06 / 05 / 2024

ve çevre düzenleme projeleri yönetmeliği

ve çevre düzenleme projeleri yönetmeliği

26 Temmuz 2005 tarihinde Resmi Gazete'de 25887 sayısı ile yayımlanan Koruma amaçlı imar planları ve çevre düzenleme projelerinin hazırlanması, gösterimi, uygulaması, denetimi ve müelliflerine ilişkin usul ve esaslara ait yönetmelik, haberimizde...

Çandırlar Altyapı Ve Peyzaj Düzenleme Limited Şirketi kuruldu!

Çandırlar Altyapı Ve Peyzaj Düzenleme Limited Şirketi Bakırköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Yarar tarafından kuruldu.

Çandırlar Altyapı Ve Peyzaj Düzenleme Limited Şirketi kuruldu!

Çandırlar Altyapı Ve Peyzaj Düzenleme Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Kamil Türkkan ve Osman Yarar ortaklığında kuruldu.

Karadağ Peyzaj Fidancılık Çevre Düzenleme İnşaat Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadağ Peyzaj Fidancılık Çevre Düzenleme İnşaat Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulselam Karadağ tarafından kuruldu.

Kaytaz Peyzaj Çevre Düzenleme İnşaat Palet Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaytaz Peyzaj Çevre Düzenleme İnşaat Palet Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Ergün Çimen tarafından kuruldu.

TOKİ'den Şehitkamil Kuzeyşehir'de altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi!

Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi Kuzeyşehir Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Eylül tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Erzurum Şehir Hastanesi'nin alt yapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor!

Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Erzurum Şehir Hastanesi etrafında alt ve üst yapı ile çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hastaneyle ilgili açıklamalarda bulundu...

TOKİ'den Şanlıurfa'ya 367 konut ve 35 dükkan!

Şanlıurfa Eyyübiye Yenice, İkizce, ve Akçamescit Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 367 Adet Konut, 35 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi 27 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ed Dekorasyon Çevre Düzenleme İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ed Dekorasyon Çevre Düzenleme İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Delikanlı tarafından kuruldu.

Halkalı nazım uygulama ve çevre düzeni planı tadilatı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Mahallesi, 842 ada, 37 parsele ilişkin 1/5000-1/1000 ve 1/100 bin ölçekli nazım uygulama ve çevre düzeni planı tadilatı askıda...

Şirinevler Bahçehan ve Çevresi Düzenleme Projesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler İlçesi, Şirinevler Bahçehan ve Çevresi Düzenleme Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı...

Odunpazarı Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamam!

Eskişehir Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamamlandı. Proje Londra'da LEAF ödüllerinde Yılın Kentsel Tasarımı seçilmişti...

Park Mavera'nın otopark ve çevre düzenlemesinin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut güvencesiyle Başakşehir Kayabaşı'nda inşa edilen Park Mavera projesinin 983 ada 1 parseldeki tüm bloklar ile bu bloklara ait otopark, altyapı ve çevre düzenleme işlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Evvel İstanbul'un otopark ve çevre düzenlemesinin kabul tutanağı onaylandı!

Evvel İstanbul projesinin otopark, altyapı ve çevre düzenleme işlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı. Kısmi geçici kabul yutanağı dün tarihinde onaylandı.

ve çevre düzenleme projeleri yönetmeliği Haberi

ve çevre düzenleme projeleri yönetmeliği

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi ve Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelik!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


   Amaç

   Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, koruma amaçlı imar planlarının ve çevre düzenleme projelerinin hazırlanması, yapım esasları, gösterimi, onaylanması, uygulaması, denetimi ve bu plan ve projeleri hazırlayacak müelliflerin nitelikleri ile görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


   Kapsam

   Madde 2 — Bu Yönetmelik hükümleri, sit alanları, kültür ve tabiat varlıkları ve bunların etkileşim geçiş sahaları ile koruma alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planı ve değişiklikleri ile çevre düzenleme projelerinin yapımına ve müelliflerinin görev yetki ve sorumluluklarına ilişkin esasları kapsar.

   Sit alanlarında gerçekleştirilecek koruma amaçlı imar planları ile ören yerlerinde gerçekleştirilecek çevre...