17 / 05 / 2024

Tapu işlemlerinde verilen vekaletler risk taşıyor! Buna dikkat etmeyen yandı! Çoğu vekalet yanlış...

Tapu işlemlerinde verilen vekaletler risk taşıyor! Buna dikkat etmeyen yandı! Çoğu vekalet yanlış...

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerin doğru yapılmaması sonrasında büyük sorunlara neden oluyor. Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vekalet verme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Tapu işlemleri için verilen vekaletlerde doğru yapılmayan işlemler sonrasında risklere neden oluyor. Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vekalet verme süreciyle ilgili önemli bilgiler verdi. 

VEKALET İŞLEMLERİNİN ÇOĞU HATALI!

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu işlemleri için verilen vekaletlerin birçoğunun hatalı olduğunu belirtti. Vekalet verme işlemlerinin yanlış yapıldığını söyleyen Özelmacıklı, vekaletin tanımını yaparak bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri tek tek açıkladı.

TAPU İŞLEMLERİ İÇİN VEKALET VERENLER DİKKAT!

Vekaletin, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği bir sözleşme olduğunu söyleyen Özelmacıklı, vekaletnamenin düzenlenme sürecine ve yetki sınırlarında dikkat edilmesi gerek hususları açıkladı.

Özelmacıklı, vekalet verme işlemlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı ve standart bir alım veya satış vekaletinin verilmesi durumunda yaşanabilecek risklere değindi. Özellikle yetki sınırlarının belirtilmesi ve vekaletin süreli olarak verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tapu işlemlerinde verilen vekaletler risk taşıyor! Buna dikkat etmeyen yandı! Çoğu vekalet yanlış...

BİLGİLERİN DOĞRU VERİLMESİ GEREKİYOR!

Aynı zamanda vekaletname düzenlemeye yetkili kurumların noterler veya yurtdışında Türk Elçilik ve Konsoloslukları olduğunu belirtti. Vekaletnamede aranan hususlara da değinen Özelmacıklı, düzenleyenin bilgilerinin yanı sıra vekalet verenin kimlik bilgilerinin de doğru şekilde yer alması gerektiğini ifade etti.

Yetki konusunda da açıklamalarda bulunan Özelmacıklı, ana işlemin yapılabilmesi için gerekli yetkilerin belirtilmesi gerektiğini belirtti. Vekaletin sona erme nedenlerine de değinen Özelmacıklı, vekalet ilişkisinin hangi durumlarda sona erebileceğini açıklıyor ve bu konuda tarafların bilgi sahibi olması gerektiğini aktardı.ü

Özellikle, vekaletten azilin herhangi bir şekle tabi olmadığını belirtiyor ve sona erme durumlarında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine dair açıklamalar yaptı.

Tapuda elektronik imza adımı: Gayrimenkul alım satımında peş peşe değişiklikler geliyor! 

Tapuya gitmeden önce herkes baksın! Vekalet verme işlemleri yanlış yapılıyor!

Geri Dön