27 / 04 / 2024

Tenzile Ana Hasta Konukevi'nde, 1,5 yılda 20 bin kişi misafir edildi!

Tenzile Ana Hasta Konukevi'nde, 1,5 yılda 20 bin kişi misafir edildi!

Konya'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen, hasta ve hasta yakınları için inşa edilen 5 yıldızlı otel konforundaki Tenzile Ana Hasta Konukevi'nde, 1,5 yılda yaklaşık 20 bin kişi misafir edildi




Konya'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen, hasta ve hasta yakınları için inşa edilen 5 yıldızlı otel konforundaki Tenzile Ana Hasta Konukevi'nde, 1,5 yılda yaklaşık 20 bin kişi misafir oldu.


Merkez Meram Belediyesince 2012 yılında açılan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yakınındaki Tenzile Ana Hasta Konukevi, 42 odası ile hizmet veriyor. Herhangi bir ücretin alınmadığı tesiste, 1,5 yılda yaklaşık 20 bin hasta ve yakını misafir edildi.


Genellikle şehir dışından gelen hasta yakınlarının konakladığı tesiste misafir olanlar, hizmetten duydukları memnuniyeti hatıra defterine özetliyor.


Konukevinde misafir edilen Mesut Kocagöz, hatıra defterinde şu ifadelere yer verdi:


"Öncelikle duygularımı anlatmakta zorlandığımı söylemeliyim. Böyle bir konuk evinin varlığını duyduğumda apart şeklinde yapılmış ve sıradan bir yer olduğunu düşünmüştüm. Konuk evinize gelince gözlerime inanamadım. Bir hasta yakınının aklından geçen veya geçiremediği her şeyin hizmete sunulduğu bir tesis. Allah hepinizden razı olsun. Sizin gibi insanların sayısını çoğaltsın. Umarım bu hizmeti tüm belediyeler örnek alır ve şehirlerimize kazandırırlar. Herkese buradan gururla bahsedeceğim..."


Aksaray'dan gelen Süleyman Batçık ise bu hizmetle "Gez dünyayı gör Konya'yı" sözünü hatırlattığı yazısında, "Kıymetli Başkanım. Size çok ama çok teşekkürler. Ben devlet memuruyum. Çok güzel bir uygulama yapmışsınız. Bu eşsiz hizmetinizi her yerde anlatacağım. Biz insanız ve böyle güzelliklere ihtiyacımız var. Başkanım, çalıştığım iş yerindeki Konyalı arkadaşlarımı tek tek tebrik edeceğim; 'Çok güzel bir başkanınız ve çok güzel bir şehriniz var' diye. Gez dünyayı gör Konya'yı sözünü yerine getirdiniz. Çok teşekkürler. Allah yolunuzu her zaman açık etsin..."


AA


Geri Dön