11 / 05 / 2024

vasiyetin uygulanması nasıl olur

vasiyetin uygulanması nasıl olur

Miras bırakanın sahip olduğu malları kime veya kimlere bırakacağına vasiyet denirken,bunu gösteren resmi,sözlü yada yazılı belgeye vasiyetname adı veriliyor.Peki, vasiyet nasıl uygulanır?

Ada bazında kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Kentsel dönüşümün ada bazında uygulanması halinde ise yüzde 100 anlaşma sağlanması gerekiyordu. Ancak bu durum yeni Torba Yasanın yürürlüğe girmesi ile değişti. Peki, ada bazında kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Vasiyetin iptali davası nasıl açılır?

Vasiyetin iptali davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetin iptali davası nasıl açılır? Vasiyetin iptali davası hangi hallerde açılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi davası nasıl açılır?

Arsa sahibi ile müteahhit tarafından imzalanan inşaat sözleşmesinin uygulanmasında yaşanan uyuşmazlıklar sebebi ile sözleşmenin feshedilmesi istenebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi davası nasıl açılır?

Kırsal dönüşüm alanları nasıl belirlenir?

Kırsal dönüşüm projesi, şehirde yapılan dönüşüm uygulamalarının köy ve kırsal alanlarda uygulanmasını hedefliyor. Bu kapsamda köysel dönüşümün uygulanacağı köyler belirlendi. Peki, kırsal dönüşüm alanları nasıl belirlenir?

Köy yerleşik alanı tespiti nasıl yapılır?

Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği, 442 sayılı Köy Kanununa 7 Ek Madde Eklenmesi Hakkında 20/5/1987 tarih ve 3367 sayılı Kanunun uygulanması ile ilgili hususları düzenliyor. Peki, köy yerleşik alanı tespiti nasıl yapılır?

Vasiyetin reddi nasıl olur?

Miras, yasal ve atanmış mirasçılar tarafından reddedebiliyor. Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılıyor. Peki, vasiyet reddedilir mi? Vasiyetin reddi nasıl olur?

Resmi vasiyetname nasıl hazırlanır?

Vasiyet, miras bırakanın tek taraflı bir irade beyanı ile mirasçı tayin etmesi olarak karşımıza çıkıyor. Vasiyetname ise vasiyetin kaleme alınmış hali olarak ifade ediliyor. Peki, resmi vasiyetname nasıl hazırlanır?

Kurban kesim yeri nasıl olmalı?

Kurban kesim yerlerinin nasıl olması gerektiği, 2014 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ kapsamında açıklanıyor. Peki, kurban kesim yeri nasıl olmalı? İşte kurban kesim yerlerinde dikkat edilecek hususlar...

Sit alanlarında kamulaştırma nasıl yapılır?

Sit alanlarının korunmasına dair uygulanması gereken usul ve esaslar 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kanuna göre sit alanlarında kamulaştırma nasıl yapılır?

Tarım arazilerinin satışları yeni yasayla nasıl olacak? İşte yayınlanan son genelge!

Yeni Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun uygulanmasına yönelik karar 12 Haziran 2014'te bölge müdürlüklerine yollandı. 15 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni kanunla birlikte tarım arazilerinin satışları ile ilgili değişiklikler nasıl uygulanacak?

Uzun devreli gelişme planı nasıl hazırlanır?

Mekansal planlama kademelenmesinde yer almayan, planlara girdi sağlayan ve imar planı kararlarına veri oluşturan veya gerektiğinde mekânsal planların uygulanmasına yönelik ayrıntıları içerebilen uzun devreli gelişme planı nasıl hazırlanır?

Vali atamaları nasıl yapılır?

Vali, kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle görevlidir. Peki vali atamaları nasıl yapılır? Vali atamalarını kim yapar?

Yol harcamalarına katılım payı nasıl hesaplanır?

Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları ile ilgili Hükümlerin Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe göre gayrimenkul sahiplerinden alınan yol harcamalarına katılım payı nasıl hesaplanır? İşte yönetmelik hükümleri...

vasiyetin uygulanması nasıl olur Haberi

vasiyetin uygulanması nasıl olur

Vasiyet nasıl uygulanır?

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Bu durumu belgeleyen vasiyatnameyi yapmak için ise bazı şartlar aranıyor.Bu şartlar 15 yaşını doldurmuş olmak,Akıl hastalığı, akıl zayıflığı, sarhoşluk vs hallerinde olmamaktır.


Bu şartlara uyan bir kişi vasiyatname hazırlayabiliyor. 


Vasiyetnameler yazılı,sözlü ve resmi olarak üç şekilde gerçekleşiyor.Resmi Vasiyetname, iki tanık önünde yapılıyor. Resmi Vasiyetname'nin Sulh Hakimi, noter ya da yetkilisi tarafından yapılması gerekiyor. Söz konusu bu tanıkların; vasiyetnamenin kendi önlerinde yapıldığını ve miras bırakanın akıl sağlığının yerinde olduğunu, vasiyetnamenin memur tarafından miras bırakana kendi önlerinde okunduğunu ve onun vasiyetnamenin son arzularını içerdiğini beyan ettiğini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak altını imzalıyorlar.


El Yazısı ile Vasiyetnamede miras bırakanın kendi el yazısıyla yazdığı vasiyatnamedir. Bu vasiyetnamede, vasiyetin yazıldığı yerin, tarihin yazılı...