02 / 05 / 2024

vasiyetname örneği 2016

vasiyetname örneği 2016

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyetname, sözlü ya da yazılı bırakılabiliyor. İşte vasiyetname örneği 2016..

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği..

Vasiyetname örneği 2021!

Herhangi bir kişinin ölmesinin ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname nasıl hazırlanır? İşte vasiyetname örneği 2021...

Vasiyetname örneği 2020!

Bir kimsenin ölümünün ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname hangi şartlarda hazırlanabilir? İşte vasiyetname örneği 2020...

Vasiyetname örneği 2019!

Bir kimsenin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için vasiyetname hazırlayabiliyor. İşte vasiyetname örneği 2019...

Vasiyetname örneği 2017!

Vasiyetname, bir kimsenin ölümünden sonrası için belirli kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırladığı metin oluyor. İşte vasiyetname örneği 2017..

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016!

Bir arsa üzerindeki binanın yıkılabilmesi için yasal izninin alınmış olması gerekiyor. Bu yasal izin ise belediyeden alınacak yıkım ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016..

Vasiyetname örneği 2016!

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyetname, sözlü ya da yazılı bırakılabiliyor. İşte vasiyetname örneği 2016..

İzale-i şuyu davası dilekçe örneği 2016!

İzale-i şuyu, davaya konu olan taşınmaz malın değerine bakılmaksızın o yerin sulh hukuk mahkemesinde görülüyor. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat edilebiliyor. İşte izale-i şuyu davası dilekçe örneği 2016..

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2016!

Bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler ne için talep edildiğini bilmeden ödedikleri dosya masrafının iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi için tüketici hakem heyetine verilecek dilekçe örneği 2016..

Değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği 2016!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi nasıl hesaplanır? İşte değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği 2016..

Kentsel dönüşüm sözleşmesi örneği 2016!

Kentsel dönüşüm ile riskli binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Maliklerin yapıyı yeniden inşa etmeye karar vermeleri halinde müteahhit seçmeleri ve müteahhit ile anlaşma yapmaları gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sözleşmesi örneği 2016..

Tapu harcı hesaplama örneği 2016!

Gayrimenkullerin satışa konu olması, satıcı için gelir sağlarken bazı vergiler nedeni ile giderlere de neden oluyor. Bu giderlerin başında tapu harcı geliyor. İşte tapu harcı hesaplama örneği 2016..

Şantiye şefliği sözleşmesi örneği!

Bir arsa üzerinde yapılacak bina inşaatı için yapı müteahhitleri, inşaatta görevlendireceği şantiye şefi ile asgari hüküm ve şartları gösterilen sözleşme imzalanıyor. İşte şantiye şefliği sözleşmesi örneği 2016..

vasiyetname örneği 2016 Haberi

vasiyetname örneği 2016

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Vasiyetname, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir.


El yazılı vasiyetnamenin yapıldığı yıl, ay ve gün gösterilerek  başından sonuna kadar mirasbırakanın el yazısıyla yazılmış ve imzalanmış olması zorunlu oluyor.


Vasiyetname örneği 2016


…………yılı…………ayının…………günü…./……/…… Aşağıda mühür ve imzası bulunan ben ……………Noteri …………………………, …………………adresindeki dairemde görev yaparken yanıma gelen ve gösterdiği ………….. verilmiş ………..gün,……….kayıt ve .............. seri numaralı, fotoğraflı …………..göre ………… ili, ………… ilçesi, ………….mahallesi/köyü nüfusuna ……… cilt, …… aile sıra, …… sıra numaralarında kayıtlı olup, baba adı ………., ana adı ………… doğum tarihi …………. olan ve ……………Vergi Dairesinin …………… sicil numarasında kayıtlı olduğu anlaşılan ve halen …………………… adresinde oturduğunu,...