05 / 05 / 2024

vasiyetname reddedilir mi

vasiyetname reddedilir mi

Miras, yasal ve atanmış mirasçılar tarafından reddedebiliyor. Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılıyor. Peki, vasiyet reddedilir mi? Vasiyetin reddi nasıl olur?

Vasiyetnamenin reddi nasıl olur?

Medeni Kanun gereğince mirasbırakanın yasal ve atanmış mirasçıları mirası reddedebilme hakkına sahip oluyor. Reddi miras işleminin belli bir süre içinde yapılmış olması gerekiyor. Peki, vasiyetnamenin reddi nasıl olur?

Vasiyetname bozulabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Annem vefat etti. Biz altı kardeşiz. Annem vasiyet etmiş ve tüm mal varlığını ölene kadar bana, öldükten sonra da kardeşime bırakmış. Bu vasiyetname bozulabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Vasiyetname tapuya tescil edilir mi?

Kişinin mal varlığı ile ilgili olarak ölümünden sonra tasarrufta bulunması işlemine vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname tapuya tescil edilir mi?

Kaç çeşit vasiyetname vardır?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, kaç çeşit vasiyetname vardır? Vasiyet sözlü olarak bırakılabilir mi?

Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir?

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenitor. Peki, bu şekilde yapılan resmi vasiyetname iptal edilebilir mi? Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir? İşte yanıtı..

Sözlü vasiyetname geçerli mi?

Vasiyetname geçerliliği kanuna göre, üç şekilde olabiliyor. El yazılı vasiyetname, resmi vasiyetname ve sözlü vasiyetname düzenlenebiliyor. Peki, sözlü vasiyetname geçerli mi?

Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar yüzünden yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet ile miras bırakabiliyor. Peki, sözlü vasiyetten dönülebilir mi? Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Vasiyetname iptal edilebilir mi?

Vasiyetname miras bırakanın resmi yazısı,el yazısı yada vasiyetnameyi sözlü olarak gerçekleştirmesiyle yapılabiliyor.Peki, vasiyetname iptal edilebilir mi?Vasiyetnamenin iptal edilebilmesi için gerekli şartlar nelerdir ?

Vasiyetin reddi nasıl olur?

Miras, yasal ve atanmış mirasçılar tarafından reddedebiliyor. Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılıyor. Peki, vasiyet reddedilir mi? Vasiyetin reddi nasıl olur?

Miras yoluyla kalan borç reddedilir mi?

Miras yoluyla mirasçıya mal varlığının yanı sıra yüklü borçlar da kalabiliyor. Bu gibi durumlarda mirasın kaldığı yasal mirasçıların hakları nelerdir? Miras yoluyla kalan borç reddedilir mi?

Vasiyetname ile mirasçı atanması!

Vasiyetname, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem oluyor. Peki, vasiyetname ile mirasçı nasıl atanabilir mi? İşte vasiyetname ile mirasçı atanması..

Arsa vergisi üzerinden emlak vergisi istenebilir mi?

Hürsel gazetesi köşe yazarlarından Şükrü Kızılot bugün ki köşesinde bir okuyucusunun Arsa vergisi üzerinden emlak vergisi istenebilir mi sorusunun cevabını yanıtlarken konu ile ilgili yasadan bahsetti...

Yönetici aidat öder mi?

Apartman ve konut sitelerinde aidat ödeme konusunda merak edilen hususlar arasında yöneticinin de aidat ödeyip, ödemeyeceği yer alıyor. Buna göre yönetici aidat öder mi? İşte yanıtı...

Ali Ağaoğlu Bir Fikrin Mi Var yarışma programına konuk olacak!

Skyturk360 Türk televizyonlarında bir ilke imza atıyor. Tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı 'Bir Fikrin Mi Var?' yarışma programı başlıyor. Her hafta bir konuk ağırlayacak olan programa Ali Ağaoğlu da katılacak...

vasiyetname reddedilir mi Haberi

vasiyetname reddedilir mi

Vasiyetin reddi nasıl olur?

Miras, yasal ve atanmış mirasçılar tarafından reddedebiliyor. Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılıyor.


Medeni Kanun gereğince, miras üç ay içinde reddolunabiliyor. Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için mirasbırakanın tasarrufunun kendilerine resmen bildirildiği tarihten işlemeye başlıyor.


Koruma önlemi olarak terekenin yazımı hâlinde mirası ret süresi, yasal ve atanmış mirasçılar için yazım işleminin sona erdiğinin sulh hâkimi tarafından kendilerine bildirilmesiyle başlıyor.


Mirası reddetmeden ölen mirasçının ret hakkı kendi mirasçılarına geçer. Bu mirasçılar için ret süresi, kendilerinin mirasbırakanına mirasın geçtiğini öğrendikleri tarihten başlar. Ancak bu süre, kendilerinin mirasbırakanından geçen mirasın reddi için mirasçıya tanınan süre dolmadıkça sona ermez.


Ret sonucunda...