05 / 05 / 2024

vekaletname noter ücreti 2016

vekaletname noter ücreti 2016

Vekaletname , bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için veriliyor. Peki, vekaletname noter ücreti 2016 ne kadar?

Noter araç satış ücreti 2024! Otomobil alacaklar hemen bakın!

Otomotiv sektöründe sert rüzgarlar eserken, 2. el araçlara yönelen pek çok kişi de noter araç satış ücreti 2024 ile ilgili araştırma yapıyor. Peki 2024 yılı noter araç satış ücreti ne kadar?

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Noter vasiyetname ücreti 2022!

Noterler, yaptıkları vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesinden belli tutarda harç tahsil ediyor. Peki, noter vasiyetname ücreti 2022 ne kadar?

Veraset ilamı noter ücreti 2021!

Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakanın ölümünden sonra geriye yasal olarak bıraktığı mirasçıları ve bu mirasçıların pay oranlarını gösteriyor. Veraset ilamı noter ücreti 2021 ne kadar? İşte veraset ilamı harcı 2021...

Vekaletname noter ücreti 2016!

Vekaletname , bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için veriliyor. Peki, vekaletname noter ücreti 2016 ne kadar?

Mirasçılık belgesi noter ücreti 2016!

Mirasçılık belgesi, bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden miras kalması durumunda; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteren belge oluyor. Peki, mirasçılık belgesi noter ücreti 2016 ne kadar?

Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

Kira kontratının noterde onaylatılması halinde belli oranlarda noter tasdik ücreti ödeniyor. Peki, ira kontratı noter ücreti ne kadar? Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

İpotek koyma vekaletname örneği!

İpotek koyma işlemleri vekaletname verilerek vekil aracılığı ile de yapılabiliyor. Peki, ipotek koyma için vekalet nasıl verilir? İşte ipotek koyma vekaletname örneği..

Tapuya şerh koyma ücreti 2015!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile şerh konulabiliyor. Peki, ne kadar masraf ödenir? Tapuya şerh koymak ne kadar? İşte tapuya şerh koyma ücreti 2015...

TOKİ Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Toplam 1.849 adet daireden meydana gelen projenin ruhsatı 1 Haziran 2015 Pazartesi günü alındı. Proje Emlak Konut GYO ve TOKİ imzası taşıyor. Peki TOKİ Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

Vekalet noter ücreti 2015!

Vekalet sözleşmesi ise, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Vekaletname noterde verilebiliyor. Peki, vekalet noter ücreti 2015 ne kadar?

Daire satışı için vekaletname örneği!

Kimi zaman iş, hastalık vs gibi nedenler ile tapuya gidilemeyebiliyor. Bu durumda taraflar kendi yerine bir başkasını vekil olarak atayabiliyor. İşte daire satışı için vekaletname örneği...

Emlak Konut Ispartakule başvuru ücreti ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule'de 15 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Kurayla satışa sunulan projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor. Peki Emlak Konut Ispartakule başvuru ücreti ne kadar?

vekaletname noter ücreti 2016 Haberi

vekaletname noter ücreti 2016

Vekaletname noter ücreti 2016!

Vekaletname, bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belgeye deniyor.


Kendisine bir işin görülmesi önerilen kişi, bu işi görme konusunda resmî sıfata sahipse veya işin yapılması mesleğinin gereği ise ya da bu gibi işleri kabul edeceğini duyurmuşsa, bu öneri onun tarafından hemen reddedilmedikçe, vekâlet sözleşmesi kurulmuş sayılır.


Borçlar Kanunu gereğince vekaletin kapsamı, sözleşmede açıkça gösterilmemişse, görülecek işin niteliğine göre belirlenir.


Vekâlet, özellikle vekilin üstlendiği işin görülmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılması yetkisini de kapsar.


Vekil, özel olarak yetkili kılınmadıkça dava açamaz, sulh olamaz, hakeme başvuramaz, iflas, iflasın ertelenmesi ve konkordato talep edemez, kambiyo taahhüdünde bulunamaz, bağışlama yapamaz, kefil olamaz, taşınmazı devredemez ve bir hak ile sınırlandıramaz.


Vekaletname...