14 / 05 / 2024

vekalet verme ücreti

vekalet verme ücreti

Kişilerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi ya da avukatı atama işlemine vekalet deniyor. Peki, noter vekalet ücreti 2014 ne kadar?

Tapu işlemlerinde verilen vekaletler risk taşıyor! Buna dikkat etmeyen yandı! Çoğu vekalet yanlış...

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerin doğru yapılmaması sonrasında büyük sorunlara neden oluyor. Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vekalet verme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Tapuya gitmeden önce herkes baksın! Vekalet verme işlemleri yanlış yapılıyor!

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerde önemli riskler olduğunu ifade eden Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

Ev satmak için vekalet nasıl verilir?

Farklı nedenlerle tapu işlemlerini bizzat gerçekleştiremeyeceğiniz durumlarla karşılaştığınızda, istediğiniz gayrimenkulu satın almak için vekalet verme yöntemini tercih edebilirsiniz. Eviniz, iş yeriniz, arsanız veya tarlanız gibi çeşitli taşınmazlar için bu işlemi yapabilirsiniz.

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Tapu vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Tapu devir işlemleri alıcı ve satıcı ya da vekilleri tarafından yapılıyor. Peki, tapu vekalet ücreti 2022 ne kadar?

İzale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016!

Hisseli taşınmaz mallar üzerindeki ortaklığın giderilmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Bu davalar, taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, izale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016 ne kadar?

Ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016!

Ortaklığın giderilmesi davası, paylı mülkiyete sahip olan paydaşlar tarafından taşınmazın satılması için açılıyor. Bu dava sulh hukuk mahkemesinde görülüyor. Peki, ortaklığın giderilmesi vekalet ücreti 2016 ne kadar?

Ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti!

Ortaklığın giderilmesi davası, bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasında vekalet ücreti ne kadar?

Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Tapu tescil davası, tapuya kayıtlı olmayan taşınmazların tescil edilmesi için açılıyor. Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılabilen davada vekalet ücreti ödenir mi? Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015!

Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015 ne kadar?

Geçit hakkı davasında vekalet ücreti!

Geçit hakkı tesisini istemek taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan maliklerin yasal hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Bu hak için dava açılabiliyor. Peki, geçit hakkı davasında vekalet ücretini kim öder?

Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2015!

Taşınmazına kamulaştırmasız el atma yöntemi ile el konulan malikler, bir avukat aracılığı ile bedel tazminatı davacı açabiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2015 ne kadar? İşte vekalet ücreti 2015..

vekalet verme ücreti Haberi

vekalet verme ücreti

Noter vekalet ücreti 2014!

Gerçek ya da tüzel kimselerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi ya da avukatı atama işlemine vekalet deniyor.


Herhangi bir hukuki işlemde başka birinin temsil etmesini  istemeniz halinde vekaletname vermeniz gerekiyor. Vekalet verilebilmesi için vekalet veren kimsenin T.C. kimlik numarasının da yer aldığı nüfus cüzdanı ve 2 adet fotoğraf gerekiyor. Vekalet vermek için gerekli belgeler in temin edilmesi ile notere vekalet işlemi için başvurulup, vekil ataması yapılabiliyor.


Noterden vekalet verme ücreti, karar çeşitlerine göre değişkenlik gösteriyor. Vekalet ücret dağılımı şu şekilde sıralanıyor:


Davanın konusuz kalması

- Delillerin toplanmasına ilişkin ara kararı gereğinin yerine getirilmesinden önce, vekalet ücretinin yarısına, 

- Delillerin toplanmasına ilişkin ara karar gereğinin yerine getirilmesinden sonra vekalet ücretinin tamamına hükmolunuyor.


Feragat

-...