13 / 05 / 2024

vasiyet edilen malı kim satabilir

vasiyet edilen malı kim satabilir

Miras hukuku vasiyetname resmi yazılı, el yazılı ve sözlü olarak üç şekilde yapılabiliyor. Resmi yazılı vasiyetname yapılırken sulh hakimi, konsolosluk veya noter önünde yapılması şartı bulunuyor...

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Mamak Şehir Hastanesi ne kadara mal oldu?

Ankara Mamak'ta inşa edilen Mamak Şehir Hastanesi'nin maliyeti belli oldu. Mamak Şehir Hastanesi'nin tamamı 58 milyon TL'ye mal olurken, tamamlama ihalesi 99 milyon TL oldu. 

Samsun'da 4 milyon 70 bin TL'ye inşa edilen Gazi Halk Kütüphanesi ilgi odağı!

Samsun'da 14 ayda yeniden inşa edilen ve 4 milyon 70 bin TL'ye mal olan Gazi Halk Kütüphanesi, modern ve ferah yapısı ile ilgi odağı oldu. 

Elektronik haciz uygulaması geliyor!

Meclis’te görüşmeleri devam eden yargının hızlanması içeren ikinci yargı paketinde “elektronik haciz” düzenlemesi gerçekleştirildi. İcra dairesi de tespit edilen mal, hak veya alacağı, elektronik ortamda haczedecek.

Mirastan men edilen kişi pay alabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Mirastan men edilen kişi pay alabilir mi?'' sorusunu yanıtladı...

Fuatavni hesabının kurucusu duruşmaya gelmezse mal varlığına el konulacak!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün sosyal medyada propaganda amacıyla açtığı "fuatavni" hesabının kurucusu olduğu tespit edilen firari Said Sefa'nın, bir sonraki duruşmaya gelmediği takdirde, tüm mal varlığına el konulacak.

Ziraat Bankası anlaşmalı projelerinden elde edilen kar ne?

Ziraat Bankası kampanyalı konut kredisi kapsamında yüzde 1.78 faiz oranları ile konut kredisi kullandırırken, anlaşmalı konut projeleri kapsamında ise yüzde 0.98 faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. 250 bin TL değerinde konut anlaşmalı projeden alındığında 181 bin TL daha karlı oluyor.

Troya Müzesi 45 milyon liraya mal oldu!

2011'de ulusal mimarlık yarışmasıyla belirlenen Troya Müzesi, 7 yılın sonunda tamamlanarak hizmete açıldı. 12 bin 700 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen müze 45 milyon liraya mal oldu.

Bozcaada Sağlık Lojmanları 3 milyon TL'ye mal olacak!

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Bozcaada ilçesinde inşa edilen Sağlık Lojmanları’nda incelemerde bulundu. 12 daireden oluşacak lojman binasının 3 milyon liraya mal olacağı açıklandı. 

8 soruda vasiyet nasıl hazırlanır?

Vasiyet, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırlanıyor. Peki, vasiyet nasıl hazırlanır? Vasiyetname şekilleri nelerdir?

5 soruda mal varlığına el koyma!

15 Temmuz darbe girişime katıldığı ya da destek verdiği iddia edilen kişilerin, şirketlerin, kurumların malvarlıklarına el konulması, ekonomiyi de yakından ilgilendiren önemli ve uzun sürecek bir tartışma başlattı. İşte 5 soruda mal varlığına el koyma..

Cevdet Türkyolu ve akrabalarının mal varlıklarına el konuldu!

Sakarya'da, FETÖ'nün FETÖ'nün ikinci adamı olarak belirtilen ve illegal alanlarının sorumlusu olduğu iddia edilen Cevdet Türkyolu ve akrabalarının tüm mal varlıklarına el konuldu.

Vasiyet kimlere bırakılır?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet kimlere bırakılır? Vasiyeti kim saklar?

vasiyet edilen malı kim satabilir Haberi

vasiyet edilen malı kim satabilir


Miras hukuku vasiyetname üç farklı şekilde yapılabiliyor. Bunlar; resmi vasiyetname, el yazılı vasiyetname ve sözlü vasiyetname olarak biliniyor.  


Resmi yazılı miras hukuku vasiyetname...


Resmi yazılı vasiyetname iki tanıkla beraber resmi memur önünde yapılıyor. Resmi memur ifadesiyle kastedilen Kanunla görevlendirilen (Konsolosluk), Sulh Hakimi ve Noter oluyor. Noterin katibine, mahkemenin yazı işleri müdürüne yaptırılan vasiyetnameler geçersiz oluyor. Memur mirasbırakanın arzularını yazıp, okunması için mirasbırakana verir. Mirasbırakan da okur ve imzalar. Memur da vasiyetnameyi tarih koyarak imzalar. Bundan sonra mirasbırakan vasiyetnameyi okuduğunu bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan eder. Tanıklar, bu beyanın kendi önlerinde yapıldığını ve mirasbırakanın bu tasarrufu yapmaya ehil gördüklerini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak altını imzalarlar. Vasiyetname içeriğini tanıkların bilmesine gerek yoktur. Uygulamada noter tasarrufa ehil olup olmadığını...