03 / 05 / 2024

vasiyet edilen tarlalar

vasiyet edilen tarlalar

Miras bırakanın vasiyetnamesiyle hakkı zarara uğrayan mirasçılar ve ya lehine vasiyet yapılanlar tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Vasiyetin iptali davası dilekçesinin örneğini haberimizde yer alıyor...

Miras yoluyla elde edilen tarlalar artık kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağ gibi taşınmazlara dair önemli bir duyuru yaptı. Bu gelişme milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor. Gizligider'in açıklamalarına göre tarla 2 yıl boyunca ekilmezse kiralanacak.

Dosso Dossi Downtown, En iyi dekore edilen otel seçildi!

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri, Türkiye'deki oteller arasında gerçekleştirdiği değerlendirmede Dosso Dossi Downtown, Türkiye'nin "En iyi dekore edilen oteli" seçildi.

Sit alanı ilan edilen arsaya neler yapılabilir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Peki, bir alan koruma kurulunca sit olarak ilan edilirse ne olur? Sit alanı ilan edilen arsaya neler yapılabilir?

İpek Üniversitesi'ne tahsis edilen arazi devlete iade edildi!

2013'te İpek Üniversitesi'ne tahsis edilen 40 dönümlük arazi Danıştay kararıyla devlete iade edildi. Üniversite, "Yeşil alan yapacağım" dediği araziye beton yığmıştı

Pursaklar'a inşa edilen kreş inşaatı sürüyor!

Pursaklar Belediyesi’nin ilçe merkezinde yapımına başladığı kreş inşaatında ciddi mesafe katedildi. Üç kat olarak inşa edilen sosyal tesisin dış cephe duvar örmeleri de tamamlandı.

Meksika'da 400 yıl önce inşa edilen kilise barajdan çıktı!

Meksika’nın Chiapas eyaletinde, kuraklık nedeniyle alçalan Grijalba nehrindeki barajda 400 yıl önce inşa edilen kilise yeniden ortaya çıktı.

Yağlıdere Üçtepe'de inşa edilen ortaokul tamamlandı!

Yağlıdere Üçtepe beldesi Kozbükü Mahallesi'ne inşa edilen ortaokul inşaatının tamamlandığı bildirildi. Belde Belediye Başkanı Harun Öztürk, "Okulumuzun beldemize kazandırılmasında emeği geçen herkese belde halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

2014 yılında yayımlanan 5403 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, 31 Ağustos 2015 tarihi itibariyle miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

Miras tarlalar için son gün!

5403 sayılı kanun kapsamında intikal işlemlerini yapmayan hak sahiplerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen üç aylık ek süre 31 Ağustos 2015’te doldu. Miras tarlalar için son gün bugün..

Miras tarlalar için son 3 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile tarımsal arazilerin miras yolu ile bölünmesi yasaklanıyor. Miras kalan tarımsal arazileri 31 Ağustos'a kadar bölünebiliyor. Buna göre miras tarlalar için son 3 gün bulunuyor..

Vasiyet bırakmak için ne gerekir?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, Medeni Kanun gereğince vasiyet bırakmak için ne gerekir?

Miras tarlaların intikali nasıl olacak?

Toprak Koruma Kanunu gereğince paylı tarım arazilerinde, payın tamamının bir veya birden fazla paydaşa devri halinde bu arazilerin devrine izin veriliyor. Peki, yeni yasa ile miras tarlaların intikali nasıl olacak?

Miras tarlalar için son 5 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında 2015 yılında yapılan değişikliklere göre tarım arazilerinin miras yolu dahil bölünerek tescil edilmesi yasaklanıyor. Miras tarlalar için son 5 gün bulunuyor..

vasiyet edilen tarlalar Haberi

vasiyet edilen tarlalar


Vasiyetin iptali davası dilekçesi!

Mirasbırakanın vasiyetnamesiyle hakkı zarara uğrayan mirasçılar veya lehine vasiyet yapılanlar tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Vasiyetin iptali davası aşağıdaki hallerde açılabiliyor:


1. Vasiyetname mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulumadığı bir sırada yapılmışsa,

2. Vasiyetname yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama sonucunda yapılmışsa,

3. Vasiyetnamenin içeriği, bağlandığı koşullar veya yüklemeler hukuka veya ahlaka aykırı ise,

4. Vasiyetname kanunda öngörülen şekillere uyulmadan yapılmışsa iptali için dava açılır.


Vasiyetnamenin iptali davası açma hakkı ne zaman düşer?

İptal davası açma hakkı, davacının tasarrufu, iptal sebebini ve kendisinin hak sahibi olduğunu öğrendiği tarihten başlayarak 1 yıl ve her halde vasiyetnamelerde açılma tarihinin, diğer tasarruflarda mirasın geçmesi tarihinin üzerinden, iyi niyetli davalılara karşı 10 yıl, iyi niyetli olmayan davalılara karşı 20 yıl geçmekle düşüyor. Vasiyetnamenin iptali davası mirasbırakanın son yerleşim yeri...