14 / 05 / 2024

vekalet verme ücretleri 2014

vekalet verme ücretleri 2014

Kişilerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi ya da avukatı atama işlemine vekalet deniyor. Peki, noter vekalet ücreti 2014 ne kadar?

Tapu işlemlerinde verilen vekaletler risk taşıyor! Buna dikkat etmeyen yandı! Çoğu vekalet yanlış...

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerin doğru yapılmaması sonrasında büyük sorunlara neden oluyor. Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vekalet verme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Tapuya gitmeden önce herkes baksın! Vekalet verme işlemleri yanlış yapılıyor!

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerde önemli riskler olduğunu ifade eden Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

Ev satmak için vekalet nasıl verilir?

Farklı nedenlerle tapu işlemlerini bizzat gerçekleştiremeyeceğiniz durumlarla karşılaştığınızda, istediğiniz gayrimenkulu satın almak için vekalet verme yöntemini tercih edebilirsiniz. Eviniz, iş yeriniz, arsanız veya tarlanız gibi çeşitli taşınmazlar için bu işlemi yapabilirsiniz.

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Thermo King ATP sertifikasını Türkiye’de verme yetkisi aldı!

Thermo King, soğuk zincir taşımacılığı yapan firmaların en önemli referanslarının başında gelen ATP sertifikasını Türkiye’de verme yetkisi aldı.

İzale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016!

Hisseli taşınmaz mallar üzerindeki ortaklığın giderilmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Bu davalar, taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, izale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016 ne kadar?

Yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

1 Mart 2016 tarihi ile başlayan kira gelir vergisi ile değer artış vergisi dönemi, 31 Mart'a kadar devam ediyor. Peki, beyanname son günü bugün mü? Yoksa yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

İşyeri kira gelir beyanname verme sınırı 2016!

Geçtiğimiz sene işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi oluyor. Vergiyi istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira gelir beyanname verme sınırı 2016 nedir?

8 maddede site yönetim kurullarının hesap verme zorunluluğu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'site yönetim kurullarının hesap verme zorunluluğu' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

Binali Yıldırım'da 3. Köprü geçiş ücretleri açıklaması!

Binali Yıldırım, 3. Köprü ücretleri hakkında açıklamada bulundu. Yıldırım, " Bu köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz. Bu köprünün bir maliyeti var.Burada şaşırılacak ya da yadırganacak bir şey yok. " dedi.

Kira geliri beyanname verme süresi 2016!

Ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Beyannameler belli bir süre içerisinde veriliyor. İşte kira geliri beyanname verme süresi 2016..

vekalet verme ücretleri 2014 Haberi

vekalet verme ücretleri 2014

Noter vekalet ücreti 2014!

Gerçek ya da tüzel kimselerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi ya da avukatı atama işlemine vekalet deniyor.


Herhangi bir hukuki işlemde başka birinin temsil etmesini  istemeniz halinde vekaletname vermeniz gerekiyor. Vekalet verilebilmesi için vekalet veren kimsenin T.C. kimlik numarasının da yer aldığı nüfus cüzdanı ve 2 adet fotoğraf gerekiyor. Vekalet vermek için gerekli belgeler in temin edilmesi ile notere vekalet işlemi için başvurulup, vekil ataması yapılabiliyor.


Noterden vekalet verme ücreti, karar çeşitlerine göre değişkenlik gösteriyor. Vekalet ücret dağılımı şu şekilde sıralanıyor:


Davanın konusuz kalması

- Delillerin toplanmasına ilişkin ara kararı gereğinin yerine getirilmesinden önce, vekalet ücretinin yarısına, 

- Delillerin toplanmasına ilişkin ara karar gereğinin yerine getirilmesinden sonra vekalet ücretinin tamamına hükmolunuyor.


Feragat

-...