26 / 07 / 2024

vatandaşlık düzenlemesi hakkı

vatandaşlık düzenlemesi hakkı

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesini değerlendirdi. Şahin, “İnşaat sektörü için çok önemli bir gelişme" dedi.

Yabancılar Türkiye'den hangi şartlarda konut alabiliyor? Vatandaşlık almak için MİT ve Interpol şartı!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan, sakıncalı hiç kimse Türk vatandaşı olamayacağına dikkat çekti ve MİT ve Interpol şartını işaret etti. İşte o açıklama...

Tebernüş Kireçci: Yabancıya vatandaşlık karşılığı konut satışı yasaklanmalı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre  ülkemizde ocak-haziran döneminde yabancılara konut satışı, yüzde 45,7 azaldı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci vatandaşlık karşılığı konut satışının yasaklanması gerektiğine dikkat çekti. 

Yabancıya konut satışında yeni düzenleme: Vatandaşlık talebi dışında değerleme raporu istenmeyecek!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te düzenlemeye gidildini söyleyerek '' Yapılan değişikliğe göre, vatandaşlık talebi dışında yabancı satışlarında değerleme raporu istenmeyecek'' dedi.

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!

2024 yılının ilk üç aylık dönem itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 43,8’i vatandaşlık edinimi oluşturdu. 

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Ailelere ev hanımlarına emeklilik hakkı ve 8.500 TL vatandaşlık maaşı müjdesi! Başvuru şartları açıklandı

AK Parti üyesi Numan Kurtulmuş, ev hanımlarına emeklilik hakkı ve vatandaşlık maaşı konularında önemli açıklamalarda bulundu. Her aileye en az 8.500 TL maaş bağlanacağını belirten Kurtulmuş, başvuru şartlarının detaylarını paylaştı.

Aileden bir kişiye vatandaşlık maaşı bağlanacak! İşte detaylar

Vatandaşlık Maaşı için hazırlıklar başladı, her ailenin bir üyesine düzenli maaş sağlanacak! Herkes tarafından heyecanla merak edilen bir konu oldu. İşte merak edilen haberin detayları..

Vatandaşlık maaşı nedir? Bakan Derya Yanık açıkladı: Bakın nasıl bağlanıyor!

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan olan vatandaşlık maaşı nedir? Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan maaş ile ilgili açıklamalar Bakan Yanık tarafından yapıldı.

Konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci Meclis'te!

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Konu, Meclis gündemine taşındı. İşte ayrıntılar...

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı.

FuzulEv Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisansını aldı!

Faizsiz finansman sisteminin öncü markası FuzulEv, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yürütülen intibak sürecini tamamlayarak lisansını aldı.

vatandaşlık düzenlemesi hakkı Haberi

vatandaşlık düzenlemesi hakkı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) meslek gruplarının aylık toplantısı gerçekleşti. Toplantıya katılan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, omite üyeleriyle gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Gerçek Alanya Gazetesi'nde yer alan habere göre Şahin, Türkiye'deki yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesiyle ilgili olarak gayrimenkul satışlarındaki taşınmaz bedelin 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesini değerlendirdi. Başkan Şahin, kararla inşaat sektöründe yeni bir sinerji yakalanacağını belirtti.

Şahin, “Alanya’da yapılan inşaat ve emlak sektörü ihracatçı konumunda. Çünkü Alanya’da yapılan konutların yüzde 80’inin satışı yurt dışına gerçekleştiriliyor. Umarım bu konu da en kısa zamanda çözüme kavuşur ve ihracatçı sınıfına alınır. Bu anlamda 250 bin dolara vatandaşlık hakkının verilmesi de inşaat sektörü için çok sevindirici bir karar. Ayrıca, ekspertiz raporunda da Çevre Şehircilik müdürlükleri yetkili kılındı. Bu da çok güzel bir...