30 / 04 / 2024

Vauk Dağı tünel

Vauk Dağı tünel

Bayburt sınırındaki bin 875 metre rakımlı Vauk Dağı'na yapılacak olan 7 bin 400 metre uzunluğundaki çift tüplü tünellerin ihale süreci 24 Ocak'ta başlıyor. Tünel sayesinde birçok ile ulaşım bir saat sürecek.

Trabzon'da tünel inşaatında akıma kapılan işçi yaşamını yitirdi!

Trabzon Maçka'da tünel inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti...

Limak'ın Ufa’da tünel-otoyol projesi 2023'te hizmete girecek!

Limak Holding kurucu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Holding Başkan Vekili Serdar Bacaksız, Ufa’daki (Başkortostan-Rusya) “tünel-köprü-viyadük-otoyol” projesiyle ilgili son durumu anlattı.

İstanbul’daki çok sayıda otoyol ve tünel projesi tamamlanacak!

Mega kent İstanbul’u dev otoyol, tünel ve köprü projeleriyle taçlandıran AK Parti, megakentin tecrübesiz belediye yönetimi elinde hizmet kaybına uğramaması amacıyla altyapı çalışmalarına hızla devam edecek

Artvin Borçka'da Camili tünel projesinin akıbeti mecliste!

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili tünel projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın tünel çalışmaları tamam!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın Kabataş’a uzanan ikinci kısmında da tünel çalışmaları bitti. Tüm tünellerinin tamamlanması nedeniyle 6 Kasım'da İBB Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla tören düzenlenecek...

Trabzon Boztepe'deki tünel ve yol inşaatına tepki! 

Trabzon'da Kanuni Bulvarı projesi kapsamında doğal sit alanı olan Boztepe'de yol ve tünel inşaatı tepkilere yol açtı. Doğa ve Tarifi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç.Dr Coşkun Eruz çalışmaların kent siluetine zarar verdiğini belirtti. 

Kağıthane Yahya Kemal Tünel Projesi imar planı askıda!

Kağıthane İlçesi, Yahya Kemal Tünel Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24 Ocak 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Tünel Akvaryum ihale süreci Aralık ayında başlayacak!

Trabzon'da su altı canlılarının tanıtılması ve alternatif turizme katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilecek olan  "tünel akvaryum" için ihale süreci yakında başlayacak. 

Güzeldere Geçidi tünel çalışmaları tam gaz devam!

Kış aylarında sürücülerin kabusu olan Güzeldere Geçidi, yapılan tünel ile rahat nefes aldıracak. Çalışmalar 2019'da tamamlanacak.

Çamlıca-Libadiye tünel inşaatına ilişkin 5 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çamlıca'da çöken yol ile Çamlıca-Libadiye tünel inşaatına ilişkin ilişkin 5 soru hazırladı..

Avrasya Tüneli için Tünel Hikayeleri yarışması!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren ve Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. tarafından yapılan Avrasya Tüneli için “Tünel Hikayeleri” adıyla bir yarışma düzenliyor.

ODTÜ Tünel Yol Bağlantısı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Bilkent Şehir Hastanesi-Eskişehir Yolu-ODTÜ Tünel Yol Bağlantısına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

Konya Beyşehir'de ikinci tünel yapımı başladı!

Yeni Konya-Antalya Karayolu yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında yapımı tamamlanan Demirkapı Tüneli'nden sonra ikinci tünel yapım çalışmaları da başladı.

Vauk Dağı tünel Haberi

Vauk Dağı tünel

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Türkiye'de en fazla karayolu tünelinin 52 tünelle Gümüşhane sınırları içerisinde olduğunu belirterek Vauk Tüneli'nin ihale sürecinin başladığını, Gümüşhane - Kelkit karayolunun kaza kara noktası Pirahmet Kavşağı da dahil olmak üzere 27 Ocak'ta ihale edileceğini söyledi.


PEKÜN DAĞI İHALEYE DAHİL EDİLMEDİ

Gümüşhane - Kelkit kara yolundaki Pekün Dağı'na yapılması planlanan tünelin ihale kapsamına dahil edilmediğini, buradaki proje çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından ihale edileceğini kaydeden Vali Memiş, Kelkit yolunun en geç 2 yıl içinde bitirilmek üzere duble yol olacak şekilde ihale edileceğini ifade etti.


HESAPLAMALARA GÖRE 2019'DA BİTİYOR

Vali Memiş, "Kara yolları ilimizde 2016 yılında toplam 410 milyon TL'lik yatırım yaptı. Zigana Tüneli'nde bin 850 metreyi geçtiler. Trabzon tarafından da 800 metreye ulaştılar. 1000 metreden sonra günde en az 8 metre...