi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde geçici kabul işlemlerinin tamamlanma aşamasında olduğunu dile getirdi. 

Türk müteahhitlerin gözü Sahra altı Afrika’da!

Türk müteahhitler 2020'nin ilk 7 ayında, geçen yılın aynı dönemiyle eşdeğer tutarda iş üstlendi. Türkiye Müteahhitler Birliği, Sahra altı Afrika’yı, yeni fırsat bölgesi olarak belirledi. 

Kocaeli'deki sahra hastanesi inşaatında son durum ne?

Kocaeli Derince'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 250 yatak kapasiteli sahra hastanesinin yapılacağı alanda çalışmalar sürüyor.

Sahra hastanelerinin ihaleleri yapılmadı mı?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılan sahra hastanelerinin ihalelerine ilişkin bilgiler paylaşılmadı. Peki bu hastanelerin maliyeti ne? Sözcü Gazetesi yazarı, sahra hastanelerinin ihalelerini kaleme aldı...

Katar İtalya'ya 2 sahra hastanesi gönderdi!

Katar, yeni tip koronavirüs salgınına karşı verdiği mücadeleye destek olmak için İtalya'ya 2 sahra hastanesi gönderdi.

Rönesans Holding, İstanbul'a 2 yeni sahra hastanesi inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy ve Sancaktepe'ye iki sahra hastanesi inşa edecek.

Prof. Ali Çarkoğlu: Türkiye'de neden sahra hastanesi planlaması yok?

Prof. Ali Çarkoğlu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ekonomik, sosyal ve siyasi etkilerine değinerek, ‘Bir vatandaş olarak sahra hastane planlamasının neden yapılmadığını sorguluyorum” dedi.

Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi nazım imar planı askıda!

Ataşehir İlçesi, Yeni Sahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı... 

Alarko Holding, Maslak'ta yeni projeye hazırlanıyor!

2 milyar TL cirolu Alarko Holding, Afrika’da otoyol, raylı sistemler, havaalanı, su arıtma projelerini yakından takip ediyor. Holding, Sahra Altı Afrika'da yeni proje geliştirecek. Alarko Holding, Maslak'ta yeni projeye hazırlığında olduğunu da bildirdi.

Loda Mobilya Sahra Yemek Odası lezzeti keyfe dönüştürüyor!

Loda Mobilya, Sahra Yemek Odasını kullanıcıları ile buluşturuyor. Yeni koleksiyon en nadide yemek takımlarınızı muhafaza etmenize yardımcı oluyor.

İnsay Yapı, Yeni Sahra ve Beykoz Soğuksu’da dönüşüme giriyor!

Kısa süre içinde adını sıkça duyduğumuz İnsay Yapı, 2016 yılında gerçekleştirdiği projelerle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. İnsay Yapı yeni yılda, Yeni Sahra ve Beykoz Soğuksu’da yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Ataşehir Yeni Sahra ve yakın çevresi imar planı askıda!

İstanbul Ataşehir İlçesi, Yeni Sahra Mahallesi ve yakın çevresine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı...

Vartaş Yeni Sahra Haberi

Vartaş Yeni Sahra


Memur bir ailenin çocuğu olarak doğan ve babasının vefatından sonra 11 yaşındayken çalışma hayatıyla tanışan Vartaş’ın patronu Ömer Faruk Barata, Fikitepe’nin ardından Yeni Sahra’yı da dönüştürmek üzere kolları sıvadı. Barata, yeni projede 2 bin konut yapacak.


Babamın vefatından sonra ailenin en büyük erkek çocuğu olarak 11 yaşındayken hayat mücadelesinin içinde buldum kendimi. İlk işim çiftçilikti, 18 yaşıma geldiğimde arazi alıp satıyor, yanınmda büyük insanlar çalıştırıyordum...”


Bu sözler Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata’ya ait. Çok erken yaşta adım attığı çalışma hayatı onu inşaat sektörünün önemli oyuncuları arasına taşıdı. Kentsel dönüşüm deyince ilk akla gelen bölge Fikirtepe’de ilk kazmayı vuran firmalardan Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata ile hikayesini, projelerini ve kentsel dönüşümü konuştuk:


- Çok küçük yaşta çalışma hayatına adım...