10 / 05 / 2024

Varyap Plaza mağdurları

Varyap Plaza mağdurları

Varyap Plaza'dan ofis ya da dükkan alan ve tapularını alamayan vatandaşlar, Varyap Genel Müdürlüğü önünde eyleme başladı. yıllardır tapularına kavuşamadı. 

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem kararı! Her Pazartesi ve Perşembe Yeşil Plaza önünde toplanacaklar!

Parasını ödedikleri konutların teslim edilmemesi nedeniyle yıllardır adalet arayan İnnovia 4 mağdurları yeni eylem kararı aldı. İşte detaylar...

Varyap Plaza mağdurlarından protesto gösterisi!

Varyap Plaza'dan ofis ya da dükkan alan ve tapularını alamayan vatandaşlar, Varyap Genel Müdürlüğü önünde eyleme başladı. yıllardır tapularına kavuşamadı. 

Varyap Plaza mağdurları tapularını istiyor!

Varyap Plaza'dan ofis ya da dükkan alan vatandaşlar, yıllardır tapularına kavuşamadı. Konut mağdurları Varlık Center önünde basın açıklaması düzenledi. 

Diyarbakır'da terör mağdurlarının evleri yıkılıyor!

Diyarbakır'da terör mağdurlarının kendi imkanları ile inşa ettiği 7 katlı bina, DBP'li Bağlar Belediyesi tarafından yıkıldı.

Diyarbakır'da terör mağdurlarının yaşadığı bina belediye tarafından yıkıldı!

Diyarbakır'da terör mağdurlarının kendi imkanları ile inşa ettiği 7 katlı bina, kaçak olduğu gerekçesiyle DBP'li Bağlar Belediyesi tarafından yıkıldı.

İzmir Balçova'daki arsa mağdurlarına ecrimisil müjdesi!

Balçova’daki “arsa mağdurları”nın avukatı M. Kemal Turan müjdeyi verdi. Turan, AİHM’in, otoyol yapımında kamulaştırma bedeli verilen bin kişiye, ecrimisil ödenmesi kararını aldığını bildirdi.

Samsun Towers mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

Ersa İnşaat imzası taşıyan Samsun Towers'ın mağdurları bugün Esenyurt'ta eylem yaptı. Orhan Gencebay'ın oynadığı reklamlarla dikkat çeken Samsun Towers projesinde 1.600 konut bulunuyor.

Mardin Nusaybin'de terör mağdurlarına kira yardımı yapılacak!

Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı, ilçedeki terör mağdurlarına kira yardımı yapılacağını açıkladı. Kaymakam Sarı, "Evleri yasaklı mahallelerde kalan vatandaşlarımızın, kriz masasına başvurarak kayıt yapmaları halinde ev kiralarını karşılayacağız." dedi.

Terör mağdurlarına hasarın yüzde 12'si kadar ev eşyası!

Terör mağdurlarının evini yenileyen devlet, hasarın yüzde 12’si tutarındaki ev eşyasını da karşılayacak ayrıca bayram harçlığı dağıtılacak.

Bulut İnşaat mağdurlarından mangallı eylem!

Bulut İnşaatın mağdur ettiği vatandaşlar pazar günü eylem yaptı.Mağdurlar Esenyurt'taki Gümüş City inşaat alanında gerçekleştirdikleri eylemde mangal yakılıp piknik yaptı.

Balçova arsa mağdurları Aziz Kocaoğlu'na seslendi!

İzmir ve Balçova belediyelerinin yaptığı iddia edilen 4 milyar liralık rantı iptal ettiren ve pazartesi günü belediyeyi basan Balçova’daki arsa mağdurları, yine belediye önünde toplandı. vatandaşlar, “Arkamızdan konuşma, çık karşımıza” dedi.

Aydın Ay-Konut mağdurları Özlem Çerçioğlu'ndan destek bekliyor!

Ev sahibi olma umuduyla 19 yıldır bekleyen ve bir takım sorunlar nedeniyle hayalleri bir türlü gerçekleşmeyen Ay-Konut mağdurları, önce Ay-Konut Sitesi önünde daha sonra da Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde mağduriyetlerini haykırdı.

Balçova Arsa Mağdurları belediye önünde eylem yaptı!

İzmir Büyükşehir ve Balçova belediyelerinin yaptığı imar düzenlemesiyle 2 milyar lira rant sağladığını iddia eden Balçova Arsa Mağdurları, Büyükşehir Belediyesi’nde eylem yaptı.

Varyap Plaza mağdurları Haberi

Varyap Plaza mağdurları

Varyap Plaza'dan ofis ya da dükkan alan ve tapularını alamayan vatandaşlar, Varyap Genel Müdürlüğü önünde eyleme başladı. Yaklaşık olarak 8 senedir tapularına kavuşamayan vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

8 yıldır tapu bekliyorlar

Varyap mağdurlarından Sezgin Yurdakul, Emlakkulisi.com'a yaptığı açıklamada Pendik ilçesine bağlı Esenyalı Mahallesi sınırlarında Varlıbaş Holding tarafından hayata geçirilen Varyap Plazadan aldığı evin tapusuna 8 senedir kavuşamadığnı söyledi.

Toplamda 60 kişinin mağduriyet yaşadığını söyleyen Yurdakul, 2013 yılından beri oyalandıklarını, Varyap'ın kendilerine sattığı mülkleri bankalara teminat gösterip yüz milyonlarca TL'lik kredi çektiğini, borçlarını ödemediği için bankanın ipotekleri kaldırmadığını iddia etti.

Konut mağduriyeti defalarca TBMM gündemine geldi


Evlerine  kavuşamayan konut mağdurlarıyla senelerdir yakından ilgilendiğini, İstanbul Milletvekili olması nedeniyle de Esenyurt ve Tuzla ilçelerine defalarca gittiğini, vatandaşlarla toplantılar gerçekleştirdiğini sorunları yerinde tespit ettiğini ve...