02 / 05 / 2024

Noter araç satış ücreti 2024! Otomobil alacaklar hemen bakın!

Noter araç satış ücreti 2024! Otomobil alacaklar hemen bakın!

Otomotiv sektöründe sert rüzgarlar eserken, 2. el araçlara yönelen pek çok kişi de noter araç satış ücreti 2024 ile ilgili araştırma yapıyor. Peki 2024 yılı noter araç satış ücreti ne kadar?



Otomotiv sektöründe sert rüzgarlar eserken, firmalar da yeni yılla beraber zam üstüne zam yaptı. Sıfır araç alamayan vatandaşlar da 2. el otomobillere yöneldi. 2. el otomobil sahibi olmak isteyenler hem otomobil fiyatları hem de noter araç satış ücreti 2024 ile ilgili araştırma yapıyor. Peki 2024 yılı noter araç satış ücreti ne kadar oldu?

2024 yılı itibarıyla pek çok kaleme zam gelirken, noter ücretlerinde de artışa gidildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre araç alım satımı esnasında  noter satışı için 932,65 Türk Lirası olan ücrette artışa gidildi. İşte noter araç satış ücreti 2024...

Noter araç satış ücreti 2024! Otomobil alacaklar hemen bakın!

Yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenler, sıfır araçlara kıyasla daha uygun olan 2. el araçları tercih ediyor. Gerçekleştirilecek olan alım satım işleminde bazı evrakların düzenlenmesi ve kontrollerin yapılması gerekiyor. Bu sebeple de araç sahibi olacak kişinin araca ait resmi belgeleri görmesi, aracın trafik kaydının tespit edilmesi ve satış işleminin noter huzurunda gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda 2. el araç noter satış bedeli 932 Türk Lirası'ndan 1.489,36 Türk Lirası'na çıkartıldı. 2024 yılı Sıfır Araç Tescil ücreti de 717.13 Türk Lirası'ndan 1.138 Türk Lirası'na çıkartıldı.


NOTERDE GERÇEKLEŞTİRİLEN İŞLEMLER

1- Satıcı tarafından söz konusu araca ait tüm belgeler notere teslim edilir.

2- Aracın satışına engel bir durum taşıyıp taşımadığı kontrol edilir.

3- Alıcı ve satıcıdan üzerinde T.C. kimlik numaralarının yazılı olduğu geçerli kimlik belgesi istenir. Böylece de kişilerin kimlik kontrolü gerçekleşir.

4- Yetkili tarafından bir noter satış sözleşmesi çıkartılır, alıcı ve satıcı tarafından isim, soy isim ve telefon numaraları yazılır ve imzalanır.

5- Noter satış sözleşmesi imzalandıktan sonra alıcı vezneye gidip hesaplanmış olan noter ve işlem ücretini öder. Yapılan bu işlemler sonucunda alıcı aracın geçici ruhsatını alabilir.

 

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

İstanbul'da ortalama bir konut 2,8 Toyota Corolla ediyor!

Altın yeniden 2 bin 250 TL'nin üzerine çıktı, İslam Memiş'ten 4 yeni seviye geldi! 


Geri Dön