22 / 07 / 2024

Vasiyette yasal saklı pay oranları

Vasiyette yasal saklı pay oranları

Medeni Kanun gereğince; mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, vasiyette saklı pay nedir?

Saklı pay davası nasıl açılır?

Medeni Kanun gereğince mirasbırakan, yasal mirasçılarının saklı payları haricindeki kısım için tasarrufta bulunabiliyor. Peki, saklı payını alamayan mirasçılar dava açabilir mi? Saklı pay davası nasıl açılır?

Vasiyette saklı pay nedir?

Medeni Kanun gereğince; mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, vasiyette saklı pay nedir?

Mirasta çocuğun saklı payı nedir?

Yasal mirasçısı bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, yasal mirasçıların saklı pay oranları nelerdir? Mirasta çocuğun saklı payı nedir?

Saklıhan Konakları satılık daire!

Saklıhan Konakları satılık daire tipleri 2 oda 1 salon 6 oda 2 salon dubleks arasında değişiyor. Saklıhan Konakları İstanbul Avrupa yakası Beylikdüzü' nde hayata geçiriliyor...

SaklıVadi'de yaşam başladı! 170 bin liraya 1+1!

DATA Yatırım & Gayrimenkul Geliştirme'nin satışını gerçekleştirdiği, Elizi İnşaat'ın yapımını üstlendiği Saklı Vadi'de yaşam başladı. Marmara Denizi ve Adalar manzarasına sahip projede 70 metrekare 1+1 daireler 170 bin TL...

Saklı Vadi'de yaşam başladı!

DATA Yatırım & Gayrimenkul Geliştirme’nin satışını gerçekleştirdiği, Elizi İnşatt’ın yapımını üstlendiği Saklı Vadi’de yaşam başladı.Proje bulunduğu konum itibari ile Marmara Denizi ve Adalar manzarasına sahip.

Saklı Vadi'de yaşam başladı! 170 bin liraya 1+1!

Data Yatırım ve Gayrimenkul Geliştirme’nin satışını gerçekleştirdiği, Elizi İnşatt’ın yapımını üstlendiği Saklı Vadi’de yaşam başladı. Projede yer alan 1+1 dairelerin fiyatları 170 bin liradan başlıyor.

Gaziantep Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi satılıyor!

Gaziantep'teki 'Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi' satılıyor. Özel koleksiyonlardan oluşması nedeniyle alanında ‘tek’ kabul edilen müzenin sahibi Ali Atalar, 30 yıldır biriktirdiği bakır eserlerle birlikte satışa çıkarıyor...

Giresun Belediyesi üst geçitler için yasal süreç başlattı!

Giresun Belediyesi Mayıs Ayı Birinci Meclis Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Kerim Aksu, çirkin yapılardan oluşan üst geçitler için yasal işlem başlattıklarını söyledi...

Konut alıcılarının yeni yasal hakları!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında konut alıcılarının yasal hakları ile ilgili düzenlemelere de yer veriliyor. Peki konut alıcılarının yeni yasal hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Yasal mal rejimi sözleşmesi nedir?

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimin uygulanıyor. Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, yasal mal rejimi sözleşmesi nedir? İşte yanıtı..

Hava parası yasal mı?

Hava parası, kiralanmış bir yerin boşaltılması karşılığında çıkan kiracıya örf olarak ödenen paraya deniyor. Peki, hava parası yasal mıdır? Hava parası nasıl alınır? İşte yanıtı..

Beylikdüzü Saklıhan Konakları örnek daire!

Beylikdüzü Saklıhan Konakları örnek daire görüntüleri haberimizin içerisinde bulunuyor. Teslimleri hemen gerçekleşen Saklıhan Konakları'nda 2 oda 1 salon dairelerin fiyatları 450 bin TL'den başlangıç gösteriyor

Vasiyette yasal saklı pay oranları Haberi

Vasiyette yasal saklı pay oranları

Vasiyette saklı pay nedir?

Miras aktarmanın başlıca biçimlerinden olan vasiyet; bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor.


Bu mirasçılardan hiç biri yoksa, mirasbırakan mirasının tamamında tasarruf edebilir. Peki, vasiyette saklı pay oranları nedir?


Vasiyette saklı pay..

Saklı pay aşağıdaki oranlardan ibarettir:

1. Altsoy için yasal miras payının yarısı,

2. Ana ve babadan her biri için yasal miras payının dörtte biri,

3. Kardeşlerden her biri için yasal miras payının sekizde biri,

4. Sağ kalan eş için, altsoy veya ana ve baba zümresiyle birlikte mirasçı olması hâlinde yasal miras payının tamamı, diğer hâllerde yasal miras payının...