27 / 04 / 2024

Finansevim 1.5 yılda 2 bin 448 ev teslim etti!

Finansevim 1.5 yılda 2 bin 448 ev teslim etti!

Finansevim müşteri almaya başladığı 1.5 yılda 3 bin 949 müşterisine teslimat gerçekleştirdi. Müşteri teslimatlarının 2 bin 448 adetini ev, bin 501 adetini ise otomobil oluşturdu.



Mart 2018 itibariyle ilk müşteri kaydını açan Finansevim, 1.5 yılda 3 bin 949 müşterisine teslimat gerçekleştirdi. Şube açarak da büyümeye devam eden Finansevim, bu yıl sonunda 45,2020 yılında ise 75 şubeye çıkmayı planlıyor. Şirket, şubeleşmeyele birlikte şirket çalışan sayısını da yüzde 200 arttırmayı planlıyor.

12 ayda otomobil, 60 ayda ev sahibi yapıyor

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; sistemlerinin insanların ev ve araba sahibi yapma süreleriyle ilgili bilgi veren Emre Özkaya, "Amacımız vatandaşların taleplerini en iyi şekilde karşılamak olduğu için, firmamız 12 aydan 360 aya kadar geniş bir yelpazede hizmet vermekte. Genelde araba almak isteyen vatandaşlarımız 12-48 ay, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız ise 60-120 aylık dönemleri tercih etmekte" dedi. Firma olarak Türkiye genelinde hizmet verdiklerini belirten Özkaya, "Sistem tanındıkça ilgi ve talep arttığı için bugüne kadar bizden en çok ev ve araba sahibi olan illerin başında İstanbul, Konya ve Gaziantep'in geliyor" bilgisini verdi. Bundan sonraki hedeflerinin şube sayısını artırarak tüm illerde Finansevim’in şubelerinin bulunmasını sağlamak ve tüm vatandaşlara daha ulaşılabilir hale gelmek olduğunu aktaran Özkaya şöyle konuştu: "2019 yılı için şube sayımızı 41'e çıkarmayı planlamıştık. Bu hedefimiz doğrultusunda ilerledik. Halihazırda 35 şubemiz faaliyet göstermekte olup, tadilatları süren 6 şubemizin de en geç yıl sonuna kadar faaliyete geçmesi ile hedefimizi tutturmuş olacağız. 2020 yılı için de hedefimiz 75 şubeye ulaşmak olup, şimdiden açılacak şubelerimizin lokasyonlarmı belirlemiş vecibe açılış prosedürlerimizi başlatmış durumdayız. Aylık ciro artış oranlarına yönelik de hedeflerimizi de tutturmuş olup, iş hacmi anlamında sektörün ilk 4 firmasından biri haline geldik. 2020'de hedefimiz artan şube ve personel sayımız birlikte yüzde 200’lükbir büyüme elde etmektir." Vatandaşların talebine göre sistemi farklı alanlarda da uyguladıklarını aktaran Özkaya, "Vatandaşlarımız eğitim, evlilik gibi ihtiyaçlarına yönelik olarak da sistemimizden yararlanabilmekte. Ev ve araba dışındaki bu tür alanlara da ilgi hızla artmakta" diye konuştu.

Pazarın yüzde 90'ını 4 şirket kontrol ediyor

Sektöre son dönemde yatırımcılar tarafından ilginin arttığını aktaran Emre Özkaya, bundan dolayı her geçen gün yeni firmaların açıldığını söyledi. Şu anda ulusal anlamda sektörde faaliyet gösteren 10 firma bulunduğunu, yerel firmalarla birlikte bu sayının 25'lere ulaştığını aktaran Özkaya, "Ancak sektördeki pazar payının yüzde 90’ı bizim de içinde bulunduğumuz 4 firma arasında paylaşılmakta. Mevcut haliyle sektör olarak konut pazarından yüzde 5 civarında bir pay almaktayız. Yasal düzenlemelerin yapılması ve inşaat üreticileri ile oluşturulacak işbirlikleri sayesinde bu payın 5 yıl içerisinde yüzde 20'lere çıkmasını öngörüyoruz" dedi.

Sektör olarak tasarruf oranlarının artırılması konusunda destek sağladıklarını aktaran Emre Özkaya, ''Bu anlamda kamu sektörümüze yönelik düzenlemeler yaparken, birtakım teşviklerle bizleri desteklemesini bekliyoruz. Örneğin müşterilerimize tasarrufları oranında devletimiz tarafından tasarruf destek katkısı sağlanması, ya da nezdimizdeki tasarruflara belli oranlarda devlet güvencesi verilebilir" dedi. Düzenlemelerin sektörün tanınması ve vatandaş nezdindeki itibarını artırması yönünde ciddi katkılar sağlayacağına belirten Özkaya, "Bu da daha fazla vatandaşımızın sektörümüzle tanışmasına ve tasarruf yapma yönünde adım atmasına vesile olacaktır” açıklamasını yaptı.


Geri Dön