04 / 05 / 2024

Vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi

Vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi

Bir kimsenin, kendi mal varlığı üzerinde yaptığı ölüme bağlı tasarruf şekline vasiyet deniyor. Peki, vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi?

Konya’da yıkım çalışmalarında 3 kişi yaralandı!

Konya’da tek katlı müstakil evin bahçesinde bulunan, kilerin yıkımında devrilen briketlerin altında kalan 3 kişi yaralandı.

Çin'de tünel inşaatı çöktü: 4 kişi öldü!

Çin'in güneybatısında bulunan Yünnan eyaletinde inşaat halinde bulunan bir tünel çöktü. Olay sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti.

270 bin 548 kişi TOKİ’ye borçlu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, TOKİ'ye borcu bulunan kişi/konut-iş yerinin toplam sayısının 270 bin 548 olduğunu açıkladı.

Yeni Hasankeyf'e 3 bin 980 kişi taşınacak!

Hasankeyf yerleşkesinde bulunan konutlara 3 bin 980 kişi taşınacak.Hasankeyf'teki aileler için yeni yerleşkede yaptırılan 800 konutun 698'i hak sahiplerine teslim ediliyor ve ailelerin 3 ayda bu evlere taşınması amaçlanıyor.

Brezilya’da çöken binada 2 kişi öldü!

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde bulunan iki bina peş peşe çöktü. İlk belirlemelere göre 2 kişi yaşamını yitirirken en az 15 kişi enkaz altında kaldı.

7 milyon kişi icrada! 

Hayat Varlık’ın Genel Müdürü Hilmi Güvenal,  icrada dosyası bulunan kişi sayısının 7 milyon olduğunu açıkladı.

Malatya'da vergi yapılandırmasından 7 bin 61 kişi faydalandı!

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne borcu bulunan 7.061 kişi bu imkândan faydalandı.

Safranbolu'yu 10 ayda 258 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinde bulunan ve en az konaklar kadar ilgi gören Mencilis Mağarası, Kristal teras ve Hıdırlık seyir terasını, 10 ayda yaklaşık 258 bin kişi ziyaret etti.

Vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi?

Bir kimsenin, kendi mal varlığı üzerinde yaptığı ölüme bağlı tasarruf şekline vasiyet deniyor. Peki, vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi?

Fransa'da şiddetli yağış nedeniyle 4 kişi öldü!

Fransa'nın Herault bölgesinde bulunan Lamalou-les-Bains şehrini etkisi altına alan şiddetli yağış ve fırtınada 3 kişi öldü. Yağışlar yer yer su baskınlarına sebep olurken, 2 kişi de kayboldu...

2008'den bu yana yaklaşık 4,5 milyon kişi müzekartlı oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığının, müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunan "müzekart" uygulamasıyla 2008'den bu yana yaklaşık 4,5 milyon kişi müzekartlı oldu

Türkiye nüfusu 76,7 milyon kişi!

TÜİK verilerine göre, Türkiye nüfusu 2013 yılında bir önceki yıla göre binde 13,7 artarak 76 milyon 667 bin 864 kişi oldu. Türkiye nüfusu, 2013 sonu itibariyle 2012'ye göre binde 13,7 artışla 76 milyon 667 bin 864 kişiye yükseldi...

İstanbul Modern'i 10 yılda 5 milyon kişi gezdi!

11 ARALIK 2004 yılında açılan İstanbul Modern’i 10 yılda beş milyon kişi gezmiş. 10 yılda 100 sergi yapan İstanbul Modern ziyaretçilerinin yüzde 25’i 18 yaşın altında seyretmiş.

Vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi Haberi

Vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi

Vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi?

Vasiyet, bir kimsenin, kendi mal varlığı üzerinde yaptığı ölüme bağlı bir tasarruf şekli olarak karşımıza çıkıyor. Tapu sicilinde uygulama alanı bulunuyor. Vasiyette bulunabilmek için 15 yaşın doldurulması ve temyiz kudretine sahip olunması gerekiyor. Vasiyet sözlü, el yazısı ve resmi şekilde yapılabiliyor. 


Vasiyetname ilgilinin nüfusuna kaydediliyor.  Vasiyet bırakanın ölümünden sonra vasiyetname sulh mahkemesince açılmakta ilgililere tebliğ ediliyor. 


Bir kimse mirasçı olarak alt soyu (çocukları), ana, baba, veya eşinin bulunması halinde, bu kimselerin mirastaki saklı paylarının dışında kalan kısmını vasiyet edebiliyor. Bu mirasçıların hiç biri yoksa mirasın tamamı vasiyet edilebiliyor. Peki, vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi?



Muhakkak ki vasiyette bulunan kişi, malvarlığını  belirli yasal sınırlamalar içinde istediği gibi paylaştırabiliyor.  Ama eşinin ve çocuklarının tümüyle...